Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hát szabad így magára hagyni a szektát?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Hétfő este a Rogán-média végre talált egy kapaszkodót. Arató András igen szerencsétlen címet adott egy cikknek, bár állítása szerint a cikk publikálása előtt megváltoztatta a címet és az nem ment ki az előző címmel, a Google megőrizte, valaki pedig azzal tölthette a napját, hogy a szemetesben turkált, hátha sikerül valamit találni, amivel el tudják terelni a figyelmet a fontos, ám a kormány számára kínos – és bizonyos vonatkozásban nem kicsit veszélyes – dolgokról. A nem jól működő kupleráj esetén végrehajtott felesleges bútorcsere és a kurvák cseréjének szükségességére épülő tanmese nyomán sikerült az először adott kurvák cseréje címet bútorok cseréjére módosítani, azonban a lelet kapcsán az Origó például még a kivillanó csöcsöket és kerek seggeket is háttérbe tolta, hogy kizárólag csak azt hirdethesse ezeregy cikkben, hogy a baloldal lekurvázta Novákot és Vargát. Ezt tolják hétfő este óta rendületlenül, ami nyilván nem használ senkinek, aki azt a címet adta akár átmenetileg is, az igen sokat ártott mindenkinek, de azért aki szokott olykor olvasásra, gondolkodásra időt vesztegetni, az pontosan tudja, hogy még az eredeti cím sem azt jelenti, amit az Origó el akar hitetni az olvasóival, hanem egy hasonlat csupán. Nem akarom én mentegetni Arató Andrást, de azért abban biztos vagyok, hogy nagyon nagy a baj az irányítótoronyban, ha semmi használható ötlet nem jutott Rogán eszébe, kizárólag ezen a hülye címen szándékoznak lovagolni tartósan.

A bátor utcai harcos közben illegalitásba vonult, esetleg szintén elvonult imádkozni, netán szélgörcsök gyötrik, de hogy eltűnt szem elől, az egyszer biztos. Bátran lapít, fene tudja, miben reménykedik. Közben Szijjártó Péter annyira elfoglalt, hogy nem is értesült a történtekről, legalábbis erre utal az, hogy egy pillanatra sem zökkent ki a szerepéből, és egy árva hang mondandója sem volt a köztársasági elnök és Varga Judit bukásáról. Ellenben Németh Szilárd erősen felszívta magát, mostanában nem gasztronómiai merényleteket hajt végre, hanem tárgyal. Pintér Sándorral például. Azt nem lehet tudni, hogy mi a bánatról tárgyaltak ők, de az kiderült a rezsiharcos posztjából, hogy sikeres volt a tárgyalás. Innen is nagyon erősen gratulálok mindkettejüknek! Egy napra rá pedig már mit látunk?

Hosszan tartó, részletes megbeszélés Kövér László elnök úrral, Dudás Zoltán társaságában az önkormányzati és az európai parlamenti választásról.
Köszönjük, Házelnök úr! (Facebook/Németh Szilárd)
Kövér Lászlóról tudjuk, kicsoda. Németh Szilárd szintén nem ismeretlen a többség számára, Dudás Zoltánnak pedig utána kellett néznem. Ezt leltem:

A Budapest Főváros Kormányhivatala XXI. kerületi vezetőjévé kinevezett Dudás Zoltán Szilárd 1971-ben született Nagyváradon. Közel húsz éve dolgozik közszolgálati pályán – olvasható a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapján. Több diplomát szerzett: először tanárként végzett 1998-ban a Veszprémi Hittudományi Főiskolán, általános szociális munkásként 1999-ben a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolán, majd 2007-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen kánonjogászként diplomázott. Emellett pályázatírói és elektronikus közigazgatási szakképesítést is szerzett. (forrás)

A szerteágazó tudású Dudás Németh Szilárd titkára volt, most pedig a hírek szerint szeretné a rezsibiztos, ha Csepelt az egykori embere nyerné el a választáson. Ezt mind értem, csak azt nem, hogyan jön a képbe Kövér László. Neki mi köze van ehhez az egészhez? Személyesen fog kampányolni Bíró mellett, ha már Németh Szilárdnak egyértelműen esélye sincs megszerezni a csepeliek támogatását? Azt se felejtsük el közben, hogy ameddig Rogánék meg nem lelik Novák Katalin méltó utódát, Kövér László tölti be a köztársasági elnöki posztot. Szóval minimum necces, ha beszáll a választási kampányba. Szerintem.

