Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mindennek van határa. A szellem sötétségének, a gonoszságnak és a Fideszbe vetett vakhitnek pont nincs

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Borzasztó jó reggelt, és olyan vidám vasárnapot kívánok mindenkinek, amilyet szeretne! Lehetséges, hogy ez valamivel könnyebben megoldható, ha az ember egészséges távolságtartással szemléli, hogy a NER hogyan temeti maga alá a józan ész utolsó elkeseredetten kapálódzó kis darabkáit, de talán így sem lehetetlen. Jó, hát most, hogy 23 év és 10457 epizód után véget ért a Barátok közt, kicsit nehezebb (vicceltem), de nem adhatjuk fel a reményt. Még akkor sem, ha egyesek mára tényleg ledobták az összes ékszíjat, ami még a valósághoz kötötte esetleg őket, és a fenséges ánuszrózsa szolgálatában, önmagukból kivetkőzve, őrjöngve küzdenek azért, hogy a társadalom elveszíts az ép eszét, ha még volt neki.

Legalábbis én nem tudom másképp értelmezni azt – eredeti szándékaimmal ellentétben akkor rugdossam be ezzel a vasárnap reggelt, bár sokat nem akarok lovagolni az antropológiai elvetemülés eme ijesztő manifesztációján -, hogy amint ismert, az állampárti propagandaegység legharcosabb amazonja tényleg eljutott odáig (a szellemi leépülésben is, amit valamiért nem otthon a négy fal között gyakorol), hogy Isten bosszújának tulajdonította a Nyugat-Európa egy részét sújtó, emberek életét követelő áradásokat. Szerintem a NER-ben a munkaköri leírás része lehet az intellektuális elborulás, nekem más magyarázatom nincs arra az ámokfutásra, amit Jurák nevezetű fideszes propagandista művelt itt rövid idő leforgása alatt, midőn a szivárványszínű zászló bibliai jelentésének (értsd: az ember és Isten szövetsége, amelyet az özönvíz után kötöttek) állítólag megbecstelenítésével, átértelmezésével (értsd: buzipropaganda) mosott össze egy tragikus természeti jelenséget. Nem kevesebbet állítva, mint hogy a hanyatló Nyugaton pusztító árvíz konkrétan Isten büntetése a szivárványos buzipropaganda miatt, amely szépen megmutatta, hogy Isten nem az a  jóságos öregúr, akinek a büdös liberálisok képzelik (???), ellenben Júda oroszlánjaként csap le a neki nem tetsző tömegekre.

Ezt egyszerűen képtelen vagyok feldolgozni, bár aludtam rá egy keveset. Őszintén szólva fogalmam nincs, mi volt a cél azon kívül, hogy a sötét, bűzölgő, nyálkás középkor jeges fuvallatát megidézze a művésznő. Hogy még véletlenül se azon gondolkodjon el a hívő keresztény és az ateista liberális, hogy milyen következményekkel jár a természet felelőtlen gyilkolása, a klímaváltozás bagatellizálása, a klímaváltozás elleni küzdelem kigúnyolása. De végül is nagyon jól értem. Az állampárti propagandista provokátorasszonyság nagyon pontosan tudta, hogy a tudománytalan, vallási fundamentalista valóságértelmezés, amit meggyőződéssel terjeszt, széleskörű megrökönyödést fog kiváltani, úgyhogy majd megint az áldozat szerepében tetszeleghet, akit megtámadtak a gazember balliberálisok (Jurák Huth nevű főnöke szerint: Jurák Kata kolléganőnket és gyermekeit gyakorlatilag életveszélyesen fenyegetik pedofilok és gonosztevők a FB-posztja alatt), akik félremagyarázták az ő szavait, akik be akarják záratni és meg akarják ölni a hite, a vallása, a kereszténysége miatt. Hogy aztán meg lehessen őt védeni, és a baloldali gyűlöletkeltés iskolapéldájaként lehessen hivatkozni arra, hogy sokak szerint egy ilyen helyzetben az adekvát reakció az együttérzés, a szolidaritás, nem pedig a homofóbia, a biblia és a természeti katasztrófa összemosása az orbánizmus szája ízének és érdekeinek megfelelően.

