Május 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Jó lenne elbeszélgetni valami erősen szakállas lélekdokival

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 41,556 forint, még hiányzik 2,958,444 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Új hetet kezdünk, sajnálatosan még a régi hatalmi struktúrával, de egyszer ennek is változnia kell, semmi nem tart örökké. Orbán Viktort összefércelték az évi rendes semmitmondásra, ami még ez eddig megszokottakhoz képest is színtelenebb és szagtalanabb volt. Igazából a világon semmit nem mondott azon túl, hogy ő aztán nem tehet semmiről, a két nő a hibás – Balog páter kimaradt a mosakodásból -, főként Novák Katalin, aki még azzal együtt is különb a komplett ellenzéknél, hogy egy aljas bűnöző bűnsegédjét ráengedte a társadalomra stikában, abban bízva, hogy soha nem derül ki a dolog. Nem mondom, fura elképzelései lehetnek őcsútiságnak az emberi tartás mibenlétéről, de miután ő maga semmiféle felelősséget nem vállalt – nem most, hanem soha életében -, nem lehet csodálkozni semmin. Az azonban jó hír, hogy a propagandagépezet változatlanul össze van zavarodva, a sufnijogász pedig szemmel látható módon be van tojva.

Pedig nincs rá oka. Akit olyan világsztárok istenítenek, mint Nagy Feró és Curtis – róla változatlanul nem tudom, miért kellene ismerni -, az az élet császára. Biztosan valamelyik művész koncertjére megy, azért nincsen ideje találkozni a Magyarországon tartózkodó amerikai szenátorokkal. Azok meg csak lesnek, mert nem igazán szokott arra példa lenni, hogy egy ország kormányának egyetlen tagja se talál időt, hogy fogadja őket. Ez megint nagyszerű húzás Orbánéktól, ha nem tévedek, lesz erre megfelelő válasz az USA részéről. Olyan, aminek valószínűleg nagyobb a hatása mint annak, hogy Szijjártó már előre üzengetett, ide ugyan feleslegesen jönnek, a szuverén Orbanisztán szuverén kormányára amúgy sem tudnak nyomást gyakorolni. Mintha bizony nem Orbán döntene a svéd NATO-csatlakozásról, hanem a baromira független parlament. Az már tényleg csak a csodák és mesék világában állná meg a helyét, amit mindeközben a totálisan, de teljesen független és pláne szuverén Index beletolt a képünkbe. Miután hosszan ecsetelték, hogy lényegében az ország többségi tulajdonosa lókupeceket megszégyenítő agyafúrtsággal megzsarolta a svéd kormányt a csatlakozás ratifikálása fejében – persze nem így írták le, hatalmas megállapodásnak nevezték a zsarolást – ilyen viccességek is bekerültek a cikkbe:

Ami viszont biztos, hogy a legmagasabb, miniszterelnöki szinten egyeztek meg a részletekről, amely a szerdai kormányülés kiemelt napirendi pontja lesz. És mivel a Fidesz rendkívül frakcióülése szerdán, a parlamenti döntés előtt kezdődik, könnyen elképzelhető, hogy a kormány döntése és a miniszterelnöki stábok egyezsége az új beszerzésekről megnyitja az utat, hogy a Fidesz-frakció is megszavazza az első ülésen a svéd NATO-csatlakozást. (Index)

Egészen szórakoztató, amikor valaki úgy ír erről a kormányról, parlamentről és országról, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, mintha itt működne valamiféle parlamentáris demokrácia, akár csak csírájában is. Még ennél is viccesebb kicsit a lakájmédiának kiadott anyag az amerikai szenátorok látogatásáról. Az egyik ezzel egészítette ki a központból küldött anyagot:

Mint a szenátorok mondták, a NATO-t csak akkor tartják erősnek, ha azt stabil demokráciák alkotják. Ezzel kapcsolatban határozati javaslat is készülhet az amerikai kongresszusban. Egy másik fő különbség, hogy az ukrajnai háború mielőbbi lezárásának kulcsát Ukrajna támogatásában látják. Vlagyimir Putyin orosz elnököt pedig az egész NATO-t fenyegető tényezőnek látják. (Magyar Nemzet)

Próbáljuk közösen megfejteni, mit akart volna mondani a költő! Az első mondat eléggé egyértelmű üzenet Orbánnak, ha a vége az lesz, hogy kivágnak minket a NATO-ból, az egészen tragikus fejlemény lenne. Akkor nem maradna más, mint a háromnevű kaszinóhuszár és a nagyszerű haderő, akik például Putyin elkószált katonáitól akár nyolc percen át is képesek lennének megvédeni egy faluszéli kocsmaudvart. Az elmondhatatlan tragédia lenne. Az utolsó mondat is szervesen kapcsolódik a – szerintem – Orbánnak szóló üzenethez, mert tudomásom szerint egyedül ő van testközelben az orosz elnökhöz mind a mai napig.

Ám a posványmédia heti fődíját a magam részéről az Origónak szavazom meg.

A jelek szerint nincsenek pénzügyi gondjai VV Zsoltinak, aki egy többhetes, thaiföldi utazáson lazított férjével január második felében. A celeb-párnak nem volt rossz dolga: hajókáztak a nyílt vízen, napoztak az érintetlen szigeten, privát szigettúrán vettek részt és snorkeleztek. Különösen visszatetsző, hogy az egykori transzvesztita „előadőművész” a több hetes luxusnyaralás után nem sokkal a reménytelen hazai élethelyzetekről szónokolt a baloldali legújabb erőszakos tüntetésén. (Origo)

Igazán örülök, ha ennyire böki a szemét origóéknak a más vagyona, miközben Rogán, Mészáros, Ráhel, Tiborcz, Orbán Győző és a többiek pénzügyei valahogy nem jutnak el a tudatukig. Az a helyzet, hogy amennyire én tudom, Osváth Zsolt nem a közpénzt lopja talicskával, hanem vállalkozásai vannak, dolgozik, mint a güzü. Ha van pénze nyaralásra, azt ő kereste meg, kutya köze nincs hozzá senkinek, mire költi. Azt pedig semennyire nem értem, vajon miért ne szólalhatna fel a nehéz körülmények között élő emberek érdekében? Be van tiltva? Őt nem selyempaplanba pottyantotta a gólya, intézetis volt. Amit most a magáénak tudhat, azt ő szerezte meg, nem másoktól lopta el. Attól még maradhat valaki szociálisan érzékeny, hogy maga nem nyomorog. Bár ezt azok aligha érthetik, akik akármilyen mocskot leírnak parancsra a havi fizetésért cserébe. Pedig de, még aki jobb rajtot vett az életben, mint Osváth Zsolt, az is nyugodtan aggódhat a kilátástalan helyzetben vergődő embertársaink miatt. Vagy az úgy van, hogy ha mondjuk Szijjártó villája, Rogán helikopterezése, vagy Hatvanpuszta böki a csőrünket, akkor irigy prolik vagyunk, amúgy meg aki nem kormánypárti, telik neki nyaralásra, az nem lehet más, mint képmutató szarláda? Jó lenne elbeszélgetni valami erősen szakállas lélekdokival szerintem. Csak arra vigyázzanak az enyhülést kereső firkancok, nehogy véletlenül Kövér Lászlóval konzultáljanak a lelki defektusaikról, mert akkor zűrösebben jönnek ki, mint ahogy bementek. Aztán a végén még a szöveg bemásolására, meg meztelen nők keresgélésére sem lesznek alkalmasak. Fájdalmas veszteség lenne.

Elég ennyi belőlem reggelire, jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.