Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Balog Zoltán az osztrák éjszakában

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem tehetek róla, de nekem a kormánypárt bármelyik megszólalója azt a szituációt juttatja eszembe, amikor egy bűnöző tojik a törvényekre, lop, csal, hazudik, gyilkol, amikor végül elkapják, akkor azonnal a saját jogaira és a törvényre hivatkozik. Amit egészen odáig ívesen. Igazán megkérdezhette volna valaki Balogot, hogy a Fidesz miért nem tiszteli országon belül az eltérő véleményeket? Sőt, miért nem tartja tiszteletben azt a sokmillió embert, aki nem fideszes? A tisztelet csak nekik jár? Nevetséges.

Sőt, azt is meg lehetett volna kérdezni őokosságától, hogy miért fekszik a kormány keresztbe minden uniós törekvés elé? Az egyértelmű, hogy a menekültválságot csak közösen lehet kezelni, a magyar csirkeháló nem fogja megállítani se a menekülteket, se a migránsokat, se a terroristákat. Jó, értem én, hogy a Fidesz hatalma a beszaratott magyar polgárok további hergelésén múlik, ezért nem céljuk, sőt, ellenérdekeltek a helyzet hatékony kezelésében. A többi tagország meg nem igazán érdekli őket, ahogy a szektán kívüli magyarok sem fontosak.

Annak azonban igazán örülök, hogy ha már magyar újságírók elől elfutnak a fideszesek, legalább külföldön még be mernek menni egy stúdióba.

Illegális bevándorlás – Balog: az EU-ban tisztelni kellene az eltérő véleményeket.

Az Európai Unióban (EU) tisztelni kellene és komolyan kellene venni az eltérő gondolkodásmódot és véleményt – mondta Balog Zoltán miniszterelnöki biztos ORF 2 osztrák közszolgálati csatorna vasárnap éjjeli vitaműsorában a migráció kérdésével kapcsolatban.

Balog Zoltán – aki a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke és korábbi emberierőforrás-miniszter – arról beszélt, hogy Európa erőssége az „egység a sokszínűségben”, ez pedig az országok és vélemények sokszínűségét jelenti.

Emlékeztetett arra, hogy a migráció problémáját Magyarország vette először komolyan, és 2015-ben Magyarország elsőként tartotta be a dublini és genfi egyezményt. A kormány kerítést épített a határon, de a kerítésen vannak ajtók, amelyeken keresztül legálisan be lehet lépni. Ugyanakkor Magyarország különbséget tesz gazdasági migránsok és valódi menekültek között, és csak az utóbbiakat engedi be – emelte ki a politikus.

Hozzátette, a magyar kormány kereszténydemokrata Európát és erős nemzetállamot szeretne.

Gernot Blümel, Ausztria Európai Unióért, művészetért, kultúráért és médiáért felelős szövetségi minisztere azon az állásponton volt a vitában, hogy a migráció problémáját nem a kötelező kvóták elfogadása oldja meg, hanem a külső határok védelme.

Johannes Hahn, az Európai Bizottság európai szomszédságpolitikáért és csatlakozási tárgyalásokért felelős osztrák biztosa erre azt válaszolta, hogy a határvédelemnek az unió határánál jóval kijjebb kell kezdődnie. Stabilizálni kell a helyzetet Afrikában, másképp folyamatos nyomás alatt marad Európa.

Emellett pedig egységes menekültpolitikát is ki kell alakítani, és meg kell egyezni abban, melyek a biztonságos országok, ki jogosult a befogadásra és ki nem, nem lehet ugyanis ebben a kérdésben 28 féle elképzelés – vélekedett.

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a közös európai migrációs politika fontosságát hangsúlyozta, mivel szerinte a nagy problémákat csak akkor lehet megoldani, ha egységes álláspontot tudnak kialakítani a tagállamok. Véleménye szerint erős Európát kell létrehozni, amihez a tagállamok szolidaritására és alkalmazkodására van szükség. 

Blümel egyetértett azzal, hogy a közös jövő egy közös, erős Európában van, de az ehhez vezető utat – mint mondta – kicsit másképp definiálják. Vannak olyan nagy témakörök, például a biztonság és a gazdaság, amelyekben európai szinten kell megoldás találni, ugyanakkor vannak kérdések, amelyek tagállami szinten jobb helyen vannak – mondta a miniszter.

Ulrike Guérot politológus, egyetemi tanár azt hangoztatta, hogy érvényesíteni kell a szubszidiaritás elvét: meg kell kérdezni az állampolgárok véleményét is, nem szabad a fejük felett dönteni mindenről. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.