Május 14,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Aki mindezt elhiszi, az nyugodtan vallja magát szkítának

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 692,930 forint, még hiányzik 2,307,070 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tiszteletem mindenkinek! Eredményekben és bőségben gazdag új esztendőt kívánok és minimum akkora fejlődési potenciált, mint amekkora Lőrinc barátba beleköltözött, mióta az ő doktorminiszterelnök barátja kiválasztotta és nem hivatalosan kinevezte első számú strómanjának. Éljen soká! Vivát, vivát, vivát! Az Simicska bukása óta természetes, hogy ebben a relációban nem a szorgalom, a tudás, a valamihez értés a szempont, az egyébként sem létező fogalom kicsiny autokráciánkban, itt a kussolsz, pofád lapos, azt teszed, amit mondunk törvénye uralkodik, ez alapján dől el, hogy ki vagy. Mármint az alapján, hogy mennyire tudsz alkalmazkodni és dörgölőzni a birodalmi állampárt valamelyik részéhez. Itt már a születési és örökl(őd)ési viszonyok is igencsak meghatározóak, elvtársak, mert a dinasztia kegyeibe már csak imígyen lehet bekerülni. Zsigmond herceg, a legifjabb trónörökös is nagy vagyonba és pompába pottyant bele, hála a mi sok magot elhintő Júdás Viktorunk valamelyik gyermekének, akik alapjáraton sincsenek kevesen, és hát a nagy számok törvénye alapján ahol sok van, ott még több lesz. Sokasodnak, gyarapodnak, saját lábat növesztenek, amely saját lábat aztán mi, a nép támogatjuk a papán, mamán keresztül. Egyik boldog új évtől a másikig. 

Miután néhány napja túllendültünk a 2023-as esztendőn, nekem is rögtön az arcomba mászott az a már idei hír, amely szerint a Központi Statisztikai Hivatal népszámlálási adatai szerint 2439-en vallják magukat szkítának, és azt mondják, hogy a szkíta a „nemzetiségi, anyanyelvi, családi, baráti közösségben használt” nyelvük. Kijózanító tudás ez számomra, bár ezzel az erővel akár buckalakónak vagy mandalóriainak is vallhatnák magukat, legalább annyira életszerű az is, mint hogy valaki szkíta harcosnak képzeli magát. Ezt egyébként egy önmagán túlmutató figyelmet kapó, fejlövéses konteógyártónak köszönhetjük, aki aláírásokat gyűjtött azért, hogy aki szeretne, az hivatalosan is szkíta származású lehessen. Rögzítsük itt is a tényeket: a szkíták nemzetiségi elfogadását kezdeményező eljárást bizonyos Pócs Alfréd indította, aki 2019-ben az Egri Városvédők Egyesülete jelöltjeként 5 százalékot szerzett az egri polgármesteri posztért indulva, a kompenzációs listáról bekerült a közgyűlésbe. Az Orvosok a Tisztánlátásért Egyesület egyik vezetőjeként előszeretettel hangoztatta vírusszkeptikus véleményét, kampányolt a maszkviselés ellen, de az 5G-s mobiltornyok egészségre káros hatásait is taglalta, sőt, az egyesülete tüntetést is szervezett Egerben ennek kapcsán. A pandémia idején áltudományos nézeteket hirdetett, Gődény György szűk köréhez tartozott. A Magyar Orvosi Kamara elhatárolódott tőle, a gyöngyösi kórház – mivel rendelési időben se volt hajlandó maszkot viselni – elbocsátotta, a Szkeptikus Társaság pedig 2021-ben többek között neki ítélte oda a Laposföld-díjat.

Na. Ezek szerint a hülyeségért és a kreténségért Pócs Alfréddal együtt 2439 embernek biztosan nem kell a szomszédba látogatnia, bár ahogy belegondolok, csak a tavalyi alakításai után Júdás Viktor is esélyes lenne a nemzet idiótája címre, még ha ő nem is fedezte fel magában a szkítát. Ami nem is lenne annyira nagy baj, mert hiszen sokan küzdenek mindenfajta mentális problémákkal, téveszmékkel vagy egyszerűen csak a saját démonaikkal. Őket jó esetben valamilyen ezekre a problémákra szakosodott intézményben szigorú felügyelet alatt kezelik, ezzel szemben nálunk a fő démonvadász nemhogy szabadlábon van, de konkrétan 14 éve vezeti teljhatalommal az országot. Nem csak a 2439 szkíta, de az összes többi mélymagyar örömére. Vissza is mászott az új év örömére a TikTokra és ott szórakoztatta a közönségét a maga megnyerő stílusában, újévi bemelegítésnek ejtsünk erről pár szót.

A vizenyős tekintetű verbális harcművész az XXXLutz méretű öltönyében úgy gurult a Karmelita folyosóján, mint egy berozsdásodott harci droid, és közben elmesélte, mi minden történt 2023-ban. Hátha már nem emlékszünk. Azt mondta, hogy háború, infláció, terror meg mindenféle nehézségek, úgyhogy kellett a legény a gátra. Nem hiszem, hogy bármi kimaradt volna nekem, de én nem láttam Júdást egyetlen gáton sem, pedig áradtak a folyók rendesen. Ezzel szemben például azt látom, hogy Budapest főpolgármesterét napi szinten mocskolják a Megafon narancsszínű tagjai, főszerkesztői szinten hazudik róla az Index, természetesen a mi pénzünkön, a mi kontónkra, a mi félrevezetésünk céljából. 

