Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megkezdődött a konszolidáció, bár nem az, amire vártunk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Bevallom, többször elolvastam az MTI hírt, mielőtt az agyam képes lett volna átfogni teljes valójában a mondanivalót. A Mészáros Csoport – ez már olyan márkanév, mint a McDonald’s vagy a Johnson & Johnson – bevezet valamit. Totál mindegy, hogy micsodát, egyáltalán nem az a fontos. Már amennyiben nem fontos, és nem közérdekű, hogy a Kovács és Fiai Kft. milyen könyvelési rendszert vásárolt (és nem fontos, nem is közérdekű), akkor ez az MTI hír leginkább arról szól, hogy már nem kell úgy tenni, mintha nem is lenne a gázszerelőnek birodalma. Van neki, családi, tessék megszokni és tudomásul venni, drága honfitársak! Ezt konszolidációnak nevezzük, amikor egy kialakult helyzetet megszilárdítanak. Például úgy, hogy a közbeszéd elfogadja, vegye természetesnek, igenis itt cégbirodlomról beszélünk, és Mészáros Beatrixról beszélünk. Íme:

A Mészáros Csoport első körben a cégcsoport 130 tagvállalatánál az SAP intelligens ERP-rendszerét, az SAP S/4HANA-t vezeti be; az informatikai partnert versenytárgyalási eljárásban választotta ki a cégcsoport – tájékoztatta a cég szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a Mészáros Csoport tagvállalatainak köre a mezőgazdasági és élelmiszeripari érdekeltségektől az építőipari vállalkozásokon át a vendéglátóipari és turisztikai leányvállalatokig terjed. Az elmúlt évek intenzív bővülésének velejárója, hogy mind vállalati, mind csoportszinten szükséges a gazdálkodási folyamatok jobb áttekinthetőségének biztosítása egyedi és integrált vállalatirányítási rendszerek és alrendszerek kiépítésével – írták.
     A közlemény szerint a négyhónapos, komplex szakmai és kereskedelmi kiértékelési folyamat eredményeként szeptember végén hirdetettek eredményt és választották az SAP megoldását.
     Mészáros Beatrix, a cégcsoport vezetője a megállapodásról szólva kiemelte: „az egyik legmodernebb vállalatirányítási rendszer bevezetésével olyan technológiaváltást hajt végre a Mészáros Csoport, amely biztosítéka és egyben feltétele annak, hogy egy modern és naprakész vállalatirányítással álljon helyt a bel- és külpiacokon egyaránt.”
    Az SAP S/4HANA megoldás globálisan és Magyarországon is népszerű a vállalatok körében: mintegy 25 iparágban van jelen, Magyarországon a top100 vállalat körében 80 százalékos, míg a top200-nál 60 százalékos az SAP üzleti alkalmazásainak penetrációja.
    „A két évre tervezett bevezetési folyamat olyan rendszer kiépítését indokolja, mely a tagvállalatok működését csoportszinten összekapcsolja, mégis az egyedi iparági igényeket is szem előtt tartva szabható minden egyes csoporttagra” – mondta el a bevezetésről Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója, aki kiemelte: a projekt első szakaszában a Mészáros Csoporthoz tartozó Hunguest Hotelsnél is bevezetik a rendszert, ezzel a magyarországi szállodaiparban elsőként debütál az S/4HANA. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.