Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Húsvéti elköszönő

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Örömmel látom, hogy Rogánék nem felejtenek, de legalább nem is tanulnak semmit. Van valami mondás a hülyékről, az állapot definíciója úgy hangzik, hogy amennyiben valaki mindig ugyanazokat a hibákat követi el, ám mindig más eredményre számít, az bátran érezheti magát ostobának. A magyar politikában nagyjából minden eddig ismert formációra érvényes ez a meghatározás. Talán éppen ez a Magyar-jelenség egyik titka, hogy kivétel ez alól. Eddig okosan felépítette magát, nem ugrik be a provokációknak, nem szorul védekezésbe, megy előre abba az irányba, amerre menni szándékozik, és gond nélkül a Fidesz ellen fordítja a rezsim saját fegyvereit. Nem ragaszkodik a játékszabályokhoz mert tudja, az ellenfele egyet sem tart be azokból a szabályokból. Na, ezzel nem tud mit kezdeni a propagandagyár. A divatosan borostásnak tűnni akaró, ám sajnálatos módon inkább hajléktalan alkesznek kinéző (nem áll ám jól mindenkinek a borosta, sőt, nem áll jól mindenkinek minden, ezt be kellene látni) ifj. Lomnici Zoltán már börtönnel fenyegetőzik, a többi propagandista a baloldalon kéri számon, hogy miért is nem lincselik meg Magyart, mert hát ütötte-verte-kínozta a feleségét. Én nem vagyok jogász, de annyit tudok, hogy amikor egy állítás áll szemben egy másik állítással, bizonyíték nincs, a történtekre rálátása senkinek nincs, akkor minimum nem korrekt dolog senkit bűnösnek nyilvánítani. Varga Judit szava egy centivel sem ér többet, mint Magyar Péteré. Sőt, az én szememben kevesebbet ér, mert már éppen elégszer hazudott nyilvánosan, bizonyítható módon ahhoz, hogy fenntartásaim legyenek az állításaival kapcsolatban. A picsogásra pedig immunis vagyok. És ez nem áldozathibáztatás, egyszerű ténymegállapítás.

Ámulattal olvasom az Index cikkét Orbán Viktor és a volt osztrák kancellár, Wolfgang Schüssel beszélgetéséről, a szám is tátva maradt nekem. Azt találta mondani a csúti a Karmelita könyvtárában, hogy ő már az orosz támadás előtt két héttel tudta, hogy helyzet van.

két héttel a konfliktus kitörése előtt Moszkvában jártam, és láttam, hogy ez megtörténhet. Amikor a látogatásom után jelentést tettem a NATO-főtitkárnak, azt mondtam neki, hogy bajban vagyunk, mert az oroszok úgy gondolják, hogy előbb-utóbb erőszakkal kell kezelniük az Ukrajnával való konfliktust, ha Ukrajna csatlakozni akar a NATO-hoz (Index)

Annyira még nem vagyok szenilis, hogy ne emlékeznék rá, amikor ugyanez az ember ugyanezzel a szájával azt mondta, most jön ő Putyintól, és mindenki nyugodjon meg, nem lesz háború. Kérdés (Varga Judit mintájára): akkor hazudott, most hazudik, vagy mindkét esetben, csak azt már elfelejtette, először mit hazudott? Megfejtéseket kommentben kérem ide magam alá. És ezzel még nincs is vége, van még ott, ahonnan ez jött:

A jóléti állam modellje elavult. Ha a nyugati országok fenn akarják tartani a magas jóléti szintjüket, anélkül, hogy gondoskodnának arról, hogy az emberek munkát vállaljanak, akkor a rendszernek vége. Ezért kell mindenkinek munkát biztosítani. Az embereknek csak teljesítmény árán szabadna elérniük a jólétet.

