Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szaporodjatok és nyomorogjatok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,623,150 forint, még hiányzik 1,376,850 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Rendkívül nagy izgalommal vártam a hétfői napot, hiszen az ország életét alapjaiban befolyásoló döntéseket kellett meghoznia a parlamentnek (nem röhög!). Például hogy küldjünk-e katonákat Csádba, legyen-e légiközlekedés Ruanda és Magyarország között, de természetesen a legfontosabb a veszélyhelyzet 2024. május 23-ig történő meghosszabbítása, így a rendeleti kormányzás lehetőségének további biztosítása. Természetesen megszavazták, ez nem is volt kérdés. Hogy is volt annak idején? Hogy ezzel de tényleg, isten bizony nem fog visszaélni a jó magyar kormány, pláne Orbán Viktor tekintélyes úr nem, csak azért kell, hogy ha helyzet van, gyorsan lehessen dönteni, mert az ország érdeke azt kívánja. Közben bármi plusz jogosítványt kapott eddig ez a gazember, azt többé nem engedi el. Ameddig ott pöffeszkedik a trónon, lesz itt a tömeges bevándorlás miatti válsághelyzet, amit 2016-ban szavaztak meg neki a cselédek és azóta sem engedi el, most meg a háborús vészhelyzetet is mellé tette. Csak gondoljon arra mindenki, ami most Lengyelországban történik! A bukott kormány sehogy nem akarja átadni a hatalmat, minden nap van valami remek ötletük, hogyan tarthatnák meg. Ha olyan felhatalmazásai lennének a bukott kormányfőnek, mint Orbánnak, most nem vergődnének ennyit, egyszerűen nem adnák át a kormányt.

Nem is tudom, mit gondoljak a tegnapi nap hírbombájáról, már tudniillik arról, hogy a nem túlságosan fényes intellektusú Csák János miniszter kirúgta L. Simon Lászlót, Dúró Dóra pedig mindezt a saját – pontosabban a pártja – sikereként éli meg. Hármuk közül még L. Simon az, aki talán a legközelebb áll a kultúremberként meghatározható létformához, bár hazudnék, ha azt állítanám, hogy tele fogom bömbölni este a párnámat. Nem fogom, de az mélységesen elkeserít, hogy egy ország nézi végig, ahogy egy náci szar kis párt dobogót akar ácsolni magának, amit a jelenleg kormányzó hasonszőrű párt persze nem engedhet meg, mert nehogy már a torzlelkű szavazók, akik szívük szerint kiirtanák a melegeket – és még akiket, mert persze az ordas eszmék nem haltak ki, csak ma más nem szalonképes vagonokba gyömöszölni az embereket, amiről részben a gyűlölt Európai Unió is tehet (mármint hogy nem lehet gyömöszölni) -, nehogy már az őhazájukhoz csapódjanak, amikor a Fideszben is tárt karokkal várják őket. Ha ezt azzal kell demonstrálni, hogy a gyerekekre nagyon komoly veszélyt jelentő butácska asszony pillanatnyilag learatja a babérokat, ám legyen. A másik olvasata ennek a szép történetnek az – és én erre szavaznék, mint valószínűbbre -, hogy előre megrendezett népi színművet láthattunk. A KDNP talán nem hoz elég szavazót – mondjuk meg is lepne, ha egyáltalán volna szavazójuk -, és talán úgy állnak a számok, hogy szükség lehet az őhazájukra a kétharmadhoz. Ezért – ahogy azt jó elvtársak már csak csinálni szokták – mindenki eljátszotta a szerepét, a közönség pedig – már aki még nem ment ki hányni – ájult örömmel tapsikol. A végén majd együtt hajolnak meg. Esetleg mindjárt be is vehetik a brancsba a kiskunhalasi református lelkészt, aki szerint a nácik, a kommunisták és az LMBTQ emberek ugyanolyanok. Lopni jönnek, és gyilkolni fognak. Sőt, akár valamilyen miniszter is lehet még belőle, ha így folytatja. Remekül illene a születőben lévő nagy nemzeti összefosásba. Én csak remélni tudom, hogy azok családjában, akiket ezek a beteg lelkek megmérgeznek, egyetlen meleg vagy transznemű gyermek sem születik. Mert ha igen, az neki szörnyűbb lesz, mint mi azt el tudnánk képzelni. Mindezekkel együtt nem értem, miért nem érzi úgy a legtöbb szülő, hogy ideje lenne megvédeni a gyerekeit a náciktól, a homofób, gyűlölködő, gonosz lényektől? Mindegy, hogy azok barna, vörös köpenyt, papi ruhát, vagy parlamenti belépőt viselnek.

Még szerencse, hogy Magyarországon a magyar emberek döntenek saját sorsukról, és ebbe nem szólhat bele senki más. Még az amerikai Demokrata Párt sem

– így fogalmazott Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója Facebook-oldalán arra, hogy Nancy Pelosi, az Egyesült Államok Képviselőházának volt, demokrata párti házelnöke a Corriere della Sera olasz napilapnak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy Magyarországnak nem kellene az EU-ban lennie, de most nehéz kitenni az országot. (Pesti Srácok)

Én magyar emberek vagyok, de valamiért az az érzésem, a sorsomról folyamatosan a csúti gazfickó és bűntársai próbálnak meg dönteni. Abban meg teljesen biztos vagyok, hogy Nancy Pelosi rendszeresen olvasgatja Orbán Balázs közösségi oldalát, de persze előbb lementi Németh Szilárd legújabb gasztromerényletének receptjét.

Novák Katalin megérkezett a kéthetes ausztráliai utazásáról – miközben a parlament éppen megszavazta a gazdájának, hogy itt aztán háborús veszélyhelyzet van, de nagyon. Ez csak annyiban érdekes, hogy István felesége momentán a hadsereg főparancsnoka -, rendkívül lelkes, mindenáron szaporodásra akarja bírni a népet. Nem erről, csak úgy eszembe jutott a KSH legfrissebb kimutatása, mely szerint brutálisan megugrott Magyarországon a szegénységben élők száma. Minden negyedig magyar gyerek nyomorban, vagy annak határán él. Talán ezzel kellene kezdeni a feladatot, nem még több gyereket kizsarolni, hogy aztán legjobb esetben is az akkugyárban mérgezhesse magát holtáig, mert oktatás hiányában másra nem lesz alkalmas. Főként, ha olyan iskolába jár – és lassan már erre komoly esélye van mindenkinek -, ahol nincsen elég szaktanár, de azt hazudják, hogy van. Mármint nem a kormány hazudja, abban semmi meglepő nem lenne. Maga az iskola hazudja. Biztosan félnek Pintértől, nehogy a nyakukra küldjön pár rendőrt irodalomórát tartani.

Egyszóval szép az élet, minden a legnagyobb rendben, mi így szeretünk leszállni a bicajról. Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.