Június 13,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A biztos elvérzés garanciája

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 630,068 forint, még hiányzik 2,369,932 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát tényleg felborult a világ rendje, ha már vasárnap is engem küldött a kedves olvasó nyakára Soros. Mármint nem úgy, hanem hogy én vagyok a soros. Jó reggelt kívánok! Csak semmi pánik, jövő héten nem én idegesítem önöket a reggeli kávé közben és helyett. Ámazonban addig is. Van nekem néhány kedvenc NER-figurám, azt hiszem, a ma reggeli hír- és a hozzá tartozó kommentár csokorban elsősorban róluk lesz szó.

Az első a sorban Schmidt Mária terrorigazgató és milliárdos ideológiai jajveszékelő, a magyar és a világtörténelem szimultán meghamisításának éllovaginája. Pardon, éllovasa. Sajtóértesülések szerint olybá tűnik, hogy az Orbán rezsim mocskát minden irányból feszt megideologizáló Európa-fóbiás matrónát valamiért kiszorítják a Sorsok Háza projektből. Vagyis a hatalom legújabb történelmet hajlító, ám elkészülni sehogyan sem akaró panoptikumában majd nem Mária asszony törölgeti a port. Nem illik bele a koncepcióba. Tegnapelőtt a Figyelőből vonult ki, most ezt a történetet is elengedi, ugyanbiza mi lesz ezzel a drága asszonnyal? Szó szerint drága. Amilyen zsíros üzleteket köt a kormánnyal az adófizetők hátán, az valami egészen csudálatos. Úgy fest, hogy ez egy igencsak kényszerű elengedés lehet, és nem független egyáltalán a washingtoni Holokauszt Múzeum vezetőjének budapesti látogatásától. Csak nem odaszóltak, hogy hélló, mádám? Ha tényleg odaszóltak, hogy kurvára nagy baj van ezzel az emlékezetpolitikával, ezzel a magyar hatóságok felelősségét mentegető kiállítással (meg az emlékezettel is úgy általában), akkor most nem játszik a nagyfene szuverenitásunk? Most bárki beleugathat, hogy mi mit hogyan csináljunk? Hát persze, hogy forog az a retkes köpönyeg.

Mondjuk attól feltétlenül csak jobb hely lehet a világ, ha Schmidt nagysága kezéből kivesznek valamit. Mert amihez hozzányúl… annak spontán halszaga lesz. Tény, hogy Hollik is megmondta: már van egy holokausztmúzeum Magyarországon, így a Sorsok Háza megnyitásával nem kell sietni. Hogy nincs elsietve, az kurvaélet; 2013-ban pattant ki az ötlet, azóta meg Lázár János is hova lett? Jól van, bazmeg, akkor nyissatok kocsmát, abból nem lehet baj.

Apropó kocsma. A második a sorban – és nálam a hétvége egyik görény-díjra jelölt fennforgója – az arrogáns, cinikus kormánypárt egyik leginkább szívlapát pozitív és szívlapát kompatibilis figurája, a nemzetközi kommunikátorrá lett Desikerült? Zoltán nevű egyén. Aki első körben az internetes trollok mindenkori legaljának szellemi színvonalán szállt bele Ahmed H.-ba, akit terrorizmusért ítéltek el Magyarországon (ezek szerint nem a sorosisták állnak a magyar bíróságok élén?), pillanatnyilag kiadatási őrizetben van, ám nem tud eljutni a családjához Ciprusra, mert az ottani hatóságok nem állították ki a papírját. A Szijjártó-lovagkereszt várományosának erről az jutott eszébe:

Hol van az a sok vérző szív, akik valaha olyan szenvedélyesen követelték Ahmed szabadságát?

Ismerős lehet ez azoknak, akik a virtuális iszapbirkózást kisebb-nagyobb távolságból naponta szemlélik. Ha annyira szeretitek a migránsokat, faszért nem viszitek haza őket? típusú és ehhez hasonló, lefegyverző érvrendszerre épülő internetkocsmai kommunikáció semmiben nem különbözik attól, ahogyan a Fidesz a szektájához szól. Nem most kezdődött, de a hanyatlás naponta megfigyelhető és a helyzet csak romlani fog, mert mindig van még hova romlania. Az emberi jogi civil szervezetekbe való gúnyos belerongyolás – egyszerűen nem tudom elhinni, hogy létezik még európai kormány, amelyik ezen a mocsári szinten képes lenne megszólalni – tökéletesen mutatja, hogy ebben az országban semmiféle konszolidáció nem várható, ameddig a narancshorda tíz körömmel kapaszkodik a hatalomba.

Akkor sem, ha néha előfordul, hogy kisebb botrányok esetén revideálnak, mint ahogyan a beteg gyerekeik mellett a földön alvó szülők ügyében történt. Miután a Heim Pál Kórház faszakodása – miszerint a raktár is és a föld is higiénikusabb, mint a civil adományként kapott összecsukható kempingágyak, amelyek ráadásul sérülés- és botlásveszélyesek, ezért köszönik, bebaszták őket a sufniba – kisebb felháborodást váltott ki, az állami fenntartó hirtelen-váratlanul bejelentette, hogy majd most ők minden kórházban megoldják a szülők elhelyezését. Ha nincsenek civilek, akik magukra vállalják az állam feladatait, akkor semmi nem történt volna. Igaz, hogy a dilettáns, kretén, agyhalott kórházvezetés is kellett ahhoz, hogy az állam rádöbbenjen, hogy mi a feladata, de akkor is. Hihetetlen és szürreális.

