Július 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Benzint önteni a szunnyadó parázsra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,307,932 forint, még hiányzik 692,068 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tisztelet a bátraknak meg a nem bátraknak, és további jó pöffeszkedést, valamint a munka háborítatlan imitálását a parlamenti bátoroknakAlig telt el pár nap a Hamász Izrael állam ellen indított terrortámadás óta, ahogy az lenni szokott, kicsiny hazánkban most mindenki éppen önjelölt Közel-Kelet-szakértővé avanzsált, és bőszen osztja a témában az észt. Ezzel párhuzamosan mintha az orosz-ukrán konfliktus már nem is érdemelne szót sem, de így szokott ez lenni. Mint annak idején a Covid-19 járvány kitörése után. Amellett, hogy a migrációs nyomás egy pillