Május 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A félázsiai autokraták tömörülésének hasznos idiótái?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,575,270 forint, még hiányzik 1,424,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tiszteletem mindenkinek! Szerettem volna leszállni a türk tanácskozásnak csúfolt világszégyen rozsdás biciklijéről, de sajnos a mi fénylő csillagunk a kucsmán és köpenyen túlmutató dimenzióban is égette az országot a keleti diktátorok tanácsában, és nem volt hajlandó visszafogni magát a kreténkedés terén. A mémeket megszégyenítő hajbókoló fotók mellett a száján kijövő szavak is aggodalomra adnak okot. Elsősorban azok adnak okot az aggodalomra. Kezdem azt érezni, hogy mi már rég nem az Európai Unió tagjai vagyunk, hanem a félázsiai autokraták tömörülésének lettünk a fölöttébb hasznos idiótái. Önként és dalolva. Légy ott! Légyott. Légy! Ott.

Erről az egészről a Keresztapa című klasszikus második része jutott eszembe, amikor Michael Corleone Kubában akar terjeszkedni, ahol összegyűlnek a legfontosabb korabeli iparágak képviselői. Nem állami szinten, hanem alvilági szinten. Michael Corleone a kaszinóbizniszt vinné, és tetemes pénzt adna Hyman Roth-nak ezért cserébe. Itt most nem erről van szó. Nem az alvilág szervezkedik az állam ellenében, hanem az állam maga a maffiaszervet, amely maffiaszervezet tehát az állam nevében dolgozik. Állam az államban, az állam egyben az alvilág is. Kimondani is dermesztő, látni meg még inkább. Coppola sem vihette volna szebben filmre azt a jelenetet, amit a nézők láthattak Orbán beszéde közben.

Amikor dicséri a török elnököt és annak véres diktatúráját. Ahogy az azeri diktátort méltatta és sok sikert kívánt Ilham Aliyev azeri elnöknek „a térség stabilizálása érdekében végzett munkájához”, majd sok sikert kívánt „a karabahi újjáépítési munkálatokhoz” is. „Gratulálunk, mélyen tisztelt elnök úr!”. Konkrétan ahhoz gratulált, hogy az azeri hadsereg szeptember végén egy 24 órás ostrom során szétverte a hegyi-karabahi örmény erőket, ezzel arra kényszerítve a helyi hatóságokat, hogy beleegyezzenek a fegyverletételbe. A katonai vereség után formálisan is véget ért Hegyi-Karabah el nem ismert államiságának harmincéves története. A szeparatista Hegyi-Karabah Köztársaság – elnöke, Szamvel Sahramanján már aláírta azt a rendeletet, amely kimondja, hogy az állam minden intézményét felszámolják, így 2024. január 1-jével a köztársaság megszűnik. Ott, ahol akkora keresztény lakosság élt, hogy a fal adja a másikat.

Mindeközben a Tóth nevű művésznőtől kezdve a Menczer nevű sportriporterből lett államtitkáron át mindegyik szirénázik, hogy üldözik a keresztényeket és ez elfogadhatatlan. Szerintem meg az elfogadhatatlan egy hét elteltével is, hogy ez utóbbi milyen szavakkal illette a Nagy-Szénás, a Budai-hegység harmadik legmagasabb csúcsára állítandó kereszt felállítását ellenző Vojczek Juditot, a Nagykovácsi Természet- és Környezetvédő Egyesület elnökét és Füri Andrást, a Duna–Ipoly Nemzeti Park igazgatóját, akik a fokozottan védett, Európa diplomás terület védelmében ellenzik a keresztállítást. Egy olyan helyen, amely kedvelt kirándulóhely, az Országos Kéktúra is áthalad rajta, a hegy északi lejtője pedig több, a jégkorszakból fennmaradt ritka növény tömeges lelőhelye, ezért szigorúan védett természetvédelmi terület. Ezek tények, természettudományos tények, mint ismert ezekre reagált imígyen a fradista tuskó, elevenítsük fel:

„(…) vannak olyanok, akik nem akarják, hogy itt kereszt álljon”. Ilyen szerinte például Füri András, aki korábbi nyilatkozatában azt írta, hogy nem támogatja, hogy a területen keresztet állítsanak fel, Vojczek pedig a bíróságon támadta meg az építési engedélyt. Menczer egy héttel ezelőtt posztolt panaszkodó, sápítozó propagandavideójában fölényeskedve fel is sorolta, hogy miért. Azért, mert, ha felépítik a keresztet, akkor „elpusztítjuk” a leánykökörcsint, az árvalevelű lent, a borzas vértőt, „kivégezzük” a nagy rókalepkét, a fűrészlábú szöcskét és a kövér daravirágot. „Én a környezetvédelmet nagyon fontos ügynek gondolom, de nyilvánvaló, hogy itt nem a környezet védelméről van szó”. Menczer szerint amit Füri és Vojczek csinál, az „a modernkori keresztényüldözésnek egy fajtája”, és ő harcolni fog ellene.

