Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Minden reggel azzal a reménnyel ébredek, hogy ma lesz a napja, amikor kivehetem a hűtőből azt a sört

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Sajtóinformációk szerint erősen megy az agyalás a kígyófészekben, hogy ki is legyen a következő köztársasági elnök. Állítólag olyan személyt keresnek, aki közismert, nincsenek foltok a múltjában és alkalmas a feladatra. Bevallom, magam is eltöprengtem – tét nélkül, magánszorgalomból – ki az, aki szóba jöhet. Végül arra jutottam, hogy erre több válasz is lehetséges. Az egyik verzió szerint nincsen ilyen ember Orbán Viktor szűkebb és tágabb környezetében. A hosszú ideje tartó kontraszelekció meghozta a várt eredményt, becsületes, gerinces, nem a vezér, hanem az ország érdekét szem előtt tartó, tisztelhető, a többség számára elfogadható ember nem maradt a miniszterek elnökének környezetében. Tágabb környezetében sem. Ebből következik a másik válaszom; bárki alkalmas, amennyiben a feladat a feltétel nélküli parancsteljesítés. Ilyen alapon lehet vakon is rábökni bármelyik figurára, aki ismertebb – vagy ha nem, akkor sincs gond -, akár Kósa Lajos vagy Németh Szilárd is tökéletesen megfelel a célnak. Harmadik lehetőség, hogy eltörlik a köztársasági elnöki posztot. Vagy Orbán Viktor kinevezi önmagát, összevonja az államfői és a miniszterelnöki hivatalt és készen van. A sminkszobának biztosan nagy hasznát fogja venni, legfeljebb az ingázás lesz kellemetlen a Karmelita és a Sándor-palota között. A negyedik lehetőség, hogy egyszerűen csak megszünteti a köztársasági elnök funkciót. Mármint hivatalosan is, mert már amúgy is régen kiüresítette, lepusztította, bedarálta, felzabálta. Mint minden mást is, amihez csak hozzáfért. És hát ő mindenhez hozzáfért.

Tegnap este magam is meghallgattam a Partizánon Magyar Péterrel a beszélgetést. Az jutott eszembe, hogy menekülni kell ebből az országból, mégpedig olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak lehet. Ott ült ez a fiatal – mármint a politikában mindenképpen fiatalnak számító – ember, aki tanult, van szakmája, vannak jogi- és gazdasági ismeretei, élt külföldön, vezető pozíciókat töltött be. Tehát nem egy Németh Szilárd. És közel két órán keresztül beszélt arról, hogy igazából ez rendben van így, mindenhol így működik a politika. Propagandagyár van, hatlomtechnika van, a hatalom szempontjából racionális döntések vannak, meg kell szerezni és meg kell tartani a hatalmat, használni kell a megfelelő taktikákat, eszközöket és embereket. Az is rendben van, hogy lehallgatják az emberek telefonját, hiszen ő például aláírta a munkaszerződésében, hogy lehallgathatják, túl van ez dimenzionálva, nincsen abban semmi, az a dolga a megfelelő szakszolgálatnak. Hát fasz tudja, szerintem azok az újságírók, közszereplők, ellenzéki politikusok és ki tudja kicsodák, akiket szintén lehallgattak, nem írtak alá olyan szerződést, hogy ez részükről rendben van. Döbbenten hallgattam, ahogy ez a fiatal, értelmes ember leírja a maffia működését, ám semmi kivetnivalót nem lát benne. Ennek ez a módja, így kell csinálni, csak jobban kell csinálni. Nem kell egy család nevére íratni a fél országot, és nem kell ilyen csúnyán elbánni ezekkel a kedves hölgyekkel, akik a ma született bárány hamvas ártatlanságával, merő hazaszeretetből szolgálták az országnak az ő javát éjt nappallá téve, majd hálából odadobták őket az oroszlánok elé. Hát hiszen parancsra cselekedtek.