Valaki félretájékoztatta a kocafocista sufnijogászt, ő meg lusta volt ellenőrizni, miről beszél. A jóléti állam nem azt jelenti, hogy nem kell dolgozni, és dől a lé. A jóléti államban aki dolgozik, az normális fizetéshez jut, aki vállalkozik, azt engedik fejlődni, netán még segítik is. Az állam a befizetett adókat arra költi, amire kapta. Például biztosítja belőle a megfelelő minőségű szoltáltatásokat – oktatás, egészségügy -, és gondoskodik arról, hogy aki önhibáján kívül nem alkalmas és nem képes a munkavégzésre, más jövedelme nincs, az ne dögöljön éhen. Ezzel szemben nálunk az van, hogy munka mellett is simán lehet nyomorogni, az állam nem a magyar vállalkozókat segíti, hanem a kínai akkugyárakat támogatja, a befizetett adónk elmegy adósságtörlesztésre/hitelkamatokra (miközben azt sem tudjuk, kitől milyen hitelt vett fel a kormány), a maradékot meg simán ellopják, így aztán az egészségügy és az oktatás már összeomlott, aki pedig bajban van, az úgy is marad, nem jut segítséghez. Ezzel szemben ott van Orbán Viktor, aki életében nem dolgozott piaci viszonyok között, mégis ő az ország leggazdagabb embere akkor is, ha mások zsebében tartja a pénzt. A magyar rosszléti állam tehát úgy fest, hogy aki dolgozik, az akár fel is fordulhat, aki nem dolgozik, az magánrepülővel jár focimeccsre és annyi pénzből épít magának Hatvanpusztán családi dácsát, amennyiből egy komplett megyét rendbe lehetne hozni, és még maradna is pénz. Tiszta erőből bízom abban, hogy már erősen ketyeg az óra, nem lehet már sokáig hazudozásokkal etetni az ország népét, és Orbán nem a Karmelitában válaszolgat újságíróknak, vagy levitézlett kancellároknak, hanem a bíróság előtt teszi ezt. Lehetőleg nyilvánosan, élő közvetítés keretében.

Végezetül szolgálati közlemény következik. Miután húsvét lesz – vagyis már van – három napra mi is letesszük a lantot, cerkát, billentyűzetet. Igyekszünk egy kicsit pihenni, mert az a gyanúnk, kemény időszak következik. Gondolom, mindenki más is ezt fogja tenni a következő napokban, rokonlátogatás, kaja, kijózanodás. Mi ennyire nem dobhatjuk a lovak közé a gyeplőt, mert ha írni nem is fogunk, dolgozni igen. Ha van még barkácsolnivaló a szerveren/honlapon, azt is igyekszünk mostanra időzíteni, de főként össze kell ülnünk, és döntéseket hozni. Ahogy azt előre jeleztük, a honlapok bevétele nem teszi lehetővé, hogy az eddigi létszámmal, a megszokott módon tudjunk működni, ezért Gergő kolléga az első – és reméljük, talán az utolsó is -, aki elhagyja a ladikot. Azt is jeleztük, hogy a leválás fokozatos lesz, most jutottunk el az első ütemig. Az fog történni, hogy Gergő megfeleződik, nekünk pedig ki kell találnunk, kevesebb ember hogyan tudja az elvárt színvonalon működtetni a portálokat. Amikor kedden visszatérünk, mondjuk majd a részleteket. A következő leválási ütemről majd szintén fogunk tájékoztatni mindenkit, akit érdekel a dolog. Látjuk, hogy némileg emelkedett a támogatási kedv, nőtt a bevétel, ez úton is köszönjük mindenkinek, aki mellénk állt. De ez sajnos még így sem teszi lehetővé a szerkesztőség egyben tartását. Igyekezni fogunk, hogy ne okozzunk csalódást. Amennyiben ebben a három napban találna lemondani a kormány, természetesen haladéktalanul szolgálatba helyezzük magunkat.

Jó ébredezést, szép napot, kellemes ünnepet, jó pihenést kívánunk mindenkinek! Kedden ismét itt leszünk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.