Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A becsületes, ártatlan Tiborcz István esete a Simicska Lajos nevű gaz oligarchával

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,314,946 forint, még hiányzik 685,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A lopott közpénzből működő Magyar Idők megírta. Nem, először kioknyomozta és csak utána írta meg. Azt, amit az ellenzéki pártok és a teljes kormányellenes sajtó (jobb helyeken ezt kormánykritikus sajtónak hívják) galád módon megpróbáltak elhallgatni. Pedig. Nagy levegő, idézet következik:

Eddig csak részinformációk láttak napvilágot arról, hogy a közvilágítási projektben részt vevő Elios pontosan milyen tulajdonosi háttérrel rendelkezett az OLAF által vizsgált években. Egyik sajtóorgánum sem felejtett el említést tenni ugyanis arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István éveken keresztül – 2015-ig – érdekelt volt a társaságban. Azt a tényt azonban, hogy 2012 elejétől 2013 nyaráig lényegében a Simicska Lajos tulajdonában álló Közgép akarata érvényesült a társaságban, nem verték nagy dobra.

Jó, akkor most az ellenzéki pártok és a teljes kormányellenes média szégyellje el magát, szórja szépen a hamut a fejére és rimánkodjon bűnbocsánatért. De ha ez mégsem következik be maradéktalanul, akkor lenne egy másik pompás javaslatom, amit szeretnék az elsikálás- és lejáratásügyi (mikor, melyik) propagandagépezet figyelmébe ajánlani. Egészen pontosan lenne pár kérdésem, amin érdemes volna elgondolkodni.

Azt elöljáróban megígérem, hogy eszem ágában nincs szóbahozni, hogyan hazudta bele az ország arcába Lázár János két nappal ezelőtt, hogy miért nem hozhatják nyilvánosságra Soros Olaf jelentését, miközben természetesen már tegnap is nyilvánosságra hozhatták volna. Mivel a kormányellenes média írta meg, vegyük úgy, hogy nem is létezik.

A kérdéseim:

Ha Tiborcz István Simicska Lajos iránymutatása szerint élt vissza a köz pénzével, akkor Magyarországnak nem kell visszafizetnie a 12 milliárd forintnyi összeget?

Mit bizonyít egészen pontosan az, hogy másfél éven keresztül Simicska diktálta a játékszabályokat az Eliosnál?

Tiborcz István 2012 elejétől 2013 nyaráig tiltakozott-e esetleg akár egyszer is az ellen, hogy Simicska Lajos akarata szerint károsították meg az adófizetőket?

Ha az uniós csalás elleni hivatal 2009 és 2014 közötti pályázatoknál talált szabálytalanságokat, mit bizonyít az, ami 2012. február 3-ától 2013. június 3-ig történt, amikor tehát Simicska Lajos zászlóshajója, a Közgép Zrt. egy vállalkozáson keresztül többségi tulajdonnal rendelkezett az Elios Innovatív Zrt.-ben?

Mi alól menti fel a miniszterelnök vejét az, amit a Magyar Idők itt most baromira leleplezett?

Mi a büdös francot kezdjünk ezzel az információval? Akkor nem igaz, hogy a miniszterelnök veje sorra nyerte a közbeszerzéseket, magasabb áron dolgoztak, mint a konkurencia (amelynek esélye sem volt nyerni ezeken a pályázatokon)? Akkor felmentő körülmény és minden vád alól tisztázza az érintettet, hogy Tiborcz István éppen akkor szállt ki a buliból, amikor nyomozás indult a cég ügyködésével kapcsolatban?

Nincs több kérdésem, bár arra még mindig módfelett kíváncsi lennék, meddig lehet rezzénestelen pofával moralizálva védeni a mocskot, a törvényesített korrupciót, és az ország kifosztását.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.