Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Kúria beavatkozott a választásokba. Ez felháborító!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Ma már hivatalosan is kiderült, hogy Mészáros Lőrinc és családja az ország leggazdagabbja. A világhírű gázszerelő ugyanis beismerte, hogy a több milliárd forintot érő Konzum PE Magántőkealap teljes egészében az ő, valamint felesége tulajdona. Orbán Viktor feltételezett strómanja ezzel megelőzte Csányi Sándort, aki ezt a listát korábban évekig vezette. Mészárosnak csak részvényekben több pénze van, mint Csányinak a teljes vagyona. A 2010-es száz milliós vagyonát sokszorozta meg az Orbán-kormány hatalomra jutása óta, mely talán a történelem leggazdagabb villanyszerelőjévé tette.

A magát Zuckerbergnél is okosabbnak gondoló Mészáros eddig is hihetetlen vagyon felett rendelkezett, egy olyan céghálón keresztül, amelynek kesze-kusza szálait nagy valószínűség szerint már ő maga sem érti. Hogy vagyonának mekkora százaléka származik legális forrásokból, az igencsak kérdéses, ahogy az is, hogy a Fidesz kormány újabb kétharmadával meddig bővíthető még ez. Hotelláncok, a mátrai erőmű és sok száz kisebb-nagyobb cég már most is a volt alcsúti polgármester nevén van, így ezek után a határ a csillagos ég. Orbán Viktor legjobb barátja tehát ezentúl az ország leggazdagabbja. Gratuláljunk hát hozzá, hisz ennek a vagyonnak a nagy része mindannyiunké!

Havasi Bertalan szóvivő szerint a Kúria súlyosan beavatkozott a választásokba akkor, amikor elvett egy mandátumot a kormánypártoktól. Havasi ezt teljesen komolyan mondta, így ezután már nem igazán marad olyan szervezet vagy csoport, mely ne a Fidesz-KDNP kárára avatkozott volna be az április 8-i választásokba. A választások győztese – a temérdek választási csalás gyanús esemény ellenére – a Fidesz-KDNP volt, mely május 8-án alakíthat kormányt. A kormánypártok 133 mandátumot szereztek meg, ezzel a kétharmad biztosított, mégsem elégedettek az eredménnyel. Ennek oka pedig az, hogy Orbán Viktor szerint a Kúria intellektuálisan nem nőtt fel a feladatához.

Egyértelmű, hogy van 133 mandátumunk, sajnálom, hogy nem 134. Azt az egyet a Kúria egy téves döntéssel elvette tőlünk. – Orbán Viktor

Tegnap már szó volt arról az antikorrupciós jelentésről, melynek megjelenését az Orbán-kormány megtiltotta. Akkor az indokok még csak sejthetőek voltak, mára azonban a Népszava kicsit utánajárt, mi is lehetett olyan erős az ajánlások között, melyet köszöni szépen, de nem kér a magyar kormány. Az újság, Jávor Benedek EP képviselőtől kapott értesülései szerint Brüsszelben tényként kezelik, hogy a tiltás okát a vádhatósággal szembeni erős kritika okozta. Polt Péter ugyanis továbbra is kiszolgálja a Fideszt döntéseivel, valamint a kormány által végzett antikorrupciós munka értékelhetetlen. Vagyis a jelentés nagy valószínűség szerint ismét csak elmarasztalja a kormányt, amiért a bíróságok függetlenségét megszüntetve, a korrupció fellegvárává változtatta az országot. Hogy valaha nyilvánosságra fogják-e hozni a GRECO jelentést, az egyelőre kérdéses.

A mai napon Göncruszkán csoda történt! Na, nem a helyi Szűz Mária kezdett el sírni – bár megtehette volna, látva a polgármester ténykedését – hanem kikerült a Ruszkay Pál vendégházra az információ, mely alapján ezentúl talán a polgármester öccsén és családján kívül más is kibérelheti majd a 18 millió forintos EU-s pályázaton felújított vendégházat. A HVG írta meg, hogy a helyi fideszes lelkész – Orbán Viktorhoz hasonlóan református – és annak családja saját maguk elszállásolására használja az uniós támogatásból felújított egykori nagyszülői házat.

A cikk megjelenése után a Hír TV is a helyszínre sietett, hogy megkérdezze a fideszes lelkészt, azonban a párt hagyományait ápolandó nem volt hajlandó egy büdös szót sem nyilatkozni a riporternek. A település lakosai nem mertek nyilatkozni – nehogy bajba kerüljenek, hisz akkor talán nem lesz közmunka sem számukra – egyedül a vendégház szomszédságában lakó asszony merte kimondani, hogy a fideszes politikus családja évek óta saját céljaira használja a vendégházat. Volt már ilyen korábban is, nem is egy településen, így Hörcsikék berezelhettek, másnap ugyanis rögtön kikerült a vendégház ablakába az a papír, melyen az uniós támogatás mértékét közlik. Emellett a kapura egy sebtében kinyomtatott A4-es lapra kiírtak egy email címet, melyre a foglalásokat várják. Minden egyes nap van lejjebb, erre a Fidesz a biztosíték.

Na de lássuk mai cikkeinket:

Ameddig az roszág egy rohadt puskaporos hordó üldögél, el lehet felejteni a kivándorolt fiatalokat

Azt hittem, a legsúlyosabb ostobaságot a vallás szolgáltatja a „gazságügyben”

Május 8-án, az új parlament megalakulásakor, az eskü helyett a teljes frakció hagyja el az üléstermet

A jogsértő hazugok kötik az ebet a karóhoz

Stefka Istvánnak

A nap kommentje pedig DLTR-é:

Index cikkből: „Potápi Árpád az MTI érdeklődésére telefonon elmondta, hogy az államtitkárság számára kiemelt fontosságú a magyar identitás megóvása Nyugat-Európában is…”

Külföldön élek már pár éve. Ha az akcentusom miatt időnként rákérdeznek arra hogy honnan jöttem, először egy kicsit összeszorul a gyomrom, majd nyelek egy nagyot és csak utána mondom, hogy magyar vagyok.
Tudom, hogy nem az én hibám és nem nekem kellene szégyenkeznem, mégis, sikeresen elérték, hogy nem szívesen vallom be a származásom. Hiába voltam régebben büszke rá, hiába szeretem a hazám és az otthonom… én szégyellem magam mások balf**** húzásai miatt is. Így biztosan NEM fogom megőrizni a magyar identitásomat és NEM fogok hazamenni, bármennyire is rossz ezt kimondani.

Hazamentem szavazni, levezettem 2x1200km-t azon a hétvégén csak emiatt. Nem dicsekedtem vele, hogy húdef***a gyerek vagyok, csak megtettem, amit meg kellett tennem. És most újra, egyre mélyebb a gödör és nemsokára kiesünk a föld túloldalán.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.