Június 13,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Fidesz minden ellenzéki pártba beférkőzött?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 630,068 forint, még hiányzik 2,369,932 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jóreggelt mindenkinek! Félkómásan hirtelen felbuzdulásomban nem sikerült felfogni, hogy ma csütörtök vagy péntek vagy még csak szerda van, de ez most még nem olyan nagy baj. Az egészen biztos, hogy a márciusnak lassan annyi, itt a tavasz és az április a nyakunkon. Ez pedig tudjuk, mit jelent.

Röviden szeretnék megemlékezni az emberarcú, tárcátlan, láthatatlan milliárdokba szerelmes Kósa Lajosról, aki ugyan retteg az emberektől, de legalábbis az újságírónak kinéző emberektől, viszont nyílt leveleket íratni a miniszterelnökséggel, azt bátran tud. Kalandos pécsi látogatása alkalmával, amikor a sajtó előli menekülés nem nagyon jött össze (a sofőrjének nem sikerült maradéktalanul bevenni a kanyart az egérúton és meghúzta a szolgálati limuzint a városháza kapujában) a pazar multú és jelenű Páva Zsolt polgármester megtalálta az incidens felelősét a 73 éves biztonsági őr személyében, akinek az lett volna a dolga, hogy biztosítsa a pécsi városháza előtti utat, hogy elférjen az érkező Kósa Lajos autója. Kósa késett, az úrnak azonban vécére kellett mennie, ám időközben egy furgon beállt a városházával szembe, tehát Kósa menekülő autója nem tudott maradéktalanul ráfordulni a kapura, így történt a kisebb baleset. Megejtő, megindító, ahogyan a nyilvánosság elől menekülő Kósa nyílt levélben kéri Pávát, hogy gyakoroljon méltányosságot, és vegye vissza állásába az idős urat, mert Lajos szerint nem ő a felelős az incidensért. Nem felhívja, hogy te fasz, nem kellett volna túltolni a biciklit, hanem nyílt levelet ír, hogy lássuk, mekkora jó ember ő. Hányingerek ezek. Pávától Kósáig.

Választási hangulatkeltés, kampánykamu a bűnőzök letelepedési kötvényéről szóló cikk – közölte Pintér minisztériuma, miután tegnap a Direkt36 és a 444 közös írásából kiderült, hogy egy nemzetközi bűnügy gyanúsítottja és a háborús bűnös szíriai diktátor strómanja is magyar letelepedési kötvényt vásárolt. Ahogy ezek tagadnak, nem tagad úgy senki. Valóságtól elrugaszkodott koholmány – vonyítja a BM: a magyar hatóságok egyedi ügyben nem adhatnak tájékoztatást a médiatartalom-szolgáltatók munkatársainak. „Sajnálatos ugyanakkor, hogy az ‘oknyomozók’ azokat az ellenőrzési lehetőségeket sem használják ki ‘hírük’ közzététele előtt, amelyek bárki számára nyitva állnak, és egyértelműen cáfolják a megjelenteket” – írták, hozzátéve: a cikkben megnevezettek egyike sem szerepel az Európai Unió egyetlen tiltó listáján sem, egyikük pedig már a Gyurcsány-Bajnai kormányok idején Magyarországon élt. A Kormányzati Tájékoztatási Központ (szevasz, Rogán!) az MTI-nek küldött álláspontjában ugyanerre az indokra hivatkozva kampánykamunak nevezte a cikket, kampánykamuval pedig a kormány nem kíván foglalkozni.” Jó lesz ez, elvtársak, csak így tovább! Közeleg az idő, amikor már senkit nem fog érdekelni, hogy ti mivel kívántok, és mivel nem kívántok foglalkozni.

A tagadás nagymesterei más frontokon is tagadnak: például miután Barta János, az LMP zuglói képviselőjelöltje maga ismerte be, hogy kormánypárti segítséggel kapott aláírásokat, hogy indulhasson a választáson, a fiúk tagadnak, tagadnak, tagadnak. Barta szerint (és szerintem is, ha ez bármit is számít) a Fidesz abban érdekelt, hogy minél több ellenzéki jelölt induljon, ezért ők is gyűjtöttek neki aláírást. Akárcsak Lévai Katalinnak és ki tudja, még ki mindenkinek. Amikor kiderülnek a disznóságok, a jól bevált trágya dumával hárítanak: a Fidesz a zuglói LMP-t, vagy annak jelöltjét semmilyen módon nem segítette, és minden jogszabályt betartva járt el.

Arra kérjük az ellenzéki pártokat is, hogy amennyiben törvénysértést észlelnek, tegyenek feljelentést az ügyben, de a pénz és a hatalom megszerzéséért folyó torzsalkodásukból a Fideszt hagyják ki.

