Május 17,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Veszélyes irány

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,564,948 forint, még hiányzik 1,435,052 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Visszajönnek!?

“jobban kell félni a kutyapiszoktól, mint a terroristáktól” (Gyurcsány Ferenc)

Többé már nem no go zónák vannak, ahova nem ajánlatos bemenni, hanem mini Gázák, ahonnan ki-kicsapnak zsákmány után kutatva a kedves “vendégek”.

Emlékeztek még a “kár hogy továbbmentek” libsi mantrára!?

2024 arról fog szólni, hogy akik tovább mentek azok visszajöhetnek-e.

Ha úgy gondolod, hogy a Te, a családod és magyar emberek élete szebb, jobb, biztonságosabb lenne nélkülük, akkor ‘24-ben gyere el és szavazz a nemzeti oldalra!!

A fenti sorok szerzője „csak” egy a megszámlálhatatlan fideszes propagandista közül, de úgy vélem, nem szabadna csak úgy elmenni az ilyen megjegyzések mellett. A fenti vélemény azt követően született, hogy Franciaországban egy késes merénylő megölt egy fiatalt és továbbiakat megsebesített. Tény és való, hogy egyes országokban valódi probléma a bevándorlók befogadása, de ezt a problémát orvosolni kellene, nem pedig riogatási, pánikkeltési célzattal mesterségesen felnagyobbítani. A fenti sorok viszont igen komoly nacionalista, már-már fasiszta húrokat pengetnek, amire szerintem nagyon nincs szüksége már Magyarországnak. Egyébként sem áll túl távol a magyar társadalomtól az extrém viselkedés – magyar zsidók kiirtása a holokauszt idején, vagy épp a fehér terrorban való segédkezés – ezért azzal, hogy a kormány és közpénzből fizetett firkászai szítják a tüzet, csak egyre komolyabb problémákat generálnak, amelyek évek óta egyébként is valóságosak.

Való igaz, hogy a menekültek egyes nyugati országokban problémát okoznak, de erre a válasz nem az, hogy tiltsuk meg minden menekült Európába érkezését, hanem az, hogy ellenőrizzük őket a határaink mentén, és akik esetleg bejutottak, viszont nem kívánnak a társadalom részeivé válni, azokat el lehessen küldeni. Lehet demokratikusan és humánusan is korlátozni a menekültek Európába áramlását, amire a Fidesz nem képes, pontosabban politikai számításból nem hajlandó. Orbánék az erőszakszervezeteikkel családokat, gyermekeket hoztak igen nehéz helyzetbe a határ mentén, ami soha nem múló tragédiákat okozott egyeseknek. A fenti retorika viszont ezen a helyzeten csak rontana, hiszen lehetőséget adna a magyar társadalomnak arra, hogy legitimálja a menekültekkel szembeni elfogadhatatlan viselkedésüket. A rasszizmus és idegengyűlölet nem áll egyáltalán távol a magyar társadalom bizonyos rétegeitől, amit a kormány nem egyszerűen pontosan tud, de maximálisan ki is használ. Nem véletlen az, hogy a Mi Hazánk egyfajta tesztje annak, hogy megvizsgáljanak bizonyos társadalmi igényeket.

Én nem hiszem, hogy a Fidesz egyébként a Mi Hazánktól olyan nagyon eltérően gondolkodna, de fel akarják mérni, hogy meddig mehetnek el az idegengyűlöletben, a homofóbiában és a másképp gondolkodók kirekesztésében. Ez sokak számára már most is figyelmeztetés kellene legyen arra nézve, hogy mi vár ránk a következő években, de sokan ezt észre sem veszik. Azt hiszik, hogy Orbán saját hatáskörben képes megoldani ezeket a problémákat, amelyek Európa-szerte jelen vannak, de azzal, hogy lényegében megtiltja a menekültek Magyarországra érkezését, a problémát nem oldja meg, sőt. Noha az igaz, hogy a menekültkérdés idehaza nem jelent olyan súlyos problémát, mint a tőlünk nyugatabbra található országokban, de hát nekünk megvannak a saját problémáink. Gazdasági, politikai, szegénységi, egészségügyi, halálozási és még lehetne sorolni. Nekünk a cigánysággal sem igazán sikerült kezdeni semmit. Az integrációjuk nem járt sikerrel, ezért inkább a szegregációt választották az utóbbi évtizedek kormányai, amely nem oldotta meg a fennálló problémát. Igenis gettók alakultak ki, olyan helyek, ahova sokan be sem merik tenni a lábukat, mert tartanak a követkeményektől. Ennek számtalan oka van, amelyen a kormány tudott volna javítani, de esze ágában sem volt, hiszen négyévente tökéletesen ki lehet használni ezeket a borzalmas körülmények között élő személyeket.

Az, hogy a fenti sorokat leíró propagandistának sikerült összemosnia Gázát az Európába érkező egyes terroristákkal annyira nem meglepő, hiszen a társadalom egy jó része már fel van hergelve velük szemben. Sokan egyenlőségjelet tesznek Gáza és a Hamász, vagyis a palesztin civilek és a terroristák közé, ezzel teljesen zárójelbe téve azt a tényt, hogy Gázában a lakosság többsége fiatal gyermek és a Hamász támogatottsága messze nem annyira jelentős, mint azt sokan hinnék. De nem kezdenék most bele egy újabb Gáza elemzésbe, hiszen a téma inkább a menekültekkel és bizonyos terroristákkal kapcsolatos, mintsem a gázai háborúval. A probléma az, hogy egyre inkább szembetűnő az, hogy egyesek a jelenlegi helyzetet arra használják fel, hogy újabb embereket radikalizáljanak, uszítsanak, hergeljenek a nemzeti ügy érdekében, amely véleményem szerint ijesztő. Mert ennek tud olyan eredménye lenni, ami akár végzetes is lehet.

Mert nehogy azt higgyük, hogy a terrorizmus olyan távol állna a nemzeti erők bizonyos részeitől, elvégre a pár évvel ezelőtti, cigányok ellen elkövetett terrortámadásokat sem épeszű emberek vitték véghez, hanem szélsőséges, nacionalista elemek, akik komolyan hitték, hogy szolgálatot tesznek az országnak azzal, ha ártatlanokat mészárolnak le. A nacionalizmus egy nagyon veszélyes játék, amelyet nem lenne szabad túlzásba vinni, hiszen a múltban már igen sokszor bebizonyosodott, hogy jó vége nem nagyon tud lenni. Problémák persze vannak, amelyeket szőnyeg alá söpörni felelőtlenség, amelyekkel szembe kell nézni, de nem úgy, hogy más népek ellen hergelünk a mellünket verve.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.