Április 17,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A csokréta kevés lesz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A közigazgatás egyszerre szolgálat és szolgáltatás, az abban dolgozók szervezik az ország hétköznapjait, működtetik az országot, ez nagy felelősség – mondta az építési és közlekedési miniszter a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen csütörtökön, a II. Kormányzati Állásbörze és Szakmai Napon.

    Lázár János hangsúlyozta, ehhez a pályához szükséges a szolgálat iránti alázat, a személyes elkötelezettség, az elhivatottság. Meg kell érteni, hogy ez szolgáltatás, az adófizetőknek joguk van jó minőségű közszolgáltatáshoz, ahhoz, hogy felkészült emberek intézzék az ügyeiket – közölte.
    Mindig az ügyfél az első, mindig az ügyfélnek van igaza, úgy kell bánni vele, hogy elégedetten távozzon – tette hozzá a miniszter. Kiemelte: nincs gazdasági növekedés gyönge közigazgatás mellett. Jó szakemberek kellenek, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek elitképzőként kell működnie – fogalmazott. (MTI)

Gyönyörű szóvirágokból kötött bokrétát Lázár János, és nekünk elragadtatott sikongatás közepette kellene tapsikolnunk. Legalábbis feltételezem, hogy ez lehet a cél. Kár, hogy én máshogyan látom a dolgokat, mint Lázár János. Például az én napjaimat szeretem magam szervezni, nincsen rá igényem, hogy bárki beleszervezzen. A közigazgatásnak – az én véleményem szerint – a rendszer működését kellene koordinálni, de a rendszer már régóta döcög, egyes részei részben le is álltak. Valóban jogos elvárás az adófizetők részéről, hogy működjenek a szolgáltatások, de nem működnek. Az egészségügy, az oktatás, a tömegközlekedés, az utak állapota, a szociális ellátások, az évekig elhúzódó bírósági eljárások, a lebénított önkormányzatok, lényegében semmi, ami az életminőséget meghatározza. A szép szavak helyett jó lenne a tényleges problémákra koncentrálni, mert a baj igen nagy, és napról napra romlik a helyzet.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.