Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ahhoz, hogy az ember ne lopjon, csaljon és hazudjon, egyáltalán nem kell sem templom, sem parókia, sem stadion, szálloda, akármi az egyházmegyének

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Akár szombat, akár vasárnap, a fáradhatatlan Szijjártó Péter sem önmagát, sem a mi pénzünket nem kíméli, hiszen első – második és harmadik – a kormány(fő) parancsa és a saját érdeke. Így aztán szombaton még az érdekes fejszerkezetű, nem annyira fotogén magyar focistával – már ha még focizik Dzsudzsák, ezt nem szoktam követni – szelfizett, vasárnap pedig felpattant a nemkormánygépre, hogy Kínában szolgálja urát és parancsolóját. Volt ideje üzenni mimagyaroknak is, szerinte új világrend van születőben. Ezt mondjuk már évek óta hajtogatja a fideszes propagandagépezet hol ezzel, hol azzal a szájával. Biztosan lassú szülés, van olyan. Az lenne a nagyon fura, ha a világ nem változna folyamatosan, mert az azt jelentené, hogy az emberiség megrekedt, nem fejlődik egy centit sem. Tehát ezzel semmi gond nincsen, azzal azonban már van, hogy Orbán Viktor akarja megszabni az irányt. Nem, mintha az ő véleménye bárkit érdekelne, főként a nagypolitikai tényezők tesznek rá. Azért gond ez, mert ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt őcsútisága kitalálta – márpedig jó ideje nem úgy alakulnak -, akkor tisztára ideges lesz, és még több gonoszságot művel. Amit szintén csak nem a világpolitika fog megszenvedni, hanem mi, bennszülöttek.

 Megújult a XIII. kerületi Lehel téri Szent Margit-templom; a kívül-belül felújított épületet Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek áldotta meg szentmise keretében vasárnap.

    A mise után Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára köszöntőjében hangsúlyozta: egy olyan világban, amikor Isten nevében gyilkolnak és a teremtett világot romboló ideológiák terjednek, óriási szükség van a tízparancsolat tanítására, amelyet a keresztény egyházak is közvetítenek.
    Hozzátette: egy néhány hónapja megjelent felmérés szerint a magyarok 85 százaléka fontosnak tartja saját életében a tízparancsolatot. A kormány ezért is támogatja a keresztény közösségeket templomaik, közösségi tereik felújításában.
    Soltész Miklós örömét és háláját fejezte ki, hogy Budapesten, a nemzet fővárosában számos templom, kápolna újult meg az elmúlt időszakban, és kétszer is ellátogatott a városba Ferenc pápa. Ezek – tette hozzá – mind a keresztény közösséget erősítik. (MTI)

