Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Bármerre nézel, narancssárga minden, bármerre próbálkozol, narancssárga akadályokba ütközöl

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,552,800 forint, még hiányzik 447,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Megnéztem, meghallgattam a legújabb interjút, amit a Telex készített Magyar Péterrel. És nem azért, mert egy nappal korábban a fejemre hamut szórva elengedtem ezt a szálat, de szerintem sok újdonság nem volt benne. Mondhatnám, hogy nagyjából ugyanaz hangzott el, mint a Partizánban két hete, egy-két számomra/számunkra nem túl nagy horderejű újdonsággal. Magamról bártan állíthatom – és aki akarja nyugodtan keresse vissza 5 évre visszamenőleg az írásaimat -, hogy némely félmondatát Varga Judit volt férjének szinte szóról-szóra ugyanígy leírtam, de szerintem a kollégáim, akik már korábban kezdték el a Szalonnát, már jóval korábban reflektáltak ezekre a most sokak számára talán újdonságként ható mondatokra. Sokszor az volt az érzésem, mintha tőlünk idézne Magyar, ami nyilván nem a mi zseniális éleslátásunk bizonyítéka, hanem annak a bizonyítéka, hogy nem kell belső körösnek lennie valakinek, nem kell oligarchákkal és strómanokkal vacsoráznia ahhoz, hogy az interjúban elhangzottakat össze tudja rakni. A nagy különbség az, hogy egy olyan figura erősít rá ezekre az állításainkra, aki belülről látta a mélyállam működését. Ennyi – mondaná a Fidesz EP-listavezetője, miután megtörölte a nedves orrát. Nincs ezekben semmi új, nincs ezekben semmi meglepő, vagy mulatságos. Ez van. Így működik a NER.

Ahogy az interjúalany elmondta, nem egyszerű eltakarítani ezeket, minden jogilag a helyén van, hiszen jogászokból áll a maffiakormány, amelyik 14 év alatt, a kétharmados többségével nem élt, hanem visszaélt. Elmondhatom ezredik alkalommal is: miután azok a törvények, amelyeket ők alkottak annak érdekében, hogy a saját gazemberségeiket legálissá tegyék, ez azt is jelenti, hogy papíron minden rendben van. Jogilag védhető és kevéssé támadható ez a maffiát idéző gazdasági érdekcsoport. Ugyanez a helyzet a közbeszerzésekkel, mindenféle tenderekkel is, amiket azért visznek el sorra, mert konkrétan saját magukra írják ki őket. Tökéletesítették azokat a mechanizmusokat, amelyek egy foglyul ejtett állam hierarchiájában flottul működnek, hiszen gyakorlatilag minden intézmény élén fideszes potentát hajtja végre a központi parancsokat, utasításokat. Ügyészség, törvényhozás, kúria, alkotmánybíróság, és így tovább. A fogaskerekek tökéletesen illeszkednek. Fogalmazhatunk úgy is, hogy egy vasbetonba öntött rendszer ez, amelyre folyamatosan öntik a kötőanyagot, hogy még véletlenül se remegjenek meg az alapjai. Még akkor se, ha netán olyan csapás érné, ami más rendszereket azonnal bedöntene.

Nem akarok idézni Magyartól, mert felesleges, a lényeg, hogy az ellenzéki kollaboráció, az uram-bátyám rendszer, a kézivezérelt hivatalok, mind-mind Júdás rendszerét szolgálják. Ellopták az országot. Tök legálisan. Már viszonylag az elején – elég csak a trafikok einstandolására gondolni – ugyanezt csinálták, mint most 14 év után. Nagyban és gátlástalanul. De nem csak anyagiakban mérhető ez a pusztítás, hanem morálisan és lelkileg is. Orbán kisajátította a nemzetet is, hiszen aki nem fideszes, az kvázi nem is magyar, ellenben hazaáruló és lenézendő számkivetett. Sopánkodunk, hogy a hírek nem jutnak el a végekre, mert ott csak M1-et néznek és Kossuth rádiót hallgatnak a népnek. Nem. Az a baj – bár erről meg szoktunk feledkezni -, hogy nem csak ezek azok a csatornák, amelyeken keresztül öntik az orosz mintájú dezinformációs propagandát a lakosságra, hanem az összes kereskedelmi felületen is. A Retro Rádiótól a Class FM-ig minden csatornán zúdítják az állami hirdetéseket a hallgatókra, az 1 perces hírek szinte kizárólag a miniszterelnök és a rezsim dicsőítéséről szólnak, a reggeli műsorok pedig jellemzően nem politizálnak. 

