Július 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Ennél jobban aligha lehetett volna megalázni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,638,620 forint, még hiányzik 1,361,380 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tartozom nemcsak magamnak, de a kedves olvasóknak is egy reflexióval, miután múlt héten felvetettem azt a talán nem teljesen irreleváns kérdést, hogy vajon hogy alszik Gulyás Gergely kancelláriaminiszter mostanában. Akkor arról lamentáltam félhangosan, hogy a február 2-án kirobbant fideszes pedofil kegyelmi botrányból szárba szökkent Magyar-jelenséggel megvert orbáni teljhatalomra nézve, és kifejezetten a főnökre nézve Gulyás Gergely jelenti az egyik legnagyobb fenyegetést. Vagyis ha Rogán Antaltól eltekintünk, ő az egyik leggyengébb láncszem körülötte, aki nem vet túl jó fényt a gazdira. A gazdiról azt tudjuk, hogy nem tud soha semmiről, nem sok mindennel foglalkozik, ezért ha tudná, hogy milyen disznóságokra vetemednek az alattvalói, biztosan nem hagyná. De hát ő sem tökéletes, olykor szar kerül a palacsintába.

A ma sem tudjuk, hogy pontosan milyen műtét után lábadozó Gulyás nem kizárólag a legrosszabb köreit futó református egyházban betöltött szerepe és kiemelten K. Endre pedofil bűnsegéd kegyelmi ügyében Novák Katalinra nyomást gyakorló, az államelnök földcsuszamlásszerű bukását is egy huszárvágással tető alá hozó Balog Zoltán püspökhöz fűződő rendkívül jó kapcsolata miatt probléma, hanem azért is, mert Magyar Péter jó barátjának lenni, aki annak idején összehozta Juditot Péterrel, mostanában nem egy túl jó ajánlólevél. Ezt gondoltam, miután Gulyás a február 16-i tragikus kormányinfó után eltűnt, és az a hír járta, hogy február 25-én megműtötték, lábadozik, húsvét előtt már biztosan nem vállal közszereplést. Meggyőződésem volt, hogy az embert szándékosan eldugták, hogy hátha minden elfelejtődik, és mire felépül (nagy valószínűséggel nem gerincműtétje volt) már nem lesz téma, hogy tulajdonképpen ő volt az első, aki elfecsegte, hogy a Fideszben úgy mennek a dolgok, hogy a miniszterfeleség odaszól, és megvan a nárcisztikus férjnek a zsíros közpénzállás.

Ehhez képest az történt tegnap, hogy miután Magyar Péter közzétette a felesége egy több mint leleplező vallomását a magyar ügyészség és az Orbán-kormány viszonyáról, azaz kiderült, hogy Gulyás Gergely nem szerepel  a felvételen, egyből meggyógyult. Előmászott a függöny mögül, beült a nemzeti súgógép elé, és olyan fejjel, mint egy terroristák által túszul ejtett szerencsétlen, előadta az alábbiakat:

Tehát. Gulyás Gergely, aki az elmúlt hetek politikai ámokfutása idején el volt dugva a nyilvánosság elől, a kormányára nézve súlyos információk napvilágra kerülése után percekkel azonnal felépült, egyben neki volt a legmélyebb hangja, hogy megállapítsa a nyilvánvalót, amit aztán az utolsó kontraszelektált beszélő fej is hányásig ismételhet. Miszerint kipukkadt a lufi, a harcos magánélet azért magánélet, mert nem közélet, Magyar Péter pedig az új Márki-Zay Péter. Tehát Gulyás, a Varga-Magyar házaspár családi barátja, a korábbi minisztertársának olyan kijelentései kapcsán, amelyek bármely közepesen normális jogállamban igen súlyos következményekkel, akár börtönbüntetéssel is járhatnának, a kormány hivatalos álláspontjaként előadja, hogy egy megfélemlített feleséggel folytatott családi vitának semmi köze a közélethez. Gulyás Gergely sztárjogász, Magyar Péter egykori évfolyamtársa, harcostársa és barátja úgy hivatkozik egy családi vitára, a barátai családi vitájára, hogy egy ország hallotta, hogy Varga Judit és Magyar Péter egy kulturált beszélgetést folytat, senki nem emeli meg a hangját, Varga Judit pedig a legkevésbé sem tűnik olyannak, mint akinek most hasítottak szíjat a hátából, és a marhabőrbe kötött alaptörvénnyel készül megtámadni a férje.

Gulyás Gergely pedig – a kormány hivatalos álláspontját a súgógépről felolvasva – nemhogy nem cáfolja azt, ami elhangzik, de tagadni se próbálja, hogy a felvétel valódi, ehelyett mint valami szürreális paródiában, olyan fejet vágva, mintha a kamera másik oldalán, a súgógép bal oldalán egy komplett, Ukrajnának szánt fegyverszállítmánnyal fenyegetnék, tulajdonképpen belemondja a pofánkba, hogy azért manipuláltak a Tónira, Barbarára és Ádámra nézve terhelő ügyészségi iratokat, mert Magyar Péter éveken át terrorizálta a feleségét. De ennek amúgy semmi köze nincs a közélethez. El tudom képzelni, hogy Gulyás híveit, a pártja szavazóit nem hozzák zavarba a messziről bűzlő összefüggések, és a nyilvánvaló ellentmondások sem feltétlenül érdeklik, de ha a családi viták nem tartoznak a közéletre, akkor Varga Judit miért öntötte rá tegnap a magyar nyilvánosságra a tizenhat éves családi drámája minden szennyét? Továbbá ha tényleg egy éve ezzel a felvétellel zsarolja Varga Juditot Magyar Péter (ez a nonszensz is megérne egy külön misét), akkor miért csak most tudtuk meg, hogy terrorban élt az ország igazságügyi minisztere, és ennek a terrornak a hatására mondta azt, amit mondott a felvételen? Mintha tök normális lenne mindent tisztességes családi veszekedés során, hogy terhelő információkat teregetünk a minisztertársunkról és a legfőbb ügyészről.