Nem, tényleg nem akartam ezzel a szerintem patikamérlegen kimért népbutítással hosszasan foglalkozni, de az mégiscsak elborzaszt, ahogy a vallási pszichózis napról napra teret nyer a tudománnyal és a valósággal szemben, ahogy a regnáló hatalmat fenntartások nélkül szolgáló, a bibiliai tanításokat meglehetősen szelektíven értelmező önjelölt próféták közveszélyes baromságokat terjesztenek, majd megsértődnek, amikor a közveszélyes baromságaikkal belenyúlnak a tutiba. Akkor jön az, hogy mindenki pedofil és gonosztevő, szövegértési problémákkal küzdő nyomorult balliberális, akit őnagysága feljelent, mert azért mindennek van határa. Ez igaz.

Mindennek van határa. A szellem sötétségének, a gonoszságnak és a Fideszbe vetett vakhitnek pont nincs. Mert ha lenne, akkor Jurák és bandája naponta verhetné magát az anyaföldhöz, naponta forgathatná a szemét azon, hogy minden idők papíron legkeresztényebb kormánya hogyan hágja meg azokat a keresztény bibliai tanításokat, amelyeket valamiért rohadtul nem éreznek magukra nézve kötelezőnek. Ha a nyugat-európai országokat sújtó áradások tényszerűen Isten bosszújának és haragjának bizonyítékai lennének, ha Isten minden neki nem tetsző cselekedetet meg akarna torolni, akkor szerintem Magyarország már régen víz alatt lenne. Jó, tudom, gyűlölködő balliberálisként nem érthetek én ehhez (igaz, én a  tízparancsolatot magamra nézve kötelezőnek tartom, bár ennek azért sokkal kevesebb köze van a bibliához, mint a neveltetésemhez), de legalább nem akarok szektás buzgalommal meggyőzni mindenkit arról, hogy a buzilobbi miatt pusztul el a Föld, nem pedig az emberi felelőtlenség, nemtörődömség és beleszarás miatt.

És igen, még egyszer: ha ez az egész olyan bornírtan egyszerűen működne, mint ahogy Jurák proféta állítja – hogy a Júda oroszlánja nemes egyszerűséggel lecsap oda, ahol neki nem tetsző történéseket tapasztal -, akkor például soha nem lehetett volna 560 milliárd forint közpénzt elverni egy meg sem rendezett olimpiára.

Sőt, akkor az sem fordulhatna elő, hogy egy pályakezdő tanár fizetése annyit érjen, hogy nagyjából az albérletét ki tudja fizetni belőle, és örüljön, hogy egyáltalán él. Nem, az rohadtul nem fordulhatna elő, hogy annyit se keresse egy kezdő tanár, mint a fagyis a strandon.

Akkor egy, az Európa legmagasabb inflációjával megvert büszke országban eszébe sem jutna, bátorsága sem lenne, a pofájára nem férne rá a külügyminiszternek a magyar gazdaság sikereivel és a kormány nagyszerűségével mellet döngetni, ezzel szemben csendben maradna, és egy sarokban megvárná, ameddig valóban lesz ok a melldöngetésre.

Akkor a rendvédelmi dolgozóknak választási kampányalamizsna gyanánt beígért hathavi bérből nem maradhatna ki senki (pedig ki fog maradni egy rakás ember, mert csak a hivatásos állománynak jár az előre hozott fegyverpénz), sőtpláne elő sem fordulhatott volna, hogy az állomány mintegy 70%-a a leszereléssel kacérkodjon.

Ha a pártállam önjelölt prófétáinak sötét agymenése és faék egyszerűségű áltudományos elméletei alapján működnének a dolgok a 21. században, akkor az Európai Unió közepén-szélén egy politikai útonállókból álló kormány nem emelte volna választási programponttá a megélhetési homofóbia ordas húrjainak pengetését, nem nézné méltatlanul kreténnek a saját polgárait, és nem hazudozhatna büntetlenül kétharmadtól kétharmadig. Akkor nem a marihuánatermesztők, nem a luxuskurvázó derék családapák, nem a melegorgiákról ereszcsatornán menekülő emberi roncsok, nem a kenőpénzes zacskókban utazó, vagy éppen a közpénzből főhercegi uradalmat építő morális hajótöröttek prédikálnának az Istennek tetsző életről, a kereszténynemzetikonzervatív létezés fontosságáról és a nemzeti büszkeségről. Ha az élet úgy működne, ahogy a pártállam önjelölt prófétái hirdetik, akkor ez a lángoktól ölelt egzotikus földi paradicsom már régen nem létezne. Nem tudom, hogy sajnos vagy szerencsére, de a dolgok egyáltalán nem úgy működnek, ahogy a NER-próféták büszkén terjesztett igéikben hirdetik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.