Május 16,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Először mattot kell adni a királynak, aztán újra fel lehet állítani a sakktáblán a bábukat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 734,189 forint, még hiányzik 2,265,811 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Na kérem tisztelettel, nagyon úgy tűnik, hogy miközben a Közel-Keleten kitört egy háború – Moszkva ukrajnai agressziója után – kicsiny hazánkban is felpezsdült az ellenzéki pártok között a viszály. Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője a minap megjelentetett egy dolgozatot „Hazugsággal nem lehet a hazugokat legyőzni” címmel a Válasz Online felületén, olvassa el, akit érdekel. Röviden a lényeg: Donáth nekiment a DK-nak, tulajdonképpen egy kalap alá vette őket a Fidesz nevű birodalmi állampárttal. Akik ugyebár hazudoznak, ígérgetnek és tulajdonképpen mindent csinálnak, csak nem kormányoznak. Támadta Gyurcsány Ferencet, miszerint ő is csődbe vitte az országot, nyíltan hazudozott, és mióta ellenzékbe kényszerült lassan másfél évtizede, azóta ugyanazt a tekintélyelvű szektapolitikát folytatja, amit a Fidesz. Nincs valós alternatíva, amit megígérnek, az tulajdonképpen megvalósíthatatlan, hiába kerülnének hatalomra.

Nos. A DK-nak is létrejött egy fanatikus keménymagja, amely habitusát tekintve nem sokban különbözik a Fidesz szavazóitól. Volt szerencsém megtapasztalni ezt az oldalt is, a narancssárga trollok után. Annyi a különbség, hogy míg a sütőtökszínűek Júdás Viktort bálványozzák és istenítik, addig a kék-sárga mezesek a Gyurcsány-Dobrev párost ajnározzák és tartják tévedhetetlennek. Ezen szerintem felesleges vitázni, mert így van. Hogy ez miért és mennyire szükségszerű, azt pontosan nem tudom, de számomra ott eleve el van baszva ez az egész, hogy lényegében két lehetőség közül lehet választani. Azon belül is úgy, hogy a második még mindig vagy 20%-kal el van maradva az elsőtől. A helyzet jelen pillanatban reménytelen. Szerintem az ország három részre szakadt: az orbanistákra, a gyurcsányistákra és azokra, akik mindkettőt utálják, mint a szart.

Namármost. Ha többen vannak azok, akik egyiket sem szívlelik, akkor ebből soha nem lesz változás. Márpedig 13 éve többen vannak a bizonytalanok. Ezt a bizonytalanok kategóriát különben soha nem tudtam értelmezni, de ennek most nincs jelentősége. Ide sorolhatók azok például, akiket érdekel a politika, utálják Júdás Viktort, de közben agyfaszt kapnak a Gyurcsánytól is. Szerintem ebből van igen sok, és ezek soha nem fognak olyan konstrukcióra szavazni, amelynek része a DK. Inkább nem mennek el, és ezzel a Fideszt támogatják. Továbbá hiába próbál meg valaki a semmiből előmászni, ha nincs valamilyen kötődése, beágyazottsága, mert lássuk be, a politikacsináláshoz pénz kell, méghozzá nem kevés. Pedig kellene egy olyan gyűjtőpárt, amelyik ezeket terelné össze, és nekik adna valamiféle alternatívát. Ez rohadt nehéz, főleg úgy, hogy nincs médiafelület, nincs egy hiteles, valamire való jelölt és nincs politikai támogatottság. Rengeteg civil kóvályog és szeretne valamiféle kapaszkodót és egy karizmatikus vezetőt, aki mögé beállhatna.

