Május 17,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez már bőven az a pont, ahonnan nem lehet visszafordulni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,564,948 forint, még hiányzik 1,435,052 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Szép is az élet egy olyan országban, ahol újsághírt – mit hírt, hírek tömkelegét! – ér Gáspár Győzike és Dúró Dóra perpatvara, holott ez mélységesen a bulvárlapok kis színesei közé kellene hogy tartozzon, de inkább még oda sem. Továbbá Bayer Zsolt összekapott Toroczkai Lászlóval, mert ez utóbbi úr azzal vádolta az előbbi urat – még nem ittam meg a reggeli kávémat, azért vagyok ilyen abnormálisan udvarias -, hogy indiai vendégmunkásokat szállásol el a nem tudom hol, a megtámadott koszorús költő azzal vágott vissza, hogy lényegében Toroczkaiék hergelték a népet 2006-ban, óriási szívességet téve ezzel Gyurcsány Ferencnek. Annyira nem túrtam le mélyen a mocsárba, így nem tudom, hol tart most a történet. Ha esetleg kiderül holnapra, hogy Bayer Zsolt nem is magyar, ellenben Toroczkai lövette ki 2006-ban a békésen demonstráló Gyurcsány Ferenc szemét, akkor szerintem meg is érkeztünk, ez itt már a Kánaán. Addig érjük be annyival, hogy az Orbán Viktorra legszerelmesebben néző vetélkedő örökös győztese, Semjén Zsolt benyújtotta a tavaszi ülés napirendjét, melyben nem szerepel a svéd NATO-csatlakozás ügye. Talán még Erdogan elnök nem adott engedélyt rá. Oda se, majd ha megérkezik a parancs, a bátorok képesek percek alatt bármit megszavazni, szóval rajtuk tényleg nem múlik a világon semmi.

Ha már ilyen ügyesen beeveztem a bulvármocsárba, ejtenék én is néhány szót Trombitás Kristófnak arról a félrelépéséről, ami szintén lázas izgalomba hozta a többé vagy kevésbé független médiát. Igazából persze nem az volt a szenzáció, hogy Trombitás egy cikkben arra utalt, szerinte az egynemű pároknál is jobb egy gyereknek, mint szülők nélkül, ez szerintem a józan észtől nem teljesen független térfélen fel sem tűnt volna, tekintettel arra, hogy az sem keltene szenzációt, ha azt állítaná bármelyik rezsimszolga, hogy a Nap keleten kel és nyugaton nyugszik. Mert hát tényleg. Az érdeklődés akkor horgadt fel Trombitás műve iránt, amikor azt levették az oldalról. Mint utóbb kiderült – már persze, amennyiben egy szó is igaz belőle – a szerző maga kérte a cikke eltávolítását, mert méltatlan támadások érték. Mármint a cikk íróját, természetesen. Biztosan az életkorom teszi, de már régebben felhagytam a csodavárással. Nem hiszek a Mikulásban, a húsvéti nyúlban és a fogtündérben, továbbá a hófehér lovon érkező békában, akit csak le kell smárolni, és máris deli lovag lesz belőle. Így aztán abban sem tudok szívből hinni, hogy az említett propagandista olyan önfeledten és szabadon fejtette ki a véleményét, hogy közben eszébe sem jutott cenzúrázni önmagát. Mármint akkor, ha valóban úgy gondolja, hogy egy gyereknek szerető családra van szüksége, függetlenül a szülők szexualitásától. Zárójelben jegyzem meg, hogy én úgy hiszem, ezek a birkákat naponta hergelő figurák általában egyáltalán nem gondolják komolyan azt a sok baromságot, amit összehordanak, maguktól – mármint amennyiben lenne gerincük, és becsületes munkával keresnék a pénzüket, nem hergeléssel – egészen normális fazonok is lehetnének. Szóval egyrészről simán elhiszem, hogy Trombitás komolyan is gondolja, amit leírt, másrészről azonban biztosan nem hiszem el, hogy a véletlen műve volt akár a cikk, akár annak leszedése. Az senkit nem ért váratlanul – legfőképpen a Pesti Srácok munkatársait nem érhette váratlanul -, hogy az egysejtűek hörögni kezdtek. Elvégre személyesen ők uszítják, hergelik, ezzel lényegében acsarkodásra idomítják őket már hosszú-hosszú évek óta. Én inkább valami marketingfogást sejtek az ügy mögött. Ahogy annak idején ugyanezt gondoltam a G. Fodor-féle cirkuszról, amikor egy politikus feleségét lényegében lekurvázta valamelyik médiaipari-segédmunkás, G. Fodor azonban megvédte a kollégát és elvitte a balhét. Gondolom, alaposan megugrott az olvasottság, ahogy erre a Trombitás-ügy után is bátran számítani lehet. Ügyes.

