Május 15,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Szent tehenek egész garnitúrája élősködik a népen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 734,189 forint, még hiányzik 2,265,811 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azon merengtem a minap, hogy amikor a nácik uralták Németországot, saját párt- és SS-iskolákat alapítottak. Nem az állam, az állampárt vagyon alapján befizetett tagdíjaiból vagy német milliárdosok, milliomosok, hozzájárulásaiból. A Junker-iskolát végzett SS-tagok a nemzetiszocialista rendszer által kigondolt és felügyelt képzésen átesve aztán az NSDAP felső vezetői, illetve az SS felső vezetői lehettek a szőke, kékszemű, nem fajkevert, árja paradicsomban, az 1933-1945 közötti rendszerben. Tudományos fokozatot, vagy annak megszerzéséhez való segítséget a pártiskola nem adott.

Mindeközben Agyarhonban 2023-ban. A kipcsak törpeuszkár, aki a Putyin-sétáihoz pár napja megkapta a kincskereső kazah kisködmönt (mert tudvalevő, hogy az alacsony kis ölebek fáznak), itt a Finkelstein-Birnbaum-kotta alapján létrehozott illiberális univerzumban azt találta ki, hogy miközben mindent is tönkretesz oktatási vonalon, legalább az általa megálmodott rendszer fasisztoid, szélsőséges, vállalhatatlan nézeteit terjesztő MCC képzései, (párt)ideológiai agyelvonó tanfolyamai az egyetemi felvételin, ha aranyat nem is, de többletpontot jelentsenek. Hát nem rendes ez a kis putyinuszkár utcai harcos? Csodálatos. Ilyen és ehhez hasonló baromi örömök között élhet a nép. Miközben a sosem volt rendszerváltás kádárkapitalista kistőkéseiből lett kádárkapitalista fingilingjei rázzák bele az arcába a rongyot, a nép adóforintjaiból. A jachttulajdonossá avanzsált „bátorak” az ő filléres energiaitalos, hajózgató luxusmámorukban.

Természetesen a MOL nevű szent tehén tulajai érdekeltségi körében is felsejlik a piacképes, vérprofi fideszes káderképző, az MCC. Az elmaradt rendszerváltás determinálta következmények nélküliség levében jól eléldegélnek ők. Szent tehenek egész garnitúrája élősködik egy rendkívül dolgos és fölöttébb normális népen. A népen, amely nem kukoricázik senkivel, csak úgy okosba’ csinál mindent, és éli a biztos jövőtlenség okozta bizonytalanság nem túl kellemes hétköznapjait.

Tehát eme pártideológiai káderképzőről beszéltem, amely benyelte ugye a Richter mellett a MOL részvényeit is, amely MOL vezérigazgatója, a Corvinus Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke, a rezsim egyik jól tartott kitartottja, bizonyos Hernádi Zsolt pár napja nyilatkozta az ATV (a Hit Gyülekezetének vagyonából, offshore-cégeken keresztül üzletelő, méltán szerény sátánlelkész, Németh Sándor NER-oszlop tulajdona) egyik műsorában, hogy a tudományos életben méltán elismert, nem seggnyalásból diplomázott egyetemi docenst azért rúgták ki a Corvinusról, mert az jogszerű. A nerszerűt csúfolják így Nerniában. Olyan színészi alakítás volt az egész riport, hogy a fal adta a másikat.

Az alábbi bankjegy a saját tulajdonomat képezi, egy régi 5 guineas a már 1793-ban is létezett csodálatos Nagy-Britanniából. Ne gyarmatozzunk, ne soroljuk a sok bűnt, amit ez az oly szerethető ország valaha elkövetett. Tisztában vagyok vele: sokat. Ez a pénz egy magánemberek által alapított banké. Ezen magánemberek két célt tűztek ki maguk elé: egyfelől a pénzükből több pénzt akartak, másrészt hitsorsosaikat akarták támogatni, becsületesen a hitközségükön keresztül. Azt gondolták, ha egy angol font egyenlő 20 schillinggel, ami egy fontsterling ezüst ára, azaz 20 schillinges ezüstérmét ér, akkor a magántőkéjükből alapított magánbankjukban elhelyezett betétek után guine-t adnak, ami nem 20 schilling, hanem 21. Így a betétesek szívesen használják a bankjegyeiket majd, amikor azok lejárnak. Az 5 guineas helyett 5 font 2 schillinget adnak fémpénzben, a hasznuk 3 schilling. Mindenki, ők is, a hitközség, a betétesek és a bankjegy használói is jól járnak vele.