Visszatérve a CEU-n diplomázott államtitkárhoz. Miután sajnos kiderült, hogy Gulyás és Balog titkosnak tervezett berlini küldetésén majdnem mindent megígért a CDU-nak és a néppártnak, leginkább azt, hogy március 15-ig eltüntetik a Sorost és a néppárti Junckert gyalázó plakátokat és utána nem provokálják sem az EU-t, sem a pártcsaládot, Kovács feltette a pontot a vérbeli gyökérség, a semmiért következményeket vállalni nem hajlandó gyávaság i betűjére: az acsarkodó hazug plakátkampány amúgy is csak március 15-ig tartott volna. Vagyis nem azért engedelmeskedünk, mert beláttuk, hogy ez így mekkora aljasság, hanem mert mi így szállunk le a bicikliről, basszátok meg. Ezzel Kovács Manfred Weber interjújára reagált (meg nyilván arra, hogy kiszivárgott a titkos békülési hakni), amelyben az EPP csúcsjelöltje a Spiegel német magazinnak azt mondta: a magyar kormánynak azonnal be kell szüntetnie a tájékoztató kampányt, Orbán Viktornak pedig bocsánatot kellene kérnie. Ha látta és hallotta már valaki Orbán Viktort bármiért bocsánatot kérni, az kérem, jelentkezzen, én ilyen élő embert nem ismerek, és nem is hiszem el, hogy létezik ilyen. Miután március 15-ig majdnem két hét még hátra van, ami alatt a fertőző mocsok kifejti az ő áldásos hatását, ha tegnapelőtt marták volna le ezeket a szégyenplakátokat, az is késő lett volna.

Akkor még egyszer: ha az EPP még mindig azt hiszi, hogy a Fidesszel való kapcsolat konszolidálható, és bármikor jobb belátásra lehet bírni ezt az elvetemült hordát, akkor megint pofára fognak esni. És márpedig töretlenül úgy néz ki, hogy semmiből semmit nem értenek. Weber arról lamentált egy cseh lapnak, hogy mennyire bonyolult a Fidesz és az Európai Néppárt viszonya, de hogy ők megkövetelik az alapelvek betartását, úgy mint a jogállamiság, a független média és bíróságok, a korrupció elleni harc és a tudományos kutatás szabadsága. Meg hogy ő majd az Európai Bizottság elnökeként mérlegelni fogja olyan szankciók bevezetését, amelyeket az EU alapelveit megsértő tagállamok ellen lehetne alkalmazni.

Hogyne, persze, már évek óta ezt csinálják, a Fidesz meg már a Magyar Tudományos Akadémiánál tart az öldöklésben. Egy kurva egyenes, gerinces, tökös megszólalása nincs ennek az embernek (sem), Orbán meg röhög a markába. Szerintem ez egy habkönnyű sakk-matt a tehetetlen európaiaknak: március 15-e után már nem Juncker feje lesz a plakátokon, hanem a szocialista Timmermans feje. Ezt onnan lehet tudni, hogy a vasárnap megjelenő Welt am Sonntag német lapnak ő maga beszélt a kormányzati plakátok következő fejezetéről: Junckert nyugdíjazzák, a helyére pedig Timmermans úr kerül. Ezekre a kormányzati tájékoztató hirdetéseknek csúfolt fideszes kampányplakátokra azért van szükség, mert Soros György szerepe az európai politika alakításában nem hagyható figyelmen kívül, és mindenkinek joga van tudni, hogy Timmermans Soros szövetségese. Holnap pedig te, meg én meg a harmadik és a negyedik lesz a célpont, már most is azok vagyunk. Bármikor levadászható célpontok egy gyűlöletplakáton. Mert ez a törvényszerű, így működik ez a tudatrepedt, gátlástalan lelki nyomorék.

Mivel erről hosszasabban is szó lesz, most csak annyit szeretnék kérdezni: vajon ez már belefér a néppártiságba? Ha nem a sajátjukat mocskolja, tapossa, akkor rendben van, akkor ő már igazi kereszténydemokrata? Ha leszáll Junckerről és másik ellenséget tesz a kirakatba, akkor minden bűne meg van bocsátva? Akkor maradhat és még a piros szőnyeget is leterítik előtt? Mekkora tragédia lesz ennek a felcsúti gazembernek az ámokfutásából… A néppárt meg nyelje csak szépen a trágyát, és vigyorogjon ahhoz, hogy Orbán – Lenint idézve – ráadásul hasznos idiótának is tartja őket. Gratulálok!

Úgyhogy bár Lezsák elvtárs szerint a migráció jelenti az új Trianont Európának, egy nagy büdös francot. Európa számára a biztos elvérzés garanciáját Orbán és elvbarátai jelentik. A nem is olyan távoli jövőben. Mielőtt önveszélyes cselekedetekre vetemednék, elköszönök. Szebb napokat!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.