Innen már csupán egy lépés, és semmi okunk nem lehet a csodálkozásra sem, ha azt látjuk, hogy a magyar kormány által a mi adóforintjainkból pénzelt lapok ontják az orosz propagandát. De nem ám csak itthon, Szlovákiában – és nyilván mindenhol máshol – is. Ez már bőven az a pont, ahonnan nem lehet visszafordulni. Sem most, sem soha az életben. Ha esetleg – bár én kizártnak tartom, de tételezzük fel – Putyin nyeri az orosz-ukrán háborút, az sem változtat semmit azon a tényen, hogy gyilkos, háborús bűnös, agresszor. Normális ország normális kormánya és annak vezetője nem a győztes, hanem az igazság oldalán áll. Mindig. Akkor is, ha ez olykor nehéz, ha nem térül meg anyagilag. Ez olyasmi, amit Orbán és bandája nem értett, nem ért és a büdös életben nem fog megérteni. Ahogy azt sem értik, hogy itt és most az erkölcsi szempontok számítanak, öt év, tíz év, száz év múlva is annak alapján fog ítéletet hozni az utókor. Ha máshonnan nem, a történelemóráról legalább ismerős lehetne a sztori. Lehet, hogy adott pillanatban jó ötletnek tűnt Hitler mellé állni, de azért ma, utólag sem jár érte kitüntetés. Orbán kényszerből vagy önérdekből, lényegében tökéletesen mindegy, generációkra szégyenpadra ültette az országot. Ismétlem, a háború végkimenetelétől tökéletesen függetlenül.

És akkor ne nagyon csodálkozzunk azon, ha ilyeneket olvasunk:

Európai uniós képviselők frontális támadásra készülnek Orbán Viktor kormányfő ellen az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós támogatás blokkolása miatt – írja hétfői hírlevelében a Politico. A brüsszeli székhelyű lap cikke szerint szerdán a képviselők Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével és Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével vitáznak arról, hogy a Bizottság miért oldotta fel a Magyarországnak járó uniós támogatások egy részét. A politikusok egy része ugyanis továbbra is úgy értékeli, hogy Magyarországon aggályos a korrupció és a jogállamiság helyzete, tehát a támogatásokkal való visszaélés ezután is reális veszélyt jelent. (24.hu)

És ilyeneket:

Manfred Weber kitart amellett, hogy az Orbán-kormány csak akkor kaphatja meg az EU által visszatartott milliárdokat, ha teljesíti a megszabott feltételeket és módosítja a kifogásolt jogszabályokat. Az Európai Néppárt vezetője ezt az osztrák köztévé egyik műsorában fejtette ki, amit a hvg.hu szemlézett.

A politikus nehezményezte, hogy Orbán Viktor blokkolja az uniós költségvetés felülvizsgálatát. Szerinte nem szabad megengedni, hogy Orbán az orránál fogva vezesse Brüsszelt és alkuról sem lehet szó. Mint mondta, fel kell számolni a jogállami hiányosságokat. (24.hu)

Tudom, mindannyian tudjuk, hogy a pártmédia harsány visítás közepette igyekszik majd elterelni a figyelmet, méltatlan támadásnak beállítani mindazt, ami történik és ami még majd történni fog. Ez azonban semmit nem változtat a tényeken. Attól, hogy a törzsszavazókat sikerül összezavarni, bizony egy egész ország szenvedi már most is Orbán Viktor pávatáncát. De fel a fejjel, valószínűleg lesz ez még sokkal rosszabb is!

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek. Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, mert ez régi mániánk nekünk.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.