Itt tartunk, és ha csak ezekről a védett növényekről lenne szó. Mert itt egyelőre ennyi lenne a kár, ennyi lenne az áldozat a keresztért cserébe. Ez sem kevés, egyáltalán nem. De hogy közben Azerbajdzsánnak meg gratulál Menczer főnöke az örmény keresztények elkergetéséhez, az, aki itthon a legnagyobb kereszténynek vallja magát a pápa után, szerintem a véres legalja mindennek. Ha ezt az összefüggést valaki nekem érthetően elmagyarázza, azt meghívom bármire, esküszöm. 

Továbbá azt is megtudhattuk Szijjártótól, hogy Magyarország érdekelt a Türk Államok Szervezetének megerősítésében, ezért százmillió euróval csatlakozunk a Türk Befektetési Alaphoz is. Hatalmas! Gondolom, hogy ez az éves tagdíj, amit ki kell pengetni azért, hogy Orbán része lehessen eme illusztris társaságnak. Még fizetni is kell azért, hogy szarrá égessük magunkat a világ előtt. Ide kívánkozik még néhány nem elhanyagolható tény, amiről nem szóltam, és amire egy kedves olvasóm hívta fel a figyelmemet, ezúton is köszönöm neki:

– 2019 szeptemberétől 2021 augusztusáig közel 900 millió forintba került a Türk Tanács két budai képviseletének fenntartása, beleszámítva a hazai és nemzetközi munkatársak bér- és járulékköltségeit, az üzemeltetési díjat és a protokollköltségeket. Az Ybl- villát ingyen használhatja a szervezet, melynek minden kiadását az állam állja.

– A Türk Tanács tagjai kizárólag olyan vezetők, akik keresztényellenes politikát folytatnak. A Türk Tanács hivatalos tagjai közül Üzbegisztán, Törökország, Kazahsztán és Azerbajdzsán szerepel az Open Doors nevű, amerikai újkeresztény hátterű szervezet keresztényüldözés-figyelő listájának élmezőnyében.

– Magyarország több mint 700 állami ösztöndíjat biztosít a Türk Tanács államaiból érkező fiataloknak.

Ezzel egyidőben befutottak a Mészáros nevére íratott összeharácsolt bankokból álló gigabank holdingja új gigatornyainak látványtervei is. Nehogy már ne hasonlítsunk a türk országokhoz, nekünk is kellenek felhőkarcolók, pontosabban neki, hiszen valahogy ki kell fejezni a világ felé, hogy mi vagyunk Európa Dubaja. „Az MBH Bank friss közleménye alapján lezárult a projekt adásvételi folyamata és elkészültek a bank új székházának látványtervei, egyúttal pedig az is kiderült, hogy a »nemzetgazdaságilag kiemelt ügyeket« soroló rendeletbe bekerült, három toronyból álló épületegyüttes két, székház funkciót betöltő tornya már 2026 végére felépülhet.”

Szerintem nincs miről beszélni. Megérkeztünk. A látszatdemokrácia bölcsője, egy virágzó autokrácia lett kicsiny hazánk, akinek 13 éve teljhatalommal rendelkező vezetője megvalósította azt, amit nemrég talán el sem tudtunk volna képzelni. Mindeközben az EU továbbra sem ad pénzt. Miért is adna? Egyáltalán nem megerősített hírek szerint, amelyeken olyan nagyon nem lehetne meglepődni, Washington fogja le az Európai Bizottság kezét a putyinista kollaboráns rezsim kifizetései ügyében. Navracsics és a másik nevenincs miniszter talán sosem volt valódi szereplője ennek a tragikomédiának és bohózatnak, ami az EU-s pénzek lehívásáról szól. Mi már akkor megmondtuk, én legalábbis ezen az állásponton voltam, hogy a látottak alapján ez lehetetlen küldetés. Mi több, teljesen hiábavaló. Az EU kívülállóként kezeli Orbánt, és mindent megtesz, hogy kivéreztesse pénzügyileg. Pont ezért pörgött fel ennyire ez a keleti nyitásnak csúfolt, a keleti alvilággal és a keleti diktátorokkal való kollaborálás, mert valahonnan pénzhez kell jutnia a birodalmi állampártnak, hogy továbbra is hatalomban tudjon maradni. Nekik ez a tét, nekünk meg az, hogy túléljük ezt a szégyenletes korszakát a modernkori magyar történelemnek. 

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.