Régen azért ez nem így volt. Emlékszem, amikor annak idején bekebelezték a Sláger Rádiót és a Danubiust. Itt olvasható a Szabad Európa kiváló, pár évvel ezelőtti cikke erről is, meg általában a rádiók Fidesz általi bekebelezéséről, amelyben az egyik forrás így fogalmazott: „Naivak voltunk. Nem sokan hittek abban, hogy a Fidesz legyalul mindent”Az biztos. Amikor elhallgattatták a Slágert, az akkor még öntudatos Bochkor Gábor harsányan kurvaanyázott az utolsó Bumeráng adásban, lényegében azokat szidta, azoknak tett szemrehányást joggal, akiknek ma dolgozik. A vállán nem mellesleg Várkonyi Andrea sírdogált, aki azóta annak a milliárdos gázszerelőnek a felesége lett, aki a miniszterelnök haverja révén szintén ennek az országnak a vérét szívja tizennégy éve. Az a Bochkor Gábor, aki azokban az időkben megszólalt közéleti kérdésekben, akinek volt kritikus véleménye és nem csak saját magán és a hülye poénjain röhögcsélt reggelente, ma már lényegében beállt a Fidesz mögé. Ma már nem teszi szóvá azt a brutális átalakulást, aminek ő maga is áldozata volt.

Megrázó, hogy a pedofilbotrányt, egy ilyen brutális horderejű témát még távolról sem érintett az ország leghallgatottabb kereskedelmi csatornája. Lesújtó, hogy ezek az egykor még véleményvezérnek számító figurák hogyan lettek hiteltelen megélhetési kiszolgálói annak, amit 15 éve még a picsába küldtek el egy egész ország füle hallatára. Min is csodálkozunk? Ha megnézzük, hogy honnan hova jutott el ez az ország és annak úgynevezett értelmisége, akkor nincs min csodálkoznunk. Akik a hallgatásukkal és a fejük elfordításával legitimálnak egy bűnszervezetet és hallelujáznak neki minden reggel. Pár napja véletlenül belehallgattam egy ilyen épületes műsorba, ahol éppen a Gáspár-Curtis-Pataky felállásban feldolgozott Edda-daltól estek hanyatt és azt reklámozták. Hát akkor mit vár az ember?

Emlékszem amikor a 2006-os zavargásokat még élőben közvetítették, és Jakupcsek Gabriella mennyire el volt borzadva a látottaktól. Na ezek is megszűntek, mert ezeket az adókat akkor is ugyanazok hallgatták, akik most. Ők pedig most azt hihetik, hogy itt minden rendben van, mert egy szó nem hangzik el azokról a botrányokról, amelyek adott pillanatban az országban történtek. Bochkor Gábor vélhetően jó vastag pénzkötegekkel betömött pofával kussol és jópofizik reggelente, csak éppen azokat a témákat kerüli nagy ívben, amelyek ha eljutnának az emberekhez, akkor lehet, hogy ez a rendszer már nem lenne. És nem csak a Retro meg a Class FM, hanem minden kereskedelmi csatorna ezt böfögi és szajkózza reggeltől estig, vezényszóra. A Klubrádiót szépen eltüntették az éterből, és arra hivatkoznak, hogy az interneten bárki tudja hallgatni. Igen, legfeljebb az, aki veszi a fáradságot, és az autójában telefonon, bluetooth-on keresztül megoldja, de a legtöbben nyilván nem vesződnek ezzel. Úgyhogy marad Balázs és Bocsi, a  jó reggelt Istenek, akik kikérik maguknak, hogy bárkitől is függenének. Miközben elég nyilvánvalóan kollaborálnak a jelenlegi rendszerrel, kiszolgálják azt, a rezsim meg rajtuk keresztül is mérgezi a társadalmat.

Szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy bármerre nézel, narancssárga minden, bármerre mész, narancssárga szarba lépsz, bármerre próbálkozol, narancssárga akadályokba ütközöl. Annyi, hogy még nem élesítették a kínai megfigyelő rendszert, amivel konkrétan bárkit megfigyelhetnek majd, akinek van internet hozzáférése és mobiltelefonja. De szerintem elég lesz egy szimpla kábeltévé előfizetés is, és azon keresztül is simán behatolnak majd a magánszféránkba. Kurva szar a helyzet, de mindenki együtt lélegzik a rendszerrel, mert valamiből meg kell élni, ugye. Meg nekem családom van, és különben is. Hol érdekel, majd lesz valahogy. Nekem így is jó, csak hagyjanak békén. Üres frázisok, hamis önigazolás, apátia és beletörődés. Jól van ez így, jó lesz ez így. Mindenféle szinten.

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.