Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szuverenitás, nertársak! Szuverenitás!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! A jó hír az, hogy ma már megint péntek van, több jó hír nem jut eszembe, de ezt tudjuk be annak, hogy még a kakas is alig ébredt fel. A forint meg még annyira sem ébredt fel, de azt már megszokhattuk, jó ideje ez megy. Orbán Viktor biztosan nagyon örül annak, hogy megint vele foglalkozik az Európai Unió, azon belül az Európai Parlament, mert nagyon szeret a középpontban lenni őcsútisága. Abban már nem vagyok ennyire biztos, hogy a most megszavazott állásfoglalásnak is felhőtlenül tapsikol, főként akkor, ha megnézi a vonatkozó adatokat. Ugyanis semmi jóra nem utal az, hogy az Európai Parlament 345 képviselője akarja, 104 képviselője nem akarja, 29 képviselőt pedig nem érdekli, hogy komolyan felelősségre vonják a magyar kormányt a jogállamiság leépítésétől kezdve az Ukrajna elleni bűvészkedésekig egy csomó ügyben. És már nem csak Orbán van az EP célkeresztjében, hanem Ursula Von der Leyen is. Márpedig neki alighanem fontosabb egy hangyányit a saját karrierje, mint Orbán Viktor közérzete. Igaz ugyan, hogy több kérdésben nem az Európai Parlament hoz döntést, ám nagyban tudja akadályozni a döntések keresztülvitelét, ki tud kényszeríteni változásokat. Így tehát az Európai Unió döntéshozó szerveit rá tudja kényszeríteni olyasmikre, ami aligha lesz ínyére a magyar kormánynak. Demokratikus keretek között így szoktak működni a dolgok, ezt nevezik fékeknek és ellensúlyoknak. Elég sajnálatos, hogy Kocsis Máté úgy tudja, ez maga a nácizmus. Nem az.

A kommunikációs ámokfutásban Kocsis Máté mögött mindjárt ott liheg Gulyás Gergely, aki most éppen azt válaszolta a svéd NATO-csatlakozást firtató kérdésre, hogy hát már miért is kellene neki rosszul éreznie magát ez ügyben, hiszen a svédeket sem érdekli a dolog. Ezt ő abból szűrte le, hogy a svéd kormány nem keresi a kapcsolatot a magyar kormánnyal. Úgy tűnik, még mindig nem sikerült felfognia ártunk és ormányunknak, hogy a svédeknél már régebben lehúzták a rolót. Nem az a fajta népség, amelyik könyörögni fog a csútinak, azt sem annyira díjazzák, ha zsarolni próbálják őket. Ez valami skandináv szokás lehet, elég csak a Norvég Civil Alapok elcsellózott pénzeire gondolni, akkor is addig szívózott a kormány, ameddig egy büdös vasat sem kapott az ország. Hiába vésték bele valamibe – kormányrendeletbe, alaptákolmányba, a franc emlékszik már rá -, hogy Norvégia tartozik nekünk, ez sem hatotta meg őket. A svédekkel persze ilyen gond nincsen, ám ha jól emlékszem, a Gripeneket ők szervizelik, tőlük béreljük és ha igaz, szeretnénk majd lecserélni modernebb gépekre. Nem mondom, biztosan megfelel majd nekünk valami jóféle kiszuperált orosz gép is ötszörös áron, aztán majd valaki megmagyarázza, miért jártunk piszkosul jól. Már megint. Arról már nem is beszélve, hogy a történet soha, egy pillanatig sem arról szólt, hogy Gulyás Gergely, netán Orbán Viktor jól érezze magát, hanem arról, hogy egyrészt jelzést küldjön az unió Putyinnak, másrészt – főként – hogy erősítse a NATO-t a csatlakozás. Itt szeretném jelezni, hogy Magyarország is tagja a NATO-nak, tehát nekünk is elemi érdekünk a svéd csatlakozás. Akkor is, ha Putyin vagy Erdogan nem szeretné. Szuverenitás, nertársak! Szuverenitás!

A Magyar Orvosi Kamara elnöke meg félre lett értve, mert ő nem azt mondta, hogy mimagyarok kezdjenek el félretenni a magánorvosi ellátásra, hanem arra óhajtotta felhívni a figyelmet, hogy nincsen meg a bizalom az orvostársadalom és a rendőrminiszter között. Na de majd ő jól fog kérni időpontot Pintértől, és helyreállítja. A bizalmat. Hát én nem tudom, biztosan igaza van az elnök úrnak, kérjen ő szépen időpontot. Ha Pintérnél is úgy mennek a dolgok, mint az egészségügyben, akkor én arra tippelek, fog kapni egy időpontot olyan fél év múlvára, amikor majd kérhet időpontot az időpontkéréshez. Onnan már sima az út, nem lesz az több, mint 1,5-3 év. Azt fél lábon is ki lehet bírni. Azt is mondta ő, hogy nem lehet ám elvárni, hogy olyan ellátás legyen, mint a nyugati országokban, mert az kétszer annyiba kerül, mint ez. Mondjuk ezzel lehet, gyorsíthatna a találkozón. Biztosan örömmel fogadná őt Pintér, aztán mindjárt fel is emelné jó kormányunk a TB összegét a duplájára, hiszen a szakma azt javasolta. Nem ügy, legfeljebb leszokunk az evésről. Már amúgy is jól haladunk ebbe az irányba, tényleg már csak a csatalovat kell alátolni a minisztériumnak, és olyan jó lesz nekünk egyből, hogy attól koldulunk.

Régen jártam az Origón, ezért most benéztem, hogy mi az aktuális rendkívüli hír. Arra számítottam, hogy már győzött Putyin, esetleg kitört a világháború. De nem, most mást találtak ki. Drámai fordulat: Moszkvát támadják az ukránok. Az lenne nekem a kérdésem, hogy mi a csodálkozás tárgya? Már mi a bánatért ne támadhatná Ukrajna Moszkvát? Nem a semmiből tesznek ilyet, háborúban pedig elő szokott fordulni, hogy a megtámadott nem csak védekezik, hanem vissza is támad. Hogy civilek is megsérülhetnek? Mert ukrán civilek nem halnak naponta? Utálom a képmutatást akkor is, ha megbízásból teszi valaki. Orbán Viktort is megint megtámadta valaki Brüsszelben, de még túlságosan álmos vagyok ahhoz, hogy ez lázas izgalomba tudjon hozni. Majd később megnézem, hol csikar neki.

Most azonban veszem a búcsúmat, jó ébredezést, gyorsan eltelő pénteket kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, mert az a mániánk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.