Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megszólalt a felhők közül az Úr hangja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,552,800 forint, még hiányzik 447,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Én is azok közé a szerencsétlenek közé tartozom, aki elpazarolt közel két órát a napjából, hogy megnézze Varga Judit produkcióját. Két órán át nem értettem, mi a bánatos franc közöm van egy eleve szar házasság végleges megborulásához, miért érdekel engem az, hogy két, egymástól merőben eltérő kulturális közegből érkező, teljesen eltérő személyiségű ember nem tudta megtalálni a közös hangot, és hogyan mérgezték egymást hosszú éveken át. A történet szomorú, az előadás úgy a feléig majdnem hihető volt, ott kiesett Varga a szerepéből, ám annyira nem, hogy egy szót ejtsen azokról a kérdésekről, melyre egy ország kíváncsi, és melyek egy országra tartoznak. Azt azért megtudhattuk, hogy miközben őt bántalmazta a pszichopata férje és rettegésben élt – szépen felmondta az ehhez tartozó szöveget – azért arról is lehetnek felvételek, amikor a bántalmazott házitündér üvöltözik a gyerekeivel, bántalmazójával, adott esetben felpofozza azt. Ritka dolog lehet az ilyesmi, talán érdemes lenne bevenni a szakirodalomba. Aligha találni sok ilyen esetet ebben a témakörben. Egy megzápult házasság története ezzel együtt sem tartozik senkire, engem például semennyire nem is érdekel sem a meleg vacsorát szorgosan főzögető, mélységesen vallásos, csak a gyerekeiért élő – aztán őket simán a bántalmazó apánál hagyó, a közös otthonból egyedül kiköltöző, majd a válás után a bántalmazó apával a gyerekeket közösen nevelő -, hímzett falvédőre kívánkozó életre vágyó, ám fura módon karrierista (már amennyiben nem hiszem el, és bizony nem hiszem el, hogy ezek a dolgok úgy mennek, ahogy Varga, vagy Novák mesélte. Hogy ők szorgosan tették a dolgukat valahol külföldön, leginkább persze anyaként és feleségként, aztán derült égből villámcsapásként megszólalt a felhők közül az Úr hangja, államtitkári, majd miniszteri pozícióval kínálva meg őket. Talán még azt is hozzátette a hang, hogy sorsolás volt, és ők nyertek) nő boldogtalansága. A legkevesebb amit erről el tudok mondani, hogy végtelenül kínos volt. Ja, ez a legtöbb is, amit el tudok erről mondani.

Egy pocsék házasság anatómiáján túl azonban ránk tartozik, és nagyon is közérdeklődés tárgya az, hogy kik azok a magyar politikusok, akik Moszkvától kaptak pénzt azért, hogy bomlasszák az Európai Unió egységét, hogy szolgálják Putyin törekvéseit és próbálják gátolni Ukrajna támogatását. Remélem, az ügyet felgöngyölítő források hamarosan nyilvánosságra hozzák az érintett politikusok neveit, mert ha valaminek kapcsán érdemes előhozakodni a hazaárulás jogi következményeivel, az biztosan ez az ügy. Nem állítom, hogy nem nézem élvezettel, ahogy egyik szaros vödör a másik után borul a NER fejére, mert de, igenis élvezem, és már szégyenkezni sem vagyok hajlandó ezért.

Hihetetlenül szórakoztató felvételt készített a HVG riportere a Parlamentben a Nemzetbiztonsági Bizottság két tagjával. A kérdés az lett volna – másfél nappal a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvétel megjelenése után -, hogy mi nekik a véleményük a dologról. Erre kiderült, hogy sajnos a másfél napjukba nem fért bele két perc meghallgatni azt a felvételt, melyre nagyjából az egész ország várt. És mivel nem látták, véleményük sem lehet, de majd valamikor, talán a húsvéti szünetben, de legkésőbb karácsonykor meg fogják hallgatni, és amint megmondja nekik a pártközpont, hogy mi a személyes véleményük a dologról, azt is örömmel megosztják a sajtóval és velünk, együgyű átlagpolgárokkal. Mindeközben Orbán Viktor nem érzi úgy, hogy meg kellene neki szólalnia bármilyen ügyben, ellenben Szentkirályi Alexandrát ugrándozza körbe mindenféle csokrétákkal. Jól is teszi, olyat amúgy is ritkán lát a világ, hogy egy kormányfő beleugat az önkormányzati választásokba.

Feketén-fehéren látszik, hogy Tónit és Barbarát kihúzták a Schadl–Völner-ügy nyomozati anyagából, de ez még nem bizonyítja, hogy erre ők adtak utasítást (Telex)  Ha jól értem, a Tónit, Barbarát és Ádámot érintő részletet valóban kimarták a nyomozati anyagból, ám ez jelentheti azt is, hogy külön szálon folytatnak nyomozást valamely más ügyben, és ez az akta oda került. És jelenthet valami teljesen mást is, de mi nyugodjunk meg szépen, mert az ügyészség pontosan tudja, ki az a Tóni, Barbara és Ádám, továbbá külsős biztonsági cég őrzi az épületet, ezért ha oda csak úgy beszédelgett valaki illetéktelenül, annak nyoma van. Biztosan van neki nyoma, csak azt nem értem, egy őrzött épületbe illetéktelen hogy tud bemenni. Nem azért őrzik, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő? Jön az illetéktelen, akit beengednek, de előtte dokumentálják, hogy beengedték? Akkor jó, meg is vagyok nyugodva. Pláne, mert Demeter Szilárd bejelentette, hogy ő tulajdonképpen Judit. Örülünk ennek, de tényleg. 

Tegnap este nyolc óra körül az eddig velünk foglalatoskodó szorgosok átnyergelhettek a Mandínerre és az Origóra, mert egyik portál sem volt elérhető. Így aztán a – furán viselkedő – Magyar nemzetből kellett megtudnom, hogy este műsorváltozás lesz a Hír TV-n, merthogy ott is leadják a Frizbi-interjút az asztalosnak készülő volt miniszterasszonnyal. Helyes, mert így nekik módjuk sem lesz kérdezni a hangfelvételen elhangzottakról, mivel átvett adás, Hajdu Péter pedig ugye nem kérdezhetett ezekről a dolgokról, mert az egy bulvárcsatorna. Amikor már éppen aggódni kezdtem volna, előkerült az Origo:

Úgy kell nekem, mit leskelődöm. Mielőtt a kedves olvasó rohanna origózni elárulom, a megkérdezett ismert baloldali emberek nem válaszoltak a feltett kérdésre lapzártáig. Talán azért, mert van két állítás. Az egyik fél is mond valamit, a másik fél is, kívülállónak pedig nehéz eldöntenie, mi a valóság. És mivel magánügy, nem is kell eldöntenie szerintem. Gondolom, amikor majd az lesz a kérdés, hogy mit szólnak ahhoz, amiket Varga Judit a Völner-ügyről, a Pegasus-ügyről, a pedofil-botrányról nyilatkozó Varga Judit kijelentéseiről, akkor lesz válasz is. Addig azért nem próbálok meg fél lábon állni.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi pedig szokás szerint hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.