Aztán jött a válogatott. Amelyről rendszeresen úgy beszél, mintha az ő tulajdona lenne, de legalábbis ő lenne a szövetségi kapitány, akinek köszönhetjük, hogy a fociválogatott sikereket ér el. Majd a török autokratát szopta fel, akivel szintén előszeretettel üzletel, akitől egy lóért cserébe kapott egy elektromos autót, ami szerinte nagyon jó üzlet volt, ezért szeretne a jövőben is hasonló jó üzleteket kötni. Megtudtuk, hogy először sólymot akart ajándékozni Erdogannak, de az valószínűleg visszarepült volna, és akkor a szultán azt hitte volna, hogy rászedte őt. Sokat elmond ez a szájbarágós, zagyva magyarázat. Ami csak egy olyan embernek a fejében születhet meg, akinek semmi máson nem jár az agya, mint azon, hogyan lopjon, csaljon, hazudjon és verjen át másokat. De ha már így alakult, szerintem nyugodtan adhatott volna egy repülő lovat is a rajongva imádott haverjának. Ja, egy pegazust. Amit nem is olyan rég még a mi aranylábú Varga Juditunk lovagolt meg, és amelynek segítségével lehallgattak, megfigyeltek mindenkit, aki szerintük veszélyes rájuk nézve. De mit adott az ő istenük? A hülyék végül a saját embereiket buktatták le: a Völnert meg a Schadl-t, ahogy bizniszelnek a korábbi jó miniszter asszonyság minisztériumában. Erdogan szerintem jobban örült volna ennek, mint annak a szerencsétlen igavonónak, amelyiket – ha egyáltalán eljutott Ankarába – tuti felboncolták, hogy megnézzék, nincs-e benne magyar harcos, mint annak idején a trójai falóban. 

És persze béke kell, mert a térerő az már megvan a 4iG, a Telekom meg a Vodafone képében. Úgyhogy most hisztizik a reptérért, és meg is fogja venni magának, szintén a mi pénzünkön, hogy aztán majd a vej vagy Lőrinc barát vagy a NER oligarchafarmjának valamelyik szereplője üzemeltesse a saját hasznára. Hogy ne legyen hiányérzetünk, Javier Mileit, Argentína vadonatúj elnökét is éltette, akinek az országában 100% felett van az infláció, amit ez a botrányos megszólalásairól hírhedt, excentrikus idióta egy láncfűrésszel hadonászva akar lemészárolni. Na ez tetszik ennek a másik idiótának, aki ettől akar gazdasági leckéket venni, noha a saját elmondása szerint neki elég volt egy metszőolló ahhoz, hogy itt habzsidőzsi legyen. Lehet, hogy rosszul emlékszem, de mondott ez már olyanokat is, hogy lebirkózza, vakcinát ad neki, meg hogy az infláció egy tigris, amit le kell vadászni. De sikerült? Kurvára nem. A KSH, amelyik köszönőviszonyban nincs a valósággal, természetesen azt hoz ki, amit ezek tollba mondanak nekik, így lehet az, hogy a magyaroknak milliós megtakarításaik vannak és legrosszabb esetben is 500 ezer forint visznek haza fejenként. Persze aki ezt és az összes többi propagandahazugságot elhiszi, az nyugodtan vallja magát szkítának, mert körülbelül azon az értelmi szinten leledzik, ahol ezek a számok simán beleférnek a valóságba.

De ami a legfontosabb: rendet akar vágni Brüsszelben és reménykedik az amerikai parókás bohóc visszatérésében. A másodikra sajnos van érdemi esély, a brüsszeli rendrakást viszont nem tudom, hogyan képzeli ez az öntelt küldetéstudat. Se pártcsaládja, se szövetségese, mindenki kerüli, mint a leprást, legutóbb kihagyták a döntéshozatalból, amikor kizavarták kávézni, porszemnek tűnik a szőnyegen. De legalább most már tőle tudjuk azt, amit eddig csak sejtettünk: Putyin ugyanúgy az őszi amerikai elnökválasztásra vár (gondolom, majd be is avatkozik dezinformációs hadviseléssel, ha kell, ahogy azt korábban már megtette, amikor Trump hatalomra került), és akkor leállítják az Ukrajnának szánt támogatásokat. Ez a helyzet. Júdás az országot már elárulta, Európa elárulását azonban még nem övezi teljes siker. Az elmúlt évekről se a fáklyás menet jut eszembe, de most egy újabb kemény és viszontagságos év áll előttünk. Egy meglehetősen gyenge lábakon álló ellenzékkel és az Európai Unión belül egy brutálisan elszigetelődött országgal. Érdekes lesz. Fél év múlva választások, Júdás pedig mindent akar, ami még nem az övé: a magyar fővárost is, Brüsszelt is. Ha nem állítjuk meg, nem csupán nekünk, de a világnak is jaj lehet. 

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.