Tegnap délután a nagyon tisztelt Balog Zoltán esete is lezárula. Aki kissé összezavarodott volna Balog nehezen értelmezhető kijelentéseitől, annak igyekszem megvilágítani a helyzetet. Balog adott tanácsot Novák Katalinnak, de az csak Novák Katalinra tartozik, úgyhogy ő (Balog) tévedett, amikor támogatta a kegyelmi kérvényt, és ő tiszteli, ahogy Novák Katalin lezárta az ügyet, erről nincs mit beszélni többet, de ő (Balog) már bocsánatot kért azoktól, akiktől kell, és majd még bocsánatot is fog kérni, és nem akarja belerángatni az egyházát, ezért az egyházi zsinatot belerángatta a dologba, akik szerint nem kell neki lemondania, maximum az emberek utálják meg az egyházat. Az utolsó fél mondatot nem Balog adta elő, csupán én, egyedül. Ilyen az, amikor a jobboldalon mindennek van következménye és a morális fölény utat tör magának.

Rogán vagy elkapta az influenzát, vagy szülni ment, de hogy a propaganda tegnap délutánra teljesen összeomlott, az egyszer biztos. Szegény Kocsis Máté hadakozik egyedül az összes pártlapban, Arató András ellen küzd bátran. A másik – hasonlóan soványka – téma Magyar Péter lejáratása, de az sem megy igazán zökkenőmentesen, mert nem nagyon van mit mondani róla azon túl, hogy az egyik fél azt állítja – ráadásul az a fél, akinek ilyen jogköre nincs is -, hogy ő hívta vissza Magyart a felügyelőbizottsági tagságból (közben azt is állítják, hogy akkor majd most jól összehívják a közgyűlést, ami meg azt támasztja alá, hogy eddig nem hívták vissza, hiszen közgyűlés nélkül azt nem is tehetik, és ha igazat beszélnek, már lett volna egy hónapjuk összehívni de nem tették, hanem majd ezután), Magyar azt állítja, ő mondott fel, tehát – szól a propagandisták ítélete – Magyar Péter hazudik. Ez így büdösgyenge, még Nagy Feró fontos, megalapozott, intellektuális magasságokba emelt véleményével együtt is:

Egyáltalán nem tetszik. Ha valaki kiszáll valahonnan, akkor nem szarik vissza a fészekbe.  Amit ő csinál, azzal elárulta azt, amiben eddig részt vett. Miért nem vette ezt észre előbb, 5-10 évvel ezelőtt? (Blikk/Mandiner/Pesti Srácok)

Igaza is van ennek az erkölcsi, továbbá morális fölénynek! Olyan elegánsan kell ezt megoldani, ahogy tette a nemzeti oldal példaképe, amikor önként kivágták az Európai Néppártból. Vagy bármely más esetben, amikor nem neki lett igaza/nem tudott győzni/nem tudta azt hazudni, hogy győzött. A Norvég Civil Alap elsakkozott pénzétől kezdve a megindított hetes cikk szerinti eljáráson keresztül a befagyasztott uniós forrásokon át a svédországi csatáig tényleg mindig, mindenhol úriemberként viselkedett őcsútisága, nem szart utólag a fészekbe. Legfeljebb közben az asztalra, de az mindjárt más, ha ő teszi. Vagy valamelyik talpasa, cselédje, jobbágya. Na de csak azt akartam volna mondani, hogy ez azért kevés lesz a hívek megnyugtatására, mert szegények tisztára össze lehetnek zavarodva. Kellene ugye a miniszterek elnöke, hogy megsimogassa a kis buksijukat, és hát ki kellene találni azt a négy mondatot, amit aztán orrvérzésig lehet ismételgetni, ameddig meg nem tanulják az alattvalók. Mert most tisztára el vannak anyátlanodva szegények. Szabad így bánni velük? Naugye.

Mindenki másnak jó ébredezést és nagyon szép, de főként izgalmas napot kívánok!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.