Május 15,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csak azért, mert ő nindzsának képzeli magát, az ellenfélnek nem kell szamurájt alakítania

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 734,189 forint, még hiányzik 2,265,811 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Emelkedett jó reggelt kívánok mindenkinek november utolsó, rendkívüli napján, csütörtökön! Amikor is a nemzet templomában (vagy minek szokta nevezni a bajszos közjogi méltatlanság a parlamentet, valahányszor az általa elnökölt ház állítólagos méltóságát védi verbálisan és egyéb önkényes retorziós eszközökkel az ellenzéktől) Svédország NATO-csatlakozásáról ugyan nem, de a választási rendszer sokadik buherálásának lehetőségéről esik majd szó. Így kapásból, éhgyomorra, egy nagyon fekete kávé után azt nem tudom megmondani, melyik a szánalmasabb színészi teljesítmény: az udvari szélsőségesek vagy a Hamász nevű terrorszervezet nagy barátjának számító Erdogan szultán füttyentésére táncra perdülni, de maradjunk abban, hogy egyiknek sincs semmi köze a szuverenitáshoz, még ha a hatalom mindenáron megtartása értelemszerűen szuverenitási kérdés is az állampárt számára. Azzal a kiegészítéssel, hogy nem az ország, hanem a saját uralkodásuk szuverenitását védik.

Egyébiránt aki az Országgyűlés méltósága miatt van kétségbe esve, annak ajánlom figyelmébe a Fővárosi Közgyűlés novemberi üléséről szóló tudósításokat (például ezt ITT), amely Fővárosi Közgyűlés a fideszesek tartózkodása/nem szavazása mellett elutasította a választási rendszer tervezett módosítását, vagyis azt kérte az illetékesektől, hogy ne változtassanak a választási rendszeren, és amelynek tegnapi ülésén az alábbi szóváltás is elhangzott:

Karácsony Gergely főpolgármester: „A nindzsák bérgyilkosok, akik a ravaszság, a kémkedés és a lesből támadás eszközeivel dolgoztak. Igaz, ennél pontosabban én sem tudnám leírni a jelenlegi kormányt, amely kifosztja a fővárosi önkormányzatot. Másrészt mennyire bátor az a kormány, aki a választási rendszert a voksolás előtt néhány hónappal a szélsőjobbos Mi Hazánk mögé bújva alakítaná át? Nem beszélve a propagandasajtó hazugságairól. Mi szamurájok leszünk és megvédjük a várost a nindzsa-kormány támadásaitól”.

Ughy Attila, fideszes képviselő: „Te kaviárbaloldali osztrigazöld nem kívánlak hallgatni”. 

Izé. Azt értem, hogy az állampárti bukott polgármesterből lett mezei képviselő miért fröcsög és minősít a témához egyáltalán nem tartozó neoprimitív stílusban. De azt nem lehetne esetleg, hogy a főpolgármester – aki teljes joggal nehezményezi, hogy az állampárt menet közben, a mérkőzés előtt néhány perccel tervezi módosítani a játékszabályokat (legalábbis Kocsis Máté rendkívüli fennforgása erre enged következtetni) – ne vegye át Rogán kretén propagandájának elemeit? Szamurájok? Nindzsák? Megvédjük? Azért, mert Orbán és a párt megcélozta a társadalom B-közepét, szerintem nem kell mindenáron megpróbálni túllicitálni. Ha Orbán Viktor nindzsának képzeli magát és a súlyos gyerekkora miatti frusztrációja okán paródiává, tíz éves kölkök harci játékainak homokozójává zülleszti a politikát, akkor nem kell az ellenfeleinek szamurájnak öltözni és az ő politikai szóhasználatának csapdájába esve megvédeni tőle a nemtommit. Ha Orbán Viktor utcai harcosnak, szabadságharcosnak, a hátán ellenségeket cipelő verőembernek, újabban nindzsának képzeli magát, tegye, csinálja, nem kell ebben az elborulásban követni, pláne igazodni hozzá.