Ezt óbégatják nyolc éve, hogy tegyünk feljelentést, mert ők minden szabályt betartottak. És mire mennek az ellenzéki pártok, és mire megy bárki, ha feljelentést tesz a Fidesz ellen? Hány Fidesz ellenes feljelentésből lett ügy, szankció, büntetés? Ilyen cinikus embereket a világ nem látott.

Mégis ennek az ügynek az igazi tragikumát Hadházy Ákos fogalmazta meg, és ez jóval túlmutat azon, hogy a zuglói LMP-s csávónak felfüggesztették a párttagságát, megindították a kizárási eljárást és visszavonták a jelöltségét is. Én eddig is Hadházyt tartottam a mocskos magyar politikai porond talán leggerincesebb és legtisztességesebb arcának, de a tegnap esti nyilatkozatai után ez méginkább így lesz. Az LMP társelnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában a következőket mondta: azonnal lemond, ha április 8-án többséget szerez a Fidesz, és erre biztat minden ellenzéki vezetőt. Szerinte

a kormánypárt minden ellenzéki pártba beférkőzött, ez alól az LMP sem kivétel.

Erről van szó, hölgyeim, uraim! Ez a lényeg, és ameddig ezzel az ellenzéki pártok vezetői (és itt egyáltalán nem arról van szó, hogy minden egyes ellenzéki politikus cinkosa a Fidesznek) nem néznek szembe és ameddig nem hajlandóak erről önkritikusan és nyíltan beszélni, addig tökmindegy, hogy milyen eredményt hoz a választás. Addig az lesz, ami eddig volt. Minden választás arról fog szólni, hogy néhány embernek négy évig ne legyenek megélhetési problémái. Nem az ország érdekeiről, nem az emberek kínjairól és keserveiről, hanem a parlamentben megélhetésileg melegedő emberek szaros érdekeiről. Ez még úgy is érvényes, hogy akinek nem inge. E tekintetben Hadházy bejelentése akár történelmi jelentőségűnek is nevezhető. Azzal együtt is, hogy mint mondta: vannak sejtései arról, ki a tégla az LMP-ben, ám erről április 8-a előtt nem akar beszélni. Április 8 előtt már nem kell a szennyest teregetni, de április 9-én muszáj. Teljesen legitim elvárás valamennyi ellenzéki párt vezetőjével szemben, hogy amennyiben csúfosan alulmaradnak megint a választáson, mondjanak le a fenébe.

További jó hír a tegyenek feljelentést dobozból: nem csak Orbán veje és Rogán Bűnöző Antal feltalálótársa ügyét találta gyanút keltőnek az Európai Csalás Elleni Hivatal. Bár az OLAF egyértelműen megállapította, hogy visszaélés történt, 2017 januárjában a magyar ügyészség megszüntette azt a nyomozást, amely Seszták Miklós fejlesztési miniszter érdekeltségei ellen indult költségvetési csalás gyanújával – írja a 24.hu. A velejéig romlott pitiáner szarrágás szobrának, Sesztáknak, akit 2014-ben neveztek ki fejlesztési miniszternek, volt egy autószalonja Kisvárdán, ami meglehetősen rosszul ment. A Ramiris Autó Kft. 2011-ben a hivatalos mérlege szerint 30 milliós veszteséget termelt. 2012-ben viszont megjelent az Új Széchenyi Terv keretében egy GOP-pályázat, amelyre úgynevezett mikrovállalkozások pályázhattak, hogy abból fedezzék saját ingatlan vásárlását. Seszták ekkor társasházzá minősíttette át az Opel-szalon épületét. A pályázaton három kis kft. indult, egyaránt 10-10 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert, majd mindhárom a miniszter ingatlanjában „vásárolt” magának helyiséget. Valójában azonban egyikük sem költözött be, sőt még arra sem adtak, hogy cégtáblát helyezzenek ki. Nem milliárdokról van szó kivételesen, de hogy ezek között egy sincs, véletlenül se, akinek ne az ügyeskedés, a jogtalan előnyszerzés járjon a fejében, az valami hihetetlen. És megússzák, egytől egyig megússzák.

Najó, akkor egyelőre maradjunk ennyiben, még sok mindenről szó lesz ma, és hogy egy úgynevezett jó hírrel is szolgáljak: 45 helyen győzhető le a Fidesz – állítja Márki-Zay Péter és a V18. Huszonnégy választókerületben akkor is nyerhet az ellenzék, ha nem egyeznek meg a pártok, további 21 helyen pedig együttműködésre volna szükség. Persze a jó hír viszonylagosságát az mutatja, hogy az elmúlt nyolc év ellenére hasít a korrupció és gyűlöletkeltés árokásó, pusztító, romboló pártja. De legalább a muzsika remek. Szép napot mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.