Azt hiszem, Donáth hiába adta le az első lövést, ha közben a pártja rá sem hederített. Illyés Márton, Mihalik Edvin, Paróczai Anikó. Nem tudom, kinek mondanak ezek nevek bármit is, de pillanatnyilag ők a Momentum vezetőségi tagjai. Hurrá! kik ezek, bazdmg? Én sem tudok semmit egyikről sem, a pártelnök Gelencsér Ferencről már ne is beszéljünk. Talán Tompos Márton az egyetlen, aki normálisan elő tudja adni magát. A Momentum az olimpiáról szóló népszavazással írta be magát a komolyan vehető pártok sorába, de azt követően nem nagyon történt semmi, gyertyalángként pislognak a nagypolitika színpadán. Ettől függetlenül az, hogy ezt így leírta Donáth Anna, elgondolkodtató. Amit leírt, az szerintem hellyel-közzel megállja a helyét. Kérdés: Gyurcsány Orbán kottájából játszik? Lemegy arra a kommunikációs szintre, ahol a Fidesz érvényesül? A bedarálást elkezdték: LMP, MSZP. Most jönne a Momentum? Miért kell ez? Miért nem lehet összefogni, ahogy azt a lengyelek csinálták? Normálisan és korrektül. Egyelőre más opció nincs, ha demokratikus úton akarnak kormányt váltani. Jön ez a szájbatekert EP- és önkormányzati választás. A legjobb lehetőség lett volna újraszerveződni, a hibákat kijavítani és kidolgozni egy új stratégiát, tanulva a 2022-es választás hibáiból, nem? A férges almákat kibaszni, mint például Ungár Péter, Marky-Zay, és frissíteni a rendszert. Az MKKP-vel, amelyik azért foltokban erősödik, illetve a Mi Hazánkkal alapvetően nem lehet egy platformra kerülni, de még akár azt is meg lehetne próbálni. Az ellenzék csak egy oldalon értelmezhető, és csak úgy, ha nem indítanak egymásra jelölteket, és mindenki belead anyait, apait a toborzásba. Ez egy nagyon jó edzőmeccs lehetne és fel lehetne mérni az erőviszonyokat. Ha a Momentum azt akarja, összeszervezi azt a bizonyos harmadik tábort, hát tegye! De ne higgye, hogy annyi szavazat elég lesz neki.

Emberek! Most szar a helyzet, de ahhoz, hogy a szart eltakarítsuk, szükségszerű, hogy szaros lesz mindenki. Régen a varsói gettóból úgy szöktek meg a zsidók, hogy a lajtos kocsi szarostartályába bújtak el, és úgy vitte ki őket a gettóból a lovagszekér. Aztán amikor már szabadok voltak, lemosták magukról a fekáliát és megtisztultak. A cél szentesítette az eszközt, túlélték a holokausztot. Fel kellene fogni, hogy az a fajta szektaszellem, ami a legnagyobb ellenzéki párt oldalán tapasztalható, nem vezet sehova. Aki változást akar, annak egy időre be kell fognia az orrát, és el kell viselnie a szarszagot. Aztán ha változott a dolog, akkor lehet friss levegőt szívni. Valamit valamiért. Nem lehet ennyire elutasító sem a DK, sem a Momentum, sem senki. Be kell mászni a lajtos kocsiba és együtt kell alámerülni a fostengerbe. Nem előre leosztani a pozíciókat meg bársonyszékeket és alkudozni úgy, hogy még a kanyarban sincs a győzelem. Ez olyan, mint amikor valaki fejben előre elkölti a lottónyereményét. Lófaszt. Jó lenne már ebből az infantilis hatalmi hisztiből kigyógyulni, a választók felé fordulni és velük együtt menni előre.

Donáth most mézzel öntötte le magát és odament a méhkaptár elé. Nyilván tudta, hogy megcsípik a darazsak, de azt mondják, hogy minél többször csíp meg egy méh, annál jobban fogod bírni utána. Lehet itt fociultraként viselkedni egy-egy párt éltetése közben, de az nem vezet sehova. Nem a drukkerek indulnak a választáson, hanem a pártok jelöltjei. Sokszor hallom, hogy nem egy pártra, hanem Orbán ellen szavaznak. Ez nyilván nem jó, de momentán ez van. Először mattot kell adni a királynak, aztán újra fel lehet állítani a sakktáblán a bábukat. Mi csak a parasztok vagyunk, a hátsó sorban állnak a tisztek, nekünk kell a mindennapokban helyt állnunk, ők majd utána jönnek. Ez van. És mindig is ez volt. Legalábbis Magyarországon. Szóval továbbra is az a lényeg, hogy összefogás nélkül marad a patthelyzet, pontosabban a sötét bábuk fognak győzni.

Bármennyire is értem Donáth írását, ez változatlanul nem járható út, ha csak nem az a cél, hogy ne legyenek ők is bedarálva a DK alá. Nem tudom. Bár tudnám. Mindenesetre ameddig ez megy az ellenzék oldalán a nyilvánosságban, addig Júdás Viktor nyugodtan vakargathatja a tökeit, mert ez is csak neki kedvez.

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.