Május 1,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A szerencsétlenebbje még álmodik is vele

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,582,500 forint, még hiányzik 417,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„Brüsszelben még sokat kell harcolni a magunkfajta egyszerű vidéki legényeknek, akik két lábon állunk a földön, hogy megértessük, hogy működik az élet valójában”.

Az biztos! Ahogy mondod, Júdás Viktor. És milyen jó lenne, ha nem többes számban beszélnél magadról. Nem igaz, hogy mindenki egyszerű parasztgyerek, mint te. Aki most éppen a vidéki legényt alakítja, máskor utcai harcos, alkalomadtán szakmunkás, attól függ, mi a pillanatnyi érdek. Én mondjuk azt is kétlem, hogy bármi köze lenne ennek a vidéki legényekhez (ha nem tévedek, itt most a vidékiség nem a szőrét hullató róka pejoratív kategóriája). Szerintem ha úgy hozza az élet, egy vidéki legény nem sunnyog el mondjuk egy kocsmai verekedés elől, hanem kihúzza magát és szembenéz a helyzettel, még akkor is, ha esetleg ő húzza a végén a rövidebbet. Egy vidéki legény nem lopja el annak a falunak a javait amiben él, és utána nem játssza el a földesurat. Egy vidéki legény dolgozik a földeken és megbecsüli a környezetét, nem lop, nem csal és többnyire nem hazudik. De legfőképpen nem épít magának kacsalábon forgó palotát mások pénzén.

Mert úgy hírlik, hogy a mi puritán vezetőnk ki- és beköltözött a műemlékből haditámaszponttá alakított kacsalábon forgó birtokára, ami apuka nevén van telekkönyvileg. Ahol van minden a liftes mélygarázstól a pálmaházig, és semennyire nem lennék meglepődve, ha kiderülne, hogy egy TEK-es különítmény védi. Vagy ha nem az, akkor valami Kubatov-féle biztonsági cég. A helyiek elmondása szerint úgy repkednek a környéken a helikopterek és magángépek, mint a méhek a legelőn. Ahova ezek szerint beköltözött őfelsége (vidéki legény, érted) és most már onnan (is) intézi az ország ügyeit. Ez a bátor jellemóriás, aki két napig Brüsszelben az uniós állam- és kormányfők csúcstalálkozóján tömte a fejét, és próbálta osztani az észt a hivatalos szövetségeseinek, akik vele együtt 27-en vannak a klubban, ám ebből legfeljebb a Fico nevű az, akivel konspirálni és bomlasztani tudja a szövetséget. Mert ő annyira okos és jövőbelátó, hogy megmondta előre, hogy ez lesz. Mármint mi? Hogy a nagy haverja 2015-ben Erdogannal szétbombázta Szíriát, és onnan rászabadult Európára egy rakás menekült? Most meg itt van az izraeli konfliktus, és lehet hergelni a terroristákkal az amúgy is szanaszét paráztatott híveket. Kurvaélet, hogy Putyin mondja meg neki, mi lesz a következő lépés, neki meg ennek megfelelően kell kommunikálnia a brüsszeli bürokratákkal. Szerintem. Megint úgy ment harcolni, hogy semmi nem volt a kezében, maximum üres frázisokból álló, ámde hangzatos szavak, amelyek itthon a híveinek igen jól hangzó csatakiáltások, de se értelmük, se eredményük nincsen. Mert ez nem így működik.

Ezért is kell hozzányúlni a jó öreg nemzeti konzultációs baromsághoz. Ami kurva sokba fog kerülni nekünk, neki meg lesz mire hivatkoznia a hívek felé (Brüsszelben rég kiröhögik a konzultációját), hogy a magyarok ezt meg azt akarják. Ezzel legfeljebb a seggét törölgetheti, mert sehol a világon ilyen nincs. Ez nem egy plusz pont, mint mondjuk egy egyetemi felvételinél a nyelvvizsga megléte, hanem nettó bohóckodás. Ezt tudja mindenki, de ettől függetlenül majd ezzel fog takarózni (ha hárman töltenék ki, akkor is ezzel takarózna), hogy mimagyarok ezt akarjuk. Nem tudom, szerintem mi, magyarok – legalábbis egy részünk – azt akarjuk, hogy húzzon már el a fenébe az ország éléről, és hagyja élni és fejlődni. Mi, magyarok azt akarjuk, hogy ne legyen már ez a mérgezett közhangulat az országban, és mindenki azzal tudjon foglalkozni, amivel akar, és ne azzal amit a rezsim akar. Ezzel a csávóval kelünk és fekszünk, a szerencsétlenebbje meg még álmodik is vele. És így telnek a napok, hónapok, évek, hogy e körül a megszállott, elvetemült bűnözőnek kinéző figura körül forog a Nap. És minden napra jut valami, és minden, ami éppen aznapra jut, abban ott van ő. A beteges gondolataival, tetteivel és a puszta jelenlétével, amit az ország finanszíroz. Nos,  van akinek ez tetszik, de van akinek meg nem.