Érezhet valamit a kormány, mert kimaradt a hírből az összeg, amivel a magyar adófizetők hozzájárultak a dologhoz. Márpedig abban biztos vagyok, hogy ezt is mi fizettük. Soltész Miklós nem nagyon figyelhetett töriórán, mert különben tudná, hogy eddig a legtöbb öldöklést Isten nevében követték el, amiből a keresztény egyház is vastagon kivette a részét. A vallás egy igen pusztító eszme. Nem a hit, hanem a vallás. Mindjárt rá is fordulhatunk a következő mondatra, mely szerint a magyarok 85 százaléka fontosnak tartja a tízparancsolatot. Most nem fogom feszegetni a házastársát megcsaló, egyik házasságból a másikba ugró, netán ereszcsatornán akrobatizáló fideszes nertársakat, akik ezek szerint pont nem tartoznak bele abba a – ki tudja, honnan szedett – 85 százalékba, mindössze azt jegyezném meg, hogy szerintem szelektíven gondolja a többség fontosnak a tízparancsolatot, hiszen egyetemes normákat fogalmaz meg néhány pontja. A ne ölj, ne lopj, ne hazudj ilyen egyetemes norma. Roppantul jó lenne, ha ezt a politikusok is betartanák. A többit nem kell, mert az részint szabadon eldönthető dolog, részint hülyeség, de ez a három pont nem az. Van jó hírem is! Ahhoz, hogy az ember ne lopjon, csaljon és hazudjon, egyáltalán nem kell sem templom, sem parókia, sem stadion, szálloda, akármi az egyházmegyének. Sőt, még vallásosnak sem kell hozzá lenni. Amúgy nem tudom, Soltész Miklós kinek hálás azért, hogy Budapesten – és mindenhol máshol – számos templom és kápolna újult meg. Látatlandban merem állítani, hogy ezekre a kormány adta a mi pénzünket, tehát Soltész legfeljebb az adófizetőknek hálálkodhat. Nyilván ezt nem teszi, mert kevesen adták önként a pénzüket, ám sem az egyház, sem a Vatikán, sem a hívek nem szoktak bőkezűek lenni, tehát garantáltan nem az ő pénzükből újult és épült. Apropó! Ha már Erdő Péter amúgy is mesélt, igazán szólhatott volna egy szót Iványi Gábor elesettjeinek érdekében. Mert nekem, aki nem vagyok vallásos, valahogy fura látni, hogy egyház és kormány kéz a kézben szórják a pénzünket felesleges flancra, kihasználatlan épületekre, díszekre és csicsára – holott mi van akkor, ha Istennek erre nincs is igénye, mert sokkal okosabb és szerényebb annál, hogy a nevében felesleges kacatokra szórják a pénzt, miközben emberek nélkülöznek, fáznak és éheznek? -, de egyetlen egyházfi sem állt ki Iványi Gábor szegényei mellett. Egy sem mondta azt, hogy köszönöm, de nem fogom aranyozásra költeni ezt a pénzt, mert van annak jobb, és sokkal fontosabb helye. Nem fura ez? De.

Nem elég nekünk, hogy Novák Katalin Istvánja begyűrűzött az életünkbe, újabb családtaggal ismerkedhettünk meg. Akkor is, ha már Istvánnal sem feltétlenül szerettünk volna:

Novák Katalin köztársasági elnök (b) és 70 éves nagynénje, Gergely Edit a célban a 38. Spar Budapest Maraton fesztiválon az újbudai Pázmány Péter sétányon 2023. október 15-én. Az államfő – aki maga is teljesítette már a Budapest Maratont – egy négyfős családi stafétában, édesanyjával és két unokahúgával együtt segítette nagynénje élete 41., utolsó maratonját. Gergely Edit 5 óra 4 perc alatt teljesítette a távot. (MTI)

Hát mi szépet mondhatnék erre? Az erkélyen lakó citromfácskámon 18 darab gyümölcs gyűjti az erőt, hogy érni kezdjen, de az egyik sokkal kisebb, mint a többi, az lehet, hogy nem marad meg. Reggelire rántottát sütöttem, de aztán végül nem kívántam, mert felkavarodott a gyomrom. Ámde kitakarítottam a hűtőt és megvolt a nagymosás is, ami pont akkora szokott lenni, mint a kismosás. Vennem kell egy metszőollót, mert a bougainvillea egyszerre próbál a szélrózsa minden irányába nőni, és még szúr is. Azt hiszem, több közérdeklődésre számot nem tartó hírem nincs jelenleg, a családtagjaimat nem szokásom közszemlére bocsátani. Egyrészt, mert senkire nem tartozik a dolog, másrészt pedig ciki valami magánéleti baleset után azt követelni, hogy a sajtó tartsa már tiszteletben az én családom tagjainak magánélethez fűződő jogát, akikkel amúgy egészen odáig személyesen kampányoltam. Végezetül még egy közérdekű hír:

 

Mit lehet erre mondani? Hajrá, koleszterin! Mindenki másnak jó ébredezést, szép napot, elviselhető hétfőt kívánok!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.