Ami még ennél is rosszabb: Gulyás ezek szerint hosszú évek óta barátkozik olyanokkal, akik terrorizálják a feleségüket. Így él a NER krémje. Gulyás Gergely, mint a Varga-Magyar család jó barátja, a családbarát Orbán-kormány minisztere, aki nélkül Varga Judit és Magyar Péter soha a büdös életben nem köt házasságot, és Varga Judit soha a büdös életben nem tudja a fejéhez vágni Magyar Péternek, hogy három fiúgyermekkel ajándékozta meg, évekig nem vette észre, hogy Péter bántalmazza Juditot. Sőt, nemhogy nem vette észre, de évekig nem tett ellene. Semmit. Ezzel szemben abban a pillanatban, amikor kiderült, hogy a Judittól megkésve elvált Péter veszélyt jelent a lábadozó Gulyás Gergelyt is a soraiban tudó kormányra, azonnal előkerült a párkapcsolati erőszak, a bántalmazott nő, a nárcisztikus elmebeteg, pszichopata történet.

Iszonyatosan kínos ez a videó. Annak ellenére, hogy semmivel nem mutat túl ez sem a fideszes botrányok történetéből jól ismert elemeken és  stratégián. A kezdeti bénultságot és fülsiketítő kussolást követő menekülésen, bujkáláson, függönyszorongatáson, az azt követő bagatellizáláson (nem is úgy volt, kipukkadt a lufi, hírlapi kacsa, az írói munkásság része, képtelenség, lehetetlenség), és a folyamatosan működésben lévő szondák által esetleg jelzett érzékeny veszteségekhez igazított kapkodó valósághajlításon, az el nem varrt szálak elvarrási kísérletein. Azt ma is fenntartom, hogy Gulyás egy elvarratlan szál ebben a történetben, és az az érzésem, hogy ennél jobban nem tudták volna megalázni, mint hogy tegnap kiültették a kirakatba a súgógép elé. Annak ellenére, hogy a Rogán-féle Kormányzati Tájékoztatási Központ szerint a Rogánra és Poltra és az egész kormányra súlyosan terhelő hangfelvételekkel kapcsolatos hivatalos kormányzati álláspontot Gulyás miniszter ismertette, szerintem Gulyás miniszter valószínűleg annak ellenére nem alszik jobban, hogy átmeneti megkönnyebbülést jelenthet számára, hogy nem ő volt hallható a tegnap nyilvánosságra került felvételen.

Gőzerővel védekeznek, magyarázkodnak (mellé), és olyan hőfokon dübörögtetik a karaktergyilkos lejáratást Magyar Péter ellen, hogy nem férhet kétség hozzá: nem csupán Gulyásnak, de másoknak is minden okuk megvan rá, hogy ocsmányul aludjanak. Ha ez valóban egy lufi lenne, akkor az úgynevezett lábadozó, láthatóan nem túl jó állapotban lévő, nyúzott fejű Gulyást aligha utasította volna a propagandaközpont, hogy ezt a szánalmas, ellentmondásos, önleleplező mellébeszélést előadja, és a hangfelvétel érdemi részére nem reagáljon. Azt látjuk, hogy a kormány hivatalos álláspontját tegnap főállásban meghazudtoló Varga Judit (vagyis az ő Facebook-oldala) – aki annak ellenére a közéletre hányta tegnap a magánéletét, hogy állítólag visszavonult, nem akar sebeket feltépkedni, ráadásul a kormánya szerint a családi vitáknak semmi köze a közélethez – valószínűleg a halálos ágyán is a párhűségét fogja demonstrálni. Ezzel szemben azt még nem láthatjuk pontosan, hogy a kipukkadt lufiról szóló propagandaszólam a pedofilbotrány kármentése, vagy egyszerűen nincs jobb szövegük (erre se), de ahogy Vargát se tudná már jobban megalázni a pártja (eldobták, mint a szaros pelenkát a pedofil botrány nyomán, most meg a bántalmazott feleség szerepében gátlástalanul újrahasznosítják), úgy Gulyást se nagyon lehetett volna jobban megalázni, mint ezzel az iszonytató súgógépes felolvasással. Úgyhogy a múlt heti költői kérdésemre válaszolva, nem mintha az egész NER ne vehetné magára: soha ne legyél Gulyás Gergely, és akkor jól fogsz aludni.

A legfontosabb pedig az, hogy lehetőség szerint gondolkodjunk, és válasszuk szét: a kormányzati és igazságszolgáltatási korrupciónak, valamint az alkalmatlan igazságügyi miniszter magánéletének, romlott házasságának valóban semmi köze egymáshoz. Ezért is próbálják a saját szájukba ürítve összemosni őket, hogy ez utóbbival elkenjék az előbbit. Remélem, ez már nem fog sikerülni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.