Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


A belügyminisztériumi államtitkár szerint a szülők döntő többsége elégedett az iskolával

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vajon mi a fene lenne ma az állampárti rangra hízott Fidesszel, hány százalékos támogatottsággal rendelkeznének ma, ha véletlenül nem sikerül kiépíteniük azt a vércinikus, gigantikus hatalmi és propagandagépezetet, amelynek hivatalosan és nem hivatalosan közpénzszolgálati nyúlványai napi 24 órában hajlítják a valóságot? Vajon hány százalékon állna a Fidesz támogatottsága jelenleg, ha a kormányprogramként megvalósított általános, irányított agymosás nem működne ilyen olajozottan?

Egy nappal azután, hogy a mindenható főnök rendkívüli kormányinfót tartott, ahol nem szégyellte olyasmivel vádolni az oktatási dolgozók érdekképviseletét, ami nem igaz, egyszersmind világossá tette, hogy az ő felfogása szerint a közoktatás nagyjából a hittanra és a testnevelésre korlátozódik, illetve majdnem egy héttel azután, hogy a főrendőr köznevelési konzultáció címen beletörölte a lábát a tanárokba, 45 százalékos béremelés helyett 10 százalékos bérpótlék-emeléssel verte át őket –  hogy Mága Zoltán koncertjére vagy a koncert főpróbájára (?) szóló ingyen jegyes ajándékmegalázásról ne is beszéljünk -, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára rongyolt be hangulatot javítani a nettó pártpropagandát terjesztő Migránstévébe.

A Rétvári nevű csereszabatos Pintér-cseléd, a belügyminisztérium parlamenti államtitkára a szülői konzultációs kérdőív (az, amelyikben a szülőket a tanárok ellen hergelték) páratlan sikeréről számolt be. Miután a kormány semmit nem képes és nem is hajlandó (mert nem áll érdekében) tenni a versenyképes, 21. századi oktatási rendszerért, ahol méltó módon megbecsült, megfizetett tanárok tanítanak, senki által nem ellenőrizhető sikerpropagandaadatokkal döngette a mellét. Miszerint több mint 130 ezren küldték vissza a szülői konzultációs kérdőívet, az elsöprő zöm mindennel elégedett, és ha majd Brüsszel küldi a pénzt lóvéra, akkor aztán tényleg minden idők legnagyobb béremelése fog beütni. Egyébiránt meg nem csupán az oktatási demonstrációkkal foglalkozni nem hajlandó szülők elégedettek mindennel, de a múlt pénteki köznevelési konzultáción is példaértékű párbeszédre (!) került sor a rendőrminisztérium és a pedagógusok között. Igen, ez az a példaértékű csacsparti volt, ami után a PDSZ lemondásra szólította fel Rétvári főnökét „a közoktatásban való teljes járatlansága és alkalmatlansága miatt”.

Vajon mi lenne ezekkel a kontraszelektált beszélő fejekkel, ha nem ömlene minden irányból a derékszögbe hajlított, valóságot tagadó propagandájuk? Elmennének dolgozni?

Több mint 130 ezren küldték vissza a szülői konzultációs kérdőívet, a válaszadók döntő többsége elégedett az iskolával és a tanárokkal, nyugodt szívvel engedi az oktatási intézménybe a gyerekét.

A szülőknek küldött kérdőíves felmérés legfőbb tanúsága az, hogy a döntő többség, a válaszadók 61 százaléka a legjobbnak, négyesnek vagy ötösnek értékelte az iskolát; míg 65 százalék szerint teljesen objektíven értékelik a tanárok a gyerekét.

A szülők a legnagyobb problémának azt érzik, ha van az osztályban magatartásproblémákkal küzdő gyerek. A válaszadók 40 százaléka szerint egy-két ilyen van egy osztályban; 18 százalék szerint kettő-négy; 7 százalék szerint ötnél is több.

A gyerekek egy-három órát töltenek a házi feladatok végzésével; 22 százalék mondta azt, hogy kevesebb mint egy órát. A válaszadók 60 százaléka mondta azt, hogy van az iskolában jó, ingyenes sportolási lehetőség; 44 százalék azt, hogy van művészeti óra; 46 százalék szerint az iskola szervez elegendő, tanórán kívüli aktivitást.

A különórával kapcsolatos kérdésre sokan nem válaszoltak, de aki igen, 24 százalék mondta azt, hogy jár magántanárhoz a gyereke.
A legmegosztóbb kérdés a demonstráció volt, különösen az, hogy gyerekek is részt vettek benne. A szülők nagy része egyáltalán nem akart foglalkozni a témával.

Jövőre 21 százalékos pedagógus béremelést terveznek, amiből 10 százalékot költségvetési forrásból megelőlegeznek, a többit akkor tudják odaadni, ha megérkeznek a „Magyarországot megillető” brüsszeli források. A tervek szerint a jövő év után újabb 25, majd 29 százalékos emelés jön majd, így 25 hónap alatt 75 százalékos béremelés történne meg, 777 ezer forintra nőne a pedagógusok átlagbére. „Ha ez megvalósul, minden idők legnagyobb béremelése lesz”.

A múlt héten négyszáz pedagógus és iskolaigazgató jelenlétével zajlott le a köznevelési konzultáció, ahol az derült ki, a kezdőbért szükséges a leginkább emelni, illetve a bértáblánál nemcsak az életkort, a pályán eltöltött éveket, hanem az egyéni teljesítményt is jobban figyelembe kell venni. A konzultáción felmerült egyebek mellett a tankerületek kérdése is, amelyet többen kritizáltak. Voltak ugyanakkor, akik azt mondták, így legalább kiszámíthatóan kapják a fizetésüket, mert a korábbi rendszerben volt, hogy a fenntartó önkormányzat három hónapig nem tudott utalni. „Példaértékű párbeszéd zajlott”. (via MTI)

Mindeközben nem kapcsolódó tartalom: Az FTC további négy évvel meghosszabbította szponzorációs együttműködését az MVM-mel, a megállapodás értelmében még nagyobb hangsúlyt helyeznek az utánpótlás-nevelésre. Az MVM immáron kibővített tartalommal támogatja a továbbiakban is az FTC szakosztályainak eredményes és sikeres működését, az egyesület szponzorációjának éves összesített értéke nettó 6,6 millió euró, valamint 1 milliárd forint.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.