Május 5,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Aki vállalja a pártvezető szolgálatát, az ne csodálkozzon azon, ha úgy kezelik, mint aki a pártvezetőt szolgálja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 196,183 forint, még hiányzik 2,803,817 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Tegnap reggeli áradó boldogság az Indexen, pontosabban persze annak csak a címe:

Mindenki erre figyel, bejöhetett Orbán Viktor nagy jóslata

Tavaly kemény vállalást tett a miniszterelnök, sokan kételkedtek vagy állították, ehhez bűvészmutatvány kell.

Azt hiszem, ez bele fog kerülni a tananyagba ott, ahol majd a jövő újságíróit képezni fogják. Már persze csak akkor, ha lesz ilyen képzés, és lesz még újságírás valaha ebben a mocsárba merülés közben is dermedten lapító országban. A cikk mondanivalója alapvetően az, hogy vajon bemegy-e 10 százalék alá a KSH holnapi közlése alapján az infláció, vagy nem megy be, hanem majd csak jövő hónapban. Nem annyira a tartalom érdekes, mint inkább a cím. Azt már tudjuk – nem tegnap óta -, hogy sokan hajlamosak csak a címet és a címlapfotót megtekinteni, és legfeljebb néhány sort olvasni egy cikkből, már meg is van a véleményük. A szellemi kapacitás csökkenésével ez a különös közéleti-politikai tájékozódási módszer egyre inkább jellemzővé válik. Ugyanennél a rétegnél lehet nagyon hatékonyan befolyásolni a gondolkodást, már amennyiben a nem túlságosan széles látókörű egyén hírfogyasztási-információfeldolgozási-meggyőződéssé transzformálási folyamatát nevezhetjük gondolkodásnak. Nagyon sokat tehát nem kell töprengeni azon, hogy mit szűr le ebből a címből, és a hozzá társuló, mosolygós-tapsikolós Orbán fotóból a célközönség; a főnök egy zseni, látnok, valóságos varázsló, ezt is megcsinálta! Megint neki lett igaza! Holott mindössze arról van szó, csupán az a kérdés, hogy a tavaly októberi 21,1 százalékos inflációra idén októberben még további tíz fölötti, vagy tíz alatti százalékos pénzromlás rakódik rá. Ha fölötte lesz, akkor a kérdés az lesz, hogy a tavaly novemberi 22,5 százalékos inflációt nem tudja már 10 százaléknál nagyobb mértékben meghaladni a pénzromlás, netán csak a tavaly decemberi 24,5 százalékos drágulásról elrugaszkodva tudja beváltani az infláció a Nagy Mágus jóslatát. Ehhez képest az van, hogy nem ünnepelni kellene a nemlétező győzelmet, hanem ezt kellene baromira gyorsan megmagyarázni:

Eurostat

Nehogy már ünnepelni kezdjük, hogy egy minden irányból jól láthatóan elcseszett gazdaságpolitika eredményeként földre vitt ország semmihez nem értő, de mindent irányítani akaró zsarnoka el akarja hitetni egy országnyi emberrel, hogy ha itt csak kétszer annyira szar, mint Bulgáriában, az már jó, azért őt dicséret, csodálat és tisztelet illeti! Tehát amit elszúrt – mert hát a korrupció nem is korrupció, hanem gazdasági és politikai stratégia -, de már magától javul a helyzet, azért őt illeti dicséret! Perfekt.

A gátlástalan pártkatonából váratlanul teljesen független köztársasági elnökké kinevezett (természetesen az eddigi gazdája nevezte ki, ahogy az eddigi posztjaira is, melyekben ezek szerint jól teljesítette a pártfőtitkár utasításait) Novák Katalin hazaérkezett a hosszúra nyúlt ausztráliai nyaralásából – amit persze mi finanszíroztunk, mert a magyar adófizetők bőkezűsége határtalan -, és mindjárt praxisba lendült. A fejére húzott egy serblit, napszemcsi, és belegyömöszölődött egy tankba – ha nem tank, hanem máshogy kell nevezni, az sem érdekel, a lényegen nem változtat egy fikarcnyit sem -, majd felkiáltott: A hazáért mindhalálig! Ez egy békegalambtól eleve fura csatakiáltás. Ez esetben az ad némi diszkrét bukét a dolognak, hogy utoljára a naccságosasszony (tudom, hogyan kell helyesen írni, nyugi) ura 5 hetes alapkiképzés után alezredessé szentelték, vagy amit csinálni szoktak. Akkor ezt írta ő a közösségi oldalára:

A hazáért mindhalálig!
Büszke feleségként voltam szemtanúja annak, hogy férjem, István szakasztársaival együtt, a kiképzést követően letette az önkéntes tartalékosok esküjét. Szükségünk van az erős tartalékos haderőre is! (Facebook/Novák Katalin)

Ha egy nyerészkedő milliárdos tartalékos katonatiszt által vezetett, István alezredessel megtámogatott, Istvánné irányítása alatt álló (serblivel a fején, napszemcsiben, ám harcias nézéssel, mert hát mindhalálig) hadsereg sem győzi le az ellent, akkor semmi! És akkor még csak nem is erről akartam volna beszélni, hanem arról, hogy a koalasimogatásból a tankba csöppenés után mindjárt Brüsszelbe röppent Istvánné, ahol összetrombitálta a magyar EP képviselőket, mert hát végtére is azt adta ki neki a gazdája, hogy legyen ő a mérleg nyelve, a villámhárító, a vödör a kútban. És jött a meglepi, mert a fideszes képviselőkön kívül – akiknek nyilván kötelező volt a megjelenés – egyedül Ujhelyi István fogadta el a meghívást, de neki már mindegy is, mert fél lábbal már a kínai gazdasági kamara tanácsadója, tehát nem indul a következő EP választáson. Nemzetünk legfőbb közjogi méltósága zokon vette az elutasítást:

A magyar érdekek képviselete szempontjából elszalasztott lehetőség, amikor a kinyújtott kézre nincs a másik oldalon olyan, aki azt megfogja.

Egyeztetésre hívtam valamennyi magyar EP képviselőt. Sajnos nem volt teljes a létszám. Köszönöm azoknak, akik eljöttek!

Képesnek kell lennünk arra, hogy összefogjunk a magyar érdekekért, amelyeket más nem fog helyettünk képviselni. (Facebook/Novák Katalin)

Azt mondjuk helyből nem értem, a köztársasági elnök miről akar egyeztetni az EP képviselőkkel. Azt főként nem értem, hogy az ellenzéki képviselőknek, akiket az ellenzéki szavazók azért küldtek oda, hogy őket képviseljék, szóval nekik miért kellene legitimálniuk az Orbán-rezsimet? Mert azt senki nem hiszi el – szerintem még a kormánypárti szavazók sem -, hogy Novák Katalin bármennyire, akár csak egy picit is független lenne Orbán Viktortól és az ő parancsaitól. Pontosan annyira független, amennyire Schmitt Pál és Áder János sem volt az. Aki vállalja a pártvezető szolgálatát az ország szolgálatával szemben, az ne csodálkozzon azon, ha úgy kezelik, mint aki a pártvezetőt szolgálja. Ez van, és persze világbéke.

Végezetül ide teszek egy kis lélekmelengetőt, és meg is vagyunk mára:

Béke és boldogság, zizi, ropi, ajándékcsoki! Jó ébredést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.