Május 4,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A magyar adófizetők pénzéből munkahelyeket hoznak létre harmadik országokból érkező munkavállalóknak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 137,129 forint, még hiányzik 2,862,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Hivatalosan elkezdődött a fűtési szezon, úgyhogy innentől vígan lehet izzadni, főként persze a számla összege miatt. Úgy fest, a lengyel embereknek sikerül leváltaniuk Orbán Viktor haverját, mert a lengyel kormány nem tanult eleget a magyartól. Nálunk olyan támogatottsággal még simán hatalomban maradtak volna, talán még a kétharmad is meglenne koalícióban valamelyik szatellit-párttal. Át kellett volna írni időben a választási törvényt, átszabni a választási körzeteket, ahogy Orbánék is csinálták. Ezeknek nem kell ám 50 százalék feletti támogatottság a kétharmadhoz, mert úgy variálták a törvényeket, hogy jóformán lehetetlen legyen választás útján megszabadulni tőlük. A lengyel kormány ezt nem tette meg, így jártak. Őszintén remélem, hogy ez még csak az eleje a változásnak, az új kormány végigviszi a vizsgálatokat, nyomozásokat, pereket, mert máshogy az ilyen piócáktól szabadulni nem lehet. Bár azért a lengyel kormány ebben sem ért a nyomába a magyarnak, hiszen a lengyel gazdaság fejlődött, az ország folyamatosan zárkózott fel a nyugati országok színvonalára, a bérek emelkedtek, az életszínvonal javult, tehát nem az ország totális kifosztása volt a cél, mint nálunk. Ettől függetlenül jó látni, hogy legalább a lengyelek képesek voltak tenni valamit önmagukért, ha már mi nem vagyunk erre alkalmasak. Nekünk elég a kínai kommunista párt propagandistái által megírt, a magyar hivatalos hírügynökségben leadott nevetséges, ósdi, az európai, de még a magyar nyelvezettől is tökéletesen idegen közlemény:

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Pekingben megbeszélést folytatott Tien Kuo-livel, a Kínai Építési Bank (CCB) elnökével – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, ismertetve a tárgyaló felek közös sajtónyilatkozatát.

A dokumentum szerint október 16-án Tien Kuo-li fogadta a magas rangú delegációt, amelyet Orbán Viktor magyar miniszterelnök vezetett, és a küldöttséget elkísérte a Taohszianghu technológiai innovációs élményközpont megtekintésére.

A közlemény szerint Tien Kuo-li szívélyesen üdvözölte Orbán Viktort és a küldöttséget. Áttekintették a Magyarországgal az elmúlt években folytatott baráti dialógust és együttműködést, továbbá a kínai vezető elismerését fejezte ki a magyar kormányfő által támogatott Keleti nyitás stratégiája és az Egy övezet, egy út nevű kínai kezdeményezés által az elmúlt években elért gyümölcsöző eredményekért.

A vendéglátó köszönetet mondott a magyar kormánynak, valamint a CCB magyarországi fiókjának nyújtott útmutatásért és támogatásért, és világossá tette, hogy a CCB a magyarországi fiók megnyitását új kiindulópontként fogja kezelni, hogy jobb pénzügyi szolgáltatásokat nyújtson mindkét ország ügyfeleinek, és további lendületet adjon a kétoldalú partnerségnek.
„Magyarország több mint tíz Nobel-díjassal büszkélkedhet, és idén újabb két magyar tudós kapott Nobel-díjat, ami ismét megmutatja a világnak a magyarok tudományos és innovációs tehetségét” – hangoztatta Tien Kuo-li. (MTI)

Érdekes egy közös sajtónyilatkozat, melyben a magyar nyilatkozó fél meg sem nyikkan. Tehát Orbánnak csak bólogatási joga volt, amivel ő elégedett szokott lenni, ha magánál erősebb féllel áll szemben. Emlékezzünk csak vissza arra a szép pillanatra, amikor Putyin Magyarországon – tehát még csak nem is otthon – felhúzta magát egy sajtótájékoztatón és úgy parancsolta le a színpadról a bátor magyar miniszterelnököt, mint a kutyáját.

Úgy tűnik, Európa önjelölt erős ember pontosan annyira erős, amennyire bátor. Még a kötelező udvariasság sem terjed odáig, hogy a valóban erős politikusok legalább úgy tegyenek, mintha észrevették volna, hogy ott pattog mellettük. Hiába, így jár az, aki kigolyózza magát abból az európai klubból, ahol egyenrangúnak, partnernek tekintették, ameddig ki nem mutatta a foga fehérjét. Most különösen jó ötlet olt részéről Putyinnal kvaterkázni, akit eddig még nem sikerült a végtelenségig feltosznia, azt most simán. Mármint az Európai Unióban. Nem csak ő keringett ott Kínában, a portyakirály-lélegeztetőgép-guru is méltóztatott megjelenni, mintha bizony a gazdája nem tudná egyedül lejáratni az országot. Mipetink arról mesélgetett, hogy nagyon fontos volt leülni Putyinnal tárgyalni, mert máshogy nem lesz béke. Erre csak Kovács Zoltánt tudom idézni: de sikerült? Más remek hír is érkezett a két jómadártól:

💬Global Times – a kínai beruházások üteme nemcsak fennmarad Magyaroszágon, de növekedni is fog, mivel ez hozzásegít minket az új munkahelyek létrehozásához és a meglévők védelméhez. (Facebook/Szijjártó Péter)

A kimaradt betű ellenére tudom ám, hogy az én hazámról beszél. Arról, ahol már most sincs elegendő munkaerő, ezért Thaiföldről és a fene tudja honnan kell munkavállalókat importálni. Innen nézve igazán nem értem, hogy mi a bánatnak kell ilyen helyzetben új munkahelyeket létrehozni. Akkor érteném, ha nem támogatnák az ide települő multikat a mi pénzünkből, és ha a vendégmunkások itt adóznának, és itt költenék a pénzüket. De ezekből a feltételekből semmi sem teljesül, egyszerűen az történik, hogy a magyar adófizetők pénzéből munkahelyeket hoznak létre harmadik országokból érkező munkavállalóknak. És én ezt nem értem, hogy miért jó. Igaz, azt sem értem, hogy egy újabb környezetszennyező és elképesztően energiaigényes akkugyár miként fogja megvédeni mondjuk a fröccsöntő vállalkozó, a pék,  fodrász munkahelyét. Lassan tényleg ideje lenne már ezt a sok üzleti zsenit nem csak átmenetileg, hanem tartósan, lehetőleg örökre importálni a világ valamelyik igen távoli zugába.

Ameddig ez nem következik be, én jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.