Egyáltalán nem ragaszkodom ahhoz foggal és körömmel – mint a CÖF Bécsben, amikor a nyugati magyarokat győzködte arról, hogy mennyire szar a nyugat -, hogy nekem van igazam, de úgy gondolom, hogy azok, akiknek elegük van ezekből az olcsó, bazári mutatványokból, amelyek a végtelen hatalommániát és a hatalom megtartásához elengedhetetlenül szükséges korrupciót hivatottak elfedni, azok nem azt várják, hogy egy politikus, egy miniszter, egy városvezető, egy országvezető, bármely közhatalmat gyakorló/gyakorolni akaró figura harcoljon, rablónak, gyilkosnak, nindzsának, szamurájnak vagy éppen küldetéstudatos világmegváltónak képzelje magát. Legyen az, aminek lennie kell. A törvényeket tisztelő, a törvényeket betartó/betartató, a polgárok jólétéért, a társadalom fejlődéséért dolgozó alázatos beosztottja legyen az adófizetőknek. Leszarom, hogy mennyire naivitás, idealizmus, egyben abszurd elvárás ez a NER fennállásának 14. évében, de szerintem már az is nagyon jó lenne, ha az orbáni szélsőséggel szembenálló oldal nem leereszkedni akarna a tömeghez, hanem felemelni akarná a tömeget ahhoz, hogy azonos legyen a szemmagasság. Mindez teljesen független attól, hogy természetesen demokráciákban nem módosítunk választási törvényt fél évvel a választás előtt, különösen miután mi magunk hivatkozunk egy olyan állásfoglalásra, amelynek alapján a választástól számított egy éven belül nem lehet módosítani a szabályokon.

Majd meglátjuk, hogy a nertársak szerint lehet-e, mindenesetre a magyar jogállam európai uniós források miatti kényszeredett virágba borulását még kicsit korai lenne ünnepelni. Annak dacára is, hogy Varga Mihály nemmegszorításügyi pénzügyminiszter és közepes képességű könyvelő például beharangozta a nyugdíjrendszer reformjáról állítólag 2024 elején induló társadalmi vitát. Nyugalom! A NER viszonyai között mára teljesen értelmezhetetlenné vált, kiüresített eme szavak mögött, mint a reform, a vita, a társadalmi vita egyetlen földhözragadt, prózai ok van. A tét az EU-pénzek megérkezése. Amelyekért a kormány vállalta, hogy az év végéig egy átfogó, független jelentést készíttet a hazai nyugdíjrendszer reformjáról. Hogy elkészül-e a jelentés, és hogy fog kinézni az a társadalmi vita, amiről a kutya nem fog tudni jó eséllyel az a jövő zenéje.

Továbbá akármennyire jó hír is, hogy például a Kúria tegnap „megsemmisítette” a debreceni CATL akkumulátorgyár katasztrófavédelmi engedélyét, mivel  a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelem a jelentés kiegészítésében megsértette a nyilvánosságra – kifüggesztésre, közmeghallgatásra – vonatkozó szabályokat és stop akkumulátor lerakatok, arra én nem vennék mérget, hogy ilyen plasztikusan fogalmazzak, hogy ebben a virágzó jogállamban pusztán azért mert egy akkumulátorgyárnak tegnap délelőttől nincs katasztrófavédelmi engedélye, előbb-utóbb nem fog megépülni. Csakazértis. Ha pedig megépül Garancsi István miniszterelnöki kötélbarát közreműködésével, akkor Schiffer ügyvéd úr győzelme a Kúrián sajnos pürrhoszi győzelemnek bizonyul. Egy olyan kormány, amelyik a saját maga által hozott törvényeket sem tartja be, amelyik nem végrehajt, hanem kommentál és semmibe vesz jogerős bírósági ítéleteket, amelyik büszke arra, hogy fingja nincs a jogállamiság jelentéséről, és amelyik deklaráltan akkumulátor-lerakattá tervezi alakítani az országot, szerintem nem jogerős bírósági ítéletekkel, hanem népharag útján tántorítható el a pusztító céljaitól. Csak egyszer kellene kipróbálni, hogy működik-e.

És végül – a teljesség igénye nélkül – abból se feltétlenül a magyar jogállam győzelmét érdemes kiolvasni, hogy a saját elnöki tisztségét 30 millió forintért áruló Agócs Jánost, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) volt elnökét 4, azaz négy év börtönre, közügyektől eltiltásra és pénzbüntetésre ítélte első fokon a bíróság. Nem akarok cinikus lenni, nem akarom relativizálni a bűnt, de azért feltenném a költői kérdést, hogy amennyiben 30 millió forint 4 év börtönbüntetést ér, akkor hogyan aránylik a Farkas Flórián nevű díszcigány és a munka világába vezető híd örvén eltapsolt 1,6 milliárd forint adófizetői pénz nevezett ember szabadlábához? Ugye nem az a válasz erre, hogy aki ezt viccnek kurva drága kérdést feszegeti, az azért támadja Farkas Flóriánt, mert cigány?

Továbbá. Aki olvasta a VálaszOnline cikkét arról, hogy a tőzsde megszállásával a NER immár kipipálta a parlamentivel ellentétben valóságos gazdasági kétharmadát is – bár valójában enélkül az információ nélkül is világos, akinek világos -, az még jobban megérheti, hogy miért megy a sivalkodás, a habverés, a verbális őrjöngés a szuverenitásvédelem körül. Miközben a külföldi kampányfinanszírozás miatt forgatják a szemüket, az elmúlt tizenhárom évben mindenre rátették a kezüket, amit mozdítani lehetett és arra is, amit nem. A fent megidézett jogállamnak a teljes szétverése, a pofára írt törvények, a média kiherélése árán. Azt hazudják, hogy Magyarország szuverenitása nem játék, miközben nincs Magyarország modernkori történetében még egy olyan politikai párt, amelyik az ország teljes kifosztása közben szuverén, autonóm polgárokból kiskorúsított, rettegésben és függőségben tartott alattvalókat programozott egy évtized alatt. Akiket nem sikerült, azokat zárójelbe teszik vagy eltapossák. És a legszebb az benne, hogy Magyarország miniszterelnöke közben látványosan úgy táncol, ahogy Peking, Moszkva vagy éppen Ankara fütyül. A háztáji nácikról nem is beszélve.

Ilyen szempontból némiképp kiábrándító, hogy a Politico szerint a felcsúti falkavezér már csak a harmadik legnagyobb felforgató, bomlasztó, kerékkötő Európában. Pedig igazán megdolgozott a dobogó csúcsáért, de hát erős a verseny. Az örömteli hír az, hogy jó úton halad, hogy továbbra is az EU ünneprontójaként lépjen fel. Szemernyi kétségem nincs efelől, különösen amíg egy olyan külügyminiszter-alászolga segíti a rombolását, aki szerin Brüsszel miatt halnak meg az emberek Ukrajnában, aki tíz éves kölköket megszégyenítve büszkélkedik azzal, hogy megdicsérték az edzőcipőjét az interneten, akinek az epehányása miatt a 142 milliárdos közpénzpárttévében elmarad a déli harangszó, és aki a NATO–Ukrajna Tanács ülése után tartott sajtótájékoztatóján, ahova természetesen csak propagandistákat hívtak, ezredszer is fontosnak tartotta felböfögni, hogy ami Ukrajnában zajlik, az nem a mi háborúnk. Nyilván, nem a mi háborúnk, nekünk csak a háborús veszélyhelyzet kell az ukrán háborúból, amellyel hányásig visszaélve építjük a választási autokráciából a szolid diktatúrát. Szerintem ha kicsit is komolyan veszi magát, akkor a mérföldköves jogállami bohóckodás helyett/mellett ezen kellene elgondolkodnia az Európai Uniónak: hogy milyen tetves, retkes jogállamisági feltételek betartását remélik egy olyan kormánytól, amelyik 8 éve rendkívüli jogrendet tart fenn, és amelyik három éve úgy önkényeskedik a háborús veszélyhelyzeti rendeleti kormányzással visszaélve, hogy reggeltől estig azt óbégatja, hogy Ukrajna rohadjon is meg a háborújával.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.