Vissza a mába. A Hernádi nevezetű MOL-vezér egy egyetemi alapítvány kurátora. Nos, kedves Hernádi és barátai! Alapítványt a saját pénzedből hozol létre, választhatsz oda kurátort, tisztségviselőt, akit akarsz. Legalábbis rám, nem egyenlő NER-jobbágyra ez a törvény vonatkozna. De rád, kedves legegyenlőbbnertárs úgy vonatkozik a törvény, hogy az én adómból semmibe vett, vegetálásra ítélt felsőoktatást az én adómból törvényesen ellopott pénzekből kiszervezik, az én adómból létrehoznak egy fideszes alapítványt és téged odaültetnek a kuratórium élére. Hát ez mi? Elég egypárti diktatúra íze van. Ennek a kapitalizmushoz semmi köze, a jogállamhoz meg annyi köze van, mint csekistának a munkavállalói jogokhoz a kronstadt-i flottalázadás idején.

Elhiszem, hogy az ocsmány állami monopóliummal piacfüggetlenné tett szent tehén, a MOL élén is jól érzi magát Hernádi úr. Belegondolni sem tudok, hogy mennyi pénzünk bánja azt, hogy ez a tulajdonosi brancs jólétben éljen, amely brancs minden luxusmásodpercét az állami vagyon kádárkapitalista fostoronykodásának köszönheti. Ez a világ egyetlen orbánideológiai oktatóközpontokat finanszírozó multinacionális cége. Ezt a MOL nevű polipot egy új köztársaságnak fel kell tudnia számolni, mert bár nerjobbágyként erre semmi esélyem, de majdani reménybeli állampolgárként egyszer valódi piaci versenyt akarok látni a benzinkutakon. Ahol a kutak több cég tulajdonában vannak, akik között ár- és piaci verseny van. E szent tehén miatt Nerniában ilyen nincs. Amikor Orbán tébolyult baromságai miatt búgatják a propagandában a légoltalmi szirénákat – miközben tudod, hogy a valóságban sehová nem tudnál menekülni -, gondolj arra, hogy elég egyetlen adalékanyag kivonása a piacról és nincs dízel, elég néhány bomba és nincs benzin, mert a finomítónak annyi, és akkor itt le is áll az élet a nemzetiszuverén hazaárulás földjének eme csúcsra fejlesztett élvezeti központjában.

Mert a piac állami szintű megerőszakolása ezt a mocsok rendszert termelte ki 1986-89-től folyamatosan. Ezt. Hogy marad minden ugyanúgy, lesz egy párt, kell egy csapat (Fradi), és ne tovább, éhbért a népnek, mert jól van az úgy. Álkapitalista, segget nyaláson alapuló feudalizmust akarunk, mert agy és tehetség nélkül, ánusznyalogatásból eddig is jól megélt minden potentát. Gerinc generációk óta sincs, az ott maradt a díszmagyaros-nyilas-ávós-kádárnyalós-vörösoktóberes öltönnyel együtt a nagyiéknál. Most már a Gucci és a Rolex a menő. Az ő köreikben. Még egy olyan hordát nem láttam, amely a görög-római civilizációtól napjainkig a világ legmagasabb életszínvonalát produkáló földrészen él, ennek a közösségnek a tagja, miközben az őt elnyomó, szovjet megszállás alatt tartó Kádár-rendszerben is sokkal több jutott egészségügyre, oktatásra a saját pénzéből, illetve sokkal több ember élt jobban, mint most. Még egy ilyen közömbös, ostoba, átverhető nép nincs, amelyik ezt össze tudta volna hozni. Haiti sem jó példa. Nemcsak azért, mert nem Európa, hanem mert a diktátorai közül a „Baby Doc” ragadványnevű is bíróság elé került korrupció és az emberi jogok megsértése miatt, csak elvitte a szívroham. Igen szegény ország, de érezhetően jobban élnek, mint a diktatúra alatt, nem túl régen pedig lelőtték az éppen soros, korruptnak vélt elnöküket.

Mi meg megállapíthatjuk, hogy úgy mentünk be az jachtklubba, ahol azt mondták, hogy mi vagyunk a tulajdonosok, hogy egy vérbeli kleptokráciát hoztunk létre, egy hajókötelünk sincs már, csak a vajon hóvégén kajára futja-e még érzése seper végig a lépcsőházakon. És mindig tudjuk, hogy ennél csak szarabb lesz. Meddig?

Karakó Tamás

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.