Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


A beteg elszabadult, az idő elfogyott

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az ország többségi tulajdonosa megszólamlott Brüsszelben, ahová utána vitték a saját rádióját, nehogy benne ragadjon az a sok okos gondolat, amire senki nem kíváncsi a rajongóin kívül. A sok éve háborús veszélyhelyzetben és migrációs veszélyhelyzetben ragadt ország rendeleti kormányzója arról mesélgetett, hogy Magyarországon béke van, Brüsszelben háborús pszichózis, továbbá hogy Brüsszelt Soros György tartja megszállva, Budapestet pedig Gyurcsány Ferenc foglalta el, de ő mindkét várost felszabadítja, pontosabban elfoglalja. Merthogy a budapesti óvónők a magyar fővárost elfoglaló ellenség miatt keresnek szarul. Oké, értem én, hogy nehéz belátni, amikor egy ismerősünk, netán rokonunk, szerettünk, elméje súlyosan megborul, olyankor keressük a logikus magyarázatot a viselkedésére, mert azt akarjuk bizonyítani – valószínűleg önmagunknak -, hogy van elfogadható magyarázat arra, hogy az illető váratlanul meztelenre vetkőzött egy ünnepi vacsorán, felpattant az asztal tetejére kánkánt járni, majd belehugyozott a levesestálba. Márpedig erre nincs magyarázat, pontosabban csak egyetlen magyarázat van. És segítség kell, mert ezt csak szakember tudja megoldani, a jószándék önmagában semmit nem ér.

A reggeli rádiós monológ bőven megteremtette a jogalapot arra, hogy a miniszterek elnökét független szakértők megvizsgálják és felállítsák a diagnózist, mert amit összehordott, az már messze túl van azon a ponton, amit még lehetne választási hazabeszélésként értelmezni. Aki szerint Ukrajna harca a megszálló Oroszország ellen egy kültelki pofozkodás, amiből Brüsszel világháborút akar kreálni, és ez csak akkor állítható meg, ha egyetlen magyar ellenzéki politikus sem juthat be az Európai Parlamentbe, továbbá az, aki személyesen fosztja ki Budapestet – és persze a többi, nem-fideszes önkormányzatot is -, majd arra hivatkozik, hogy a város elszegényedett, és ennek az a megoldása, ha ő azt is elfoglalja – mindjárt Brüsszel után -, aki szemrebbenés nélkül épít stadiont a putrija végébe, kisvasutat a falujában, ami üresen zakatol a semmiből a semmibe, aki felépíti az apja nevén Hatvanpusztát, akinek az egész pereputtya akkor kezdett gazdagodni, amikor ő hatalomra került, és aki teljhatalomból forradalmárkodik, rendeleti kormányzásból lázad, aki egy háborús agresszorral bratyizik, miközben az európai szövetséget igyekszik szétverni, az már hivatalosan is veszélyezteti az ország alapvető biztonságát.

Tudom, sokan reménykednek Magyar Péterben, mások röhögnek az újabb Messiáson, megint mások rettegnek attól, hogy hatalomra kerülhet egy Orbánnál nem jobb, ám fiatalabb és egyértelműen kulturáltabb ember, aki majd felépít egy új Fideszt, de azért azt be kellene látni, hogy kezdeni kell valamit a jelenlegi helyzettel. Én úgy gondolom, hogy Orbán már tökéletesen elveszítette a realitásérzékét, már annyira sem kontrollálja a pszichés problémáit, hogy legalább úgy tűnjön, mintha minden rendben lenne. Azt is gondolom, hogy nem kell hinni Magyar Péternek, benne sem kell hinni, szeretni sem kell, de azt nem ártana tudomásul venni, hogy jelenleg ő az, aki képes volt megmozdítani, kimozdítani az apátiából a fásult társadalmat. Engem történetesen marhára nem érdekel, mi a valódi célja. Az érdekel, hogy képes lehet olyan rést ütni a NER betonfalán, ami aztán lehetővé teszi a rezsim összeomlását. Ha Magyar Péter más, több, jobb, mint akinek sokan hiszik, akkor lehetősége lesz ezt bebizonyítani. Ha nem más, nem több és nem jobb, akkor pedig meg lehet tőle szabadulni úgy, ahogy Orbántól már nem lehet, a jelenlegi rezsimtől nem lehet. Az én szememben Magyar nem hős, nem áruló, nem a jövő reménysége és nem is halálos vész az országra, hanem egy eszköz, egy kalapács, ütvefúró, amit nem kell sem szeretni, sem gyűlölni, hanem használni kell. Aztán majd lehet töprengeni és moralizálni, de most nem ennek van itt az ideje.

Most annak van itt az ideje, hogy észrevegyük, mennyire veszélyes Orbán Viktor az országra. Az Európai Unió valószínűleg meg tudja védeni magát tőle, de mi ebben a jelenlegi helyzetben erre nem vagyunk képesek. Nézzük bénultan, ahogy önti a milliárdokat az egyházakba, önti a pénzünket külföldre, vásárolja a fegyvereket, pénzeli a kínai és mindenféle multikat, miközben itthon összeomlott már az egészségügyi ellátás, tényleg megdögleni megyünk kórházba, semmire nincsen pénz, már az alapellátás sem működik, sorra állnak le a kórházi osztályok, sokszázezer ember háziorvos nélkül próbál létezni, közben – anyagi haszon reményében – nerencek vásárolják fel a magánegészségügyet és igyekeznek oda kényszeríteni azokat, akik meg tudják fizetni az árát annak, hogy ne kelljen hónapokat várniuk egy ultrahangra. A többi, akinek sem pénze, sem lehetősége nincs erre, senkit nem érdekel. Legkevésbé a miniszterek elnökét és a kormányt érdekli az átlagemberek nyomora. A közoktatás tragédia, amit még nem szerveztek ki az egyházaknak, az leginkább gyerekmegőrző, közben a közpénzből prostik magániskolákba járatják a kölkeiket, aztán tolják ki őket külföldre, mert tudják jól, hogy itt már esélytelen.

És ebben a nemzeti tragédiában főszereplő az az ember, aki már biztosan érzi és a folyamatos szondázásokból tudja is, hogy rohadtul nagy a baj. Persze az ő nézőpontjából nem az a baj, hogy összeomlik az ország, hogy az unió szegényházává tette az országot, hanem az, hogy inog a valaga alatt a trón. Ettől megborulhatott mentálisan, vagy már eleve voltak gondok, nem tudom. Azt tudom, hogy amennyiben nem sikerül stabilizálnia a hatalmát, ha nem úgy alakulnak Brüsszelben és az önkormányzati választásokon a dolgok, ahogy azt ő szeretné, teljesen elveszítheti a kontrollt, és bármi megtörténhet. Olyan is, amire még mi, akik ebben az országban szívunk születésünk óta, mi sem merünk gondolni. Orbánt meg kell állítani, mert már eljutott abba a fázisba, amikor elkezdi elpusztítani azt, amit megkaparintani, uralni nem tud. Hogy ehhez kit, mit kell felhasználni, őszintén szólva engem jelenleg nem érdekel. Akinek kétségei vannak, hogy a huszonnegyedik órában vagyunk, az hallgassa meg a reggeli Orbán-monológot, aztán gondolkodjon el erősen. De gyorsan ám, mert nincsen több időnk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.