Ha ilyen a Fidesz következő generációja, akkor még kutyább világ következik, mint amilyen már most is van. Ők már ezt tartják normálisnak, természetesnek, egészségesnek, mert ez működik. Ez lesz az alap, a kiindulópont. Ők már arról a minden moralitást nélkülöző alapról indulnak, amibe belenőttek. Hallom, látom a véleményeket, nem szabad bántani Magyart, ő legalább rájött, kimondta, van bátorsága. Hogyne. Leginkább arról szólt ez a valóban érdekes interjú, hogy nagyon sok dologról van tudomása, és Tóni jól teszi, ha nagyon vigyáz arra, Péternek ne essen bántódása. Sem egy toxikus osztrák nyugger személyében, sem egy váratlan szívroham ne vigye el a fürdőben. Mindez persze belefér, igazából minden kibeszélés fontos és hasznos. Nem a rezsimnek persze, hanem nekünk, akik még nem adtuk fel, hogy egyszer még élhetünk egy normális országban. Ha Magyar Péter hozzájárul a NER lebontásához, én meg fogom emelni az összes kalapomat előtte. Nem hiszem – legalábbis nem tudok róla -, hogy visszaélt a kapcsolataival, az én szemeben az összes bűne annyi, másfél évtizedig mintha nem zavarta volna a dolog. Még az is lehet, hogy zavarta, de mostanra szedte össze a bátorságát, hogy tegyen ellene. Azt hiszem, éppen elég áldozatot hagyott maga után a NER ahhoz, hogy adandó alkalommal többen is beszélni akarjanak. Ha nem is azonnal, de amint gyengülni látják a félistent, és már nagyobb a dühük, mint a félelmük, akkor szerintem sorra elő fognak bukkanni soha nem hallott történetek. Nyilván éppen ezt akarja megelőzni a propagandagépezet, azért ordítanak teljes erőből. Majd akkor lesz jó, amikor sorra bukkannak elő a partizánok, titkos ellenállók, rendszert belülről bomlasztók. Vettem is egy doboz sört – a pezsgőt még annyira se -, adott pillanatban legyen mit felbontanom.

Nem lennék különösebben meglepődve, ha mostanában nem csak Orbán Viktor aludna rosszul, de Rogán Antalt is kerülné az igazak álma. Az évek óta láthatatlan embert játszó Rogán számláján már most is elég sok tétel szerepel, és ezek csak azok, melyekről tud a nyilvánosság, ám valamiért soha nem jutott el sem nyomozásig, pláne vádemelésig egyik ügy sem. Oda se, majd el fog jutni. Ez mindig így történik, egyszer átszakad a gát, és az összes szar egyszerre szakad a delikvens fejére. Mindig úgy hittem, és ma is úgy hiszem, hogy az anyagmegmaradás törvénye itt is érvényes. Disznóság nem vész el, legfeljebb később kerül nyilvánosságra. De oda kerül, az teljesen biztos. A harmadik rossz alvó mostanában Balog Zoltán egykori emberminiszter lehet, aki jó ütemérzékkel elvonult imádkozni két hétre, ám tegnap este kiderült, hogy ma nyilatkozatot fog tenni. Pedig nem kellene neki, mert tegnap már kikerült a médiába a levélke, melyet nyilván nem oda szánt, ebben elmeséli, hogy nem ő nyújtotta be a kegyelmi kérvényt. Csakhogy ugye nem is ez a kérdés, ha akarja, sem nyújthatta volna be, az nem az ő kompetenciája. A kérdés az, próbált-e odahatni, hogy Novák kedvezően bírálja el a kérvényt. Közben már nyakig ér a szar, és amennyiben a nyilatkozattétel után nem vonul el az üzbég hegyekbe remetének, előbb vagy utóbb vissza kell térnie és válaszolni az eddig felmerült, továbbá az ezután felmerülő kérdésekre, vádakra. És – remélem – jönnek sorra a többiek. Habony, Lázár, Szijjártó és egyéb izgalmas figurák, de persze az Orbán család tagjai, a NER haszonélvezői, véres szájú propagandistái sem fogják megúszni, ebben nagyjából biztos vagyok. Szóval hajrá, tépjék csak szét egymást, ez elkerülhetetlen, legyünk túl rajta. Én mostantól minden reggel azzal a reménnyel ébredek, hogy ma lesz a napja, amikor kivehetem a hűtőből azt a sört.

A fejetlenség, kapkodás, pánik egyik ékes bizonysága, hogy Kovács Zoltán államtitkár valamiért cáfolta, hogy a Vatikánnal, a Szentszékkel vagy egyenesen a pápával egyeztetett Novák Katalin a kegyelmi döntés meghozatala előtt. Szerintem ez nem nagyon merült fel, úgyhogy örülünk a hírnek, de egyáltalán nem a Vatikánról szól ez a történet, senki nem a pápára gondol, amikor feltételezi, hogy Novák nem teljesen saját akaratából írta alá azt a kegyelmi kérvényt. Ez még terelésnek is büdösgyenge, Rogán nincs a helyzet magaslatán.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, mert úgy szoktuk és mert van miről beszélni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.