Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Münchhausen-szindrómás Dugovics Titusz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy tűnik, igyekszik a pártpropaganda valami újítással előállni a Magyar Péter ügyben. Eddig a volt feleségét terrorizáló vadállat nem aratott osztatlan sikert, úgyhogy most leltek ügyesen egy érdekes foglalkozású szakit, Perlaky-Papp József nyilvánosságstratéga és kríziskommunikációs specialistát, aki volt kedves kifejteni a Hír TV-ben szakmai véleményét, amit a Magyar Nemzet előzékenyen írásba is foglalt azok számára, akik nem látták a műsort. Szóval az van, hogy Magyar egy Münchhausen-szindrómás Dugovics Titusz. A mindenféle szakértésre felkent neves szakember önéletrajzára bátorkodtam pillantani – a Budapesti Metrolpolitan Egyetem honlapján lehet ezt megtenni – ahol is ezt találtam. És ezt aligha az ellenség fabrikálta oda:

DÍJAK, ELISMERÉSEK:
  • nagyvállalati vezetők és politikusok személyes stratégiai tanácsadója
  • országos, nagy horderejű krízisek kommunikációját vezette, véleményét fontos, címlapos ügyekben gyakran kérik a médiumok
  • a TV2 Mokka rendszeres vendége
  • a hazai PR szakma elismert alakja
  • évről évre a Kreatív PR Prizma zsűrijének a tagja

Mit mondjak, egyik díj és elismerés szebb, mint a másik. A szakértő úr igen elgondolkodtató kijelentéseket tett, legalábbis a megállapításai közül érdekesek voltak azok, melyeket a propagandalap szemlézni méltóztatott.

Magyar Péter kapkod, reakciói elsősorban zsigeriek – mutatott rá Perlaky-Papp József nyilvánosságstratéga és kríziskommunikációs specialista, a Budapesti Metropolitan Egyetem címzetes docense a Hír TV Napi aktuális című műsorában. Felidézte, hogy Magyar Péter becsmérelte Varga Judit egykori munkatársait is, és azt állította, hogy soha nem bántotta volt feleségét. (Magyar Nemzet)

Miközben nem csupán nem vagyok Magyar Péter kéretlen védelmezője, de én magam is ezernyi kétségemet tudnám megfogalmazni vele kapcsolatban, továbbá a csodákban sem hiszek már olyan 10 éves korom óta, azért azt sem tudom nem észrevenni, hogy mit akart volna mondani az ezernyi díjjal és elismeréssel elhalmozott szakértő. És én – aki nem vagyok szakértő – éppen nem úgy látom, ahogy ő. De legalább nagyjából az ellenkezőjét gondolom. Szerintem Magyar még akkor sem kapkodott, amikor mindenki sürgette, hogy azon nyomban álljon elő valami konkrétummal, mert mi igen erősen türelmetlenek vagyunk. Én úgy láttam, hogy lépésről lépésre építette fel magát, nem lehetett belehajszolni semmibe, amit nem úgy gondolt, hogy itt lenne az ideje. Varga Judit kollégáinak becsmérlését sem igazán láttam. Azt annál inkább, hogy Varga Judit egykori munkatársai, és nem munkatársai – már amennyiben Kubatov Gábor nem az Igazságügyi Minisztériumtól kapja a fizetését, mint szintén mindenféle szakértő – becsmérelték Varga Judit volt férjét mindenféle bizonyíték nélkül. Hogy hisztérikus, hogy féltékeny az egykori felesége sikereire, hogy terrorizálta az asszonyt is, a minisztérium dolgozóit is. Erre az összes bizonyíték a Varga Judit politikusi Facebook-oldalára feltolt, a párkapcsolati erőszakról szóló videó. Majd pedig a terrorizált volt feleség sok-sok nap késéssel reagált a 444.hu megkeresésére és azt nyilatkozta SMS-ben, hogy nem kíván nyilatkozni, mert ő már vissza van vonulva a közélettől. Gondolom ez indokolja a politikusi oldala használatát. A visszavonulás.

Párkapcsolati szakértő főként nem vagyok, de én még olyan bántalmazott nőt nem nagyon láttam, akinek a bántalmazó párja otthon marad gyereket pesztrálni, hogy a másik fél kibontakozhasson a karrierjében, olyat sem láttam, hogy az ilyen kapcsolatokra jellemző bezártság, totális kontroll olyannyira elmaradjon, hogy a bántalmazott napokra, hetekre elutazgathasson külföldi utakra, miközben a bántalmazó fél kénye-kedvére bízza a gyerekeit. Sőt, olyanról sem hallottam még, hogy egy párkapcsolati erőszak megfélemlített áldozata félre mert volna lépni, már amennyiben történt ilyesmi. Végezetül szeretném jelezni, hogy Magyar mindeddig egy rossz szót nem mondott Varga Juditról, ellenben a szegény bántalmazott sunyi módon célozgat, de annyi nem volt benne mind a mai napig, hogy kiálljon a nyilvánosság elé, és ha valóban történt kapcsolati erőszak, akkor azt belemondja a kamerába – ha már közügyet kreált Rogánnal közösen a magánéletükből -, vagy pedig azt mondja, semmi nem igaz a vádakból. Ehhez képest sunyít, lapít, célozgat. Bevallom, ez nekem nem különösebben szimpatikus.

Ellenben az az érzésem támadt, hogy Orbán és Rogán azért röhögtek olyan magabiztosan a 444.hu által közzétett videón, mert úgy hiszik, Varga Judit kitolása a kamerák elé, a nyilvánosan elhullajtott könnyek eléggé meg fogják győzni a társadalmat arról, hogy Magyar Péter egy bántalmazó, akinek nem lehet hinni, aki ha ebben, akkor minden másban is hazudott. Ha valóban ezt szánják csodafegyvernek, akkor már csak az a kérdés, hogy a keddi nap előtt – amikor Magyar nyilvánosságra hozza a hangfelvételeket, melyek állítása szerint bizonyítani fogják az igazát -, vagy az után szánják rá magukat a nagy lépésre. Az pedig még ennél is nagyobb kérdés, hogy elég lesz-e ez – vagy bármi más, amit kitaláltak – Magyar megsemmisítéséhez.

Akár így lesz, akár teljesen máshogy, szerintem erősen téved a szakértő úr.

Az egyik ilyen szál, hogy már mindenki azt várja tőle a baloldalon, hogy a kormányt meg fogja buktatni

Biztosan van, aki ezt várja, de azt erősen kétlem, hogy mindenki, ahogy azt is, hogy kizárólag a baloldalon. Szerintem a józan többség éppen olyan fenntartásokkal figyeli az eseményeket, mint jómagam, mindenkiben ott vannak a kétségek Magyar Péterrel kapcsolatban, ám ha sikerül is őt semlegesíteni – amit nem igazán hiszek, mert szerintem elég okosan felépítette a stratégiáját, de persze kizárni ezt sem lehet -, a konzervdobozból kiborított szardíniát már lehetetlen visszagyömöszölni, az már ki van borulva. A társadalom eddig is elégedetlen, ám apatikus része – és közöttük messze nem csak baloldaliak vannak, hanem jobboldaliak legalább annyian, és olyanok is bőséggel, akik oldalfüggetlenül akarnak változást – felébredt, és változást akar. Azok, akik eddig csak legyintettek mindenre, rájöttek, hogy igenis van remény. A Fidesz bázisa morzsolódik, és ha nem Magyar, akkor vissza fogunk jutni oda, amiről olyan keservesen el akarta terelni a kormánypárt a figyelmet: a pedofil-ügy kegyelmi botrányához. Az jobb lesz, kérdem én nagy szeretettel. Vagy inkább szeretet nélkül kérdem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.