Nem akarom részletesen cáfolni azt a hazugságcunamit, amit a pénteken Brüsszelben alákérdező közpénzmédia mikrofonállványának előadott, mert már nagyon unom. Minden mondata hazugság, csúsztatás, bizonyítható, tetten érhető valótlanság. Nem tényező Európában, nincs pártcsaládja, mert onnan is kibaszták, nincsenek szövetségesei, mert utálják mint a szart, Európával ellenséges autokraták hasznos idiótája, de ő ezt boldogan képviseli. A mikrofonba ásítva előadja a hattyú halálát, aztán nem sokkal később kiderül, hogy a zárt ajtók mögött okvetetlenkedett ugyan, de alapvetően kompromisszumkésznek bizonyult, hogy mindent megszavazott, amiről azt óbégatta, hogy olyan isten nincs, a végén meg előadja a sajátjainak, hogy ő mekkora harcos. Megint nem hagyta, megint nem engedte.

Ja, nagy harcos ez, se veszíteni, se győzni nem tud, pontosabban itthon, miután maga alá gyűrt mindent és mindenkit, nagyon tud győzni. Itt, ahol a közvélemény, a társadalom még mindig ott tart, hogy Orbán vagy Gyurcsány. Itt, ahol az ellenzéknek nevezettek ugyanúgy hisztibe verik magukat, ha egyesek kritikát fogalmaznak meg a Ferivel kapcsolatban, mint a túloldalon a piros kabátos kurvaanyázó szektások. Itt, ahol nem csak az országot sikerült megosztani, hanem az ellenzéket is. Nem csupán az úgynevezett jobb- meg a baloldal öli egymást, hanem a baloldal is saját magát. Ahol mindenki úgy gondolja, hogy csak a Feri meg a Klári lehetnek a kihívói ennek a vérkorrupt megszállottnak. Itt, ahol sem pártszinten, sem az egyén szintjén nem képesek összefogni az ellenzékiek, ahol ugyanúgy nincs alternatíva, ahogy eddig sem volt. Nincs program, nincs egy valamire való stratégia, ami szerint lehetne készülni a jövő évi EP- és önkormányzati választásokra. Nincs fikarcnyi jele annak, hogy valamiféle egyezség lenne készülődőben ezek ellen. Pedig másképp nem megy. Nem értik meg, vagy nem érdekli őket, hogy továbbra is csak együtt lehet egy az egyben nekimenni az önkénynek. Nem értik meg, hogy nem kibeszélni, hanem építkezni kellene.

Közhelyes, de nem igaz, hogy nem lehetne tanulni a lengyelektől. Vagy befektetni tekintélyes, eredményes szakemberekbe, akik láttak már mocskos, véres kampányt, akik csatasorba tudnák állítani az ellenzéket. Akik összehangolt munkával rávezetnék az érintetteket, hogyan lehet legyőzni ezen az elbaszott választási rendszeren belül Júdás Viktort. Ahol lenne egy egységes mondanivaló, komoly jövőkép és remény arra, hogy igenis felül lehet kerekedni ezeken. Ja, hogy előbb magunkon és az önös érdekeinken kellene? Találni valakit, aki mindenkinek megfelel, aki mögé fel lehetne sorakozni, aki végigvinné a harcot, mint Donald Tusk? Nem a Feri az, és nem azért, mert én mondom, hanem sokan mondják. Az, hogy én mit mondok, az egy dolog, de nem rajtam fog múlni. Bár felőlem legyen. Legyen a Feri. Csak legyen már valami, csak történjen már végre valami.

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.