Május 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kimondhatjuk végre, hogy ez már diktatúra?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 41,556 forint, még hiányzik 2,958,444 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtja majd a törvény azt, ha valaki külföldi érdek alapján, külföldi pénzt elfogadásával akarja befolyásolni a választásokat

ezt mondta Kocsis Máté frakcióvezető a Fidesz tisztújító kongresszusán. Ezt a szuverenitásvédelminek nevezett törvénnyel kapcsolatban mondta, amely egy csak látszólag  értelmetlen módosítás lesz, valójában nagyon súlyos károkat fog majd okozni a többi mellett a még megmaradt független sajtónak is. Nem is titkolják, hogy rá fognak szállni mindazokra, akik külföldi pénzekből is végzik a munkájukat, amely munka újságírást jelent. Ha ugyanis bizonyítani tudják – erre már nyilvánvalóan megvan a büntető forgatókönyv -, hogy egy lap külföldi pénzeket kapott és ezen pénzekből olyan cikkek születtek, amelyek nem istenítik Orbán Viktort, akkor mindjárt be lehet nyögni, hogy a dollárbaloldal  célja nem más, mint a választások befolyásolása. Mert mint tudjuk, a fél világ azon munkálkodik, hogy megdöntse Orbán Viktor hatalmát, hiszen ő az utolsó mohikán, aki még látja, hogy merre tart a világ.

Kocsis fenyegetőzése akár vicces is lehetne, ha nem lenne a Fidesz kezében minden kártyalap. Övék a döntés lehetősége, tehát ha a Kocsis által elmondottakat valóban törvénybe is akarják iktatni, akkor meg tudják tenni gond nélkül. Akkor jöhet csak el igazán a nem kormánypárti újságírók bebörtönzése, amely véleményem szerint igen rosszul nézne ki a Fidesz számára, hiszen jelenleg is úgy állunk, hogy az EU nem hajlandó egy forint támogatást sem utalni Magyarországnak, mivel a jogállami állapotokat helyreállítása esze ágában nincs a kormánypártnak. Amennyiben ezt a törvényt is „megszülik”, márpedig hallottuk, hogy meg fog születni, úgy egyre kisebb lesz az esélye annak, hogy hamarosan uniós források érkeznének Magyarországra. Viszont ha a kormány „lemond” ezekről a pénzekről, akkor könnyen lehet, hogy már el is döntötték, hogy lassan, de biztosan kivezetik Magyarországot az Európai Unióból. Elvégre a közhangulat már így is egyre EU-ellenesebb, ami a folyamatos propagandatevékenységnek köszönhető, amivel megbízták Rogánékat.

A korábban megkérdőjelezhetetlenül EU-párti magyar társadalom egyre szkeptikusabb, és egyre inkább hisz a propagandának azzal kapcsolatban, hogy Magyarország szempontjából jobb lenne, ha a saját utunkat járnánk. Elhitetik, hogy az EU nekünk rossz és gúzsba akarnak kötni minket, emellett pedig el akarják venni a szuverenitásunkat, és meg akarják mondani, hogy mit kell tennünk. A soron következő EP-választási kampányuk is arról szól, hogy mennyire nem látja az EU vezetése, hogy a saját vesztébe rohannak azzal az ideológiával, amit képviselnek, és nem arról, hogy miként lehetnénk jobb partnerei az uniós szövetségeseinknek. Nem a pozitív dolgokat emelik ki, amelyeket mindannyian az EU-nak köszönhetünk, hanem csakis a negatív elemeket mutatják be. Azonban a fent említett törvénytervezet egy új dimenzióba vinné el a gyűlöletpolitikát és a cenzúrát, amely már nem csak nyomokban tartalmazna diktatúrát, hanem deklaráltan felvállalná azt.

Elvégre ott, ahol a kormánypárttal ellentétes véleményért valakit börtönre lehet ítélni, ott már nem beszélhetünk semmiféle demokráciáról. Persze megmagyarázza majd a Fidesz, hogy ez nem újságírók és tőlük független lapok ellen irányul, csupán azok ellen, akik az ország ellen cselekednek, de amikor az ő döntésüktől függ majd, hogy mi tekinthető lényegében hazaárulásnak, akkor óriási a gond. Még ha valószínűleg nem is küldenek senkit börtönbe hazaárulás vádjával, könnyen lehet, hogy képesek lesznek cenzúrázni bizonyos véleményeket, hiszen ha egy újságíró vagy kritikus tart attól, hogy amit mond, az akár 3 év börtönt is jelenthet számára, akkor kétszer is meg fogja gondolni, hogy leírja-e a véleményét. Persze lehet itt abban bízni, hogy az újságírók mindig az igazat fogják írni, és semmiféle cenzúra sem képzelhető el egy szerkesztőségben, de aki látja a mai magyar sajtó helyzetét, az lehet, hogy meggondolja ezt a kijelentést.

Vannak természetesen kiváló újságírók, de az igazság az, hogy olyanok, akik ki is merik mondani az igazságot, igen kevesen vannak. Újságírók tucatjai tudnak fontos információkat, amelyek akár a választásokat is befolyásolhatják, de ezekről inkább mélyen hallgatnak. Mikor volt utoljára olyan, hogy egy újságíró cikke miatt komoly bajba került volna egy fontos miniszter vagy maga a kormány? Az utolsó olyan történések, amelyek megrengették a Fideszt, egy névtelen bloggertől származtak, aki nem félt az általa közölt információk okozta veszélyektől. Az mondjuk kérdés, hogy egyrészről ki volt ez az illető, illetve az is, hogy él-e még. Mert a hatalom nem hallgattat el nyíltan senkit, de azért gyanús esetek történtek már az elmúlt egy évtizedben. Nem mondom, hogy bármit is sikerült rábizonyítani az állampártra, de kérdéses ügyek akkor is vannak.

Amennyiben viszont átmegy a Parlamenten – miért is ne menne? – ez az új törvénytervezet, úgy nem lesz szükség bonyolult módszerekre. Élve az általuk kreált törvényt adta lehetőséggel gond nélkül bebörtönözhetik, de legalábbis elhallgattathatják mindazokat, akik olyan véleményeket formálnak meg, amelyek ártanak a kormánypártnak. Nem szabad alábecsülni ezt a Kocsis Máté által tett kijelentést, mivel pontosan tudható az, hogy mire „kérnek” felhatalmazást. Ha eddig nehéz volt újságírónak lenni Magyarországon, akkor hamarosan még rosszabb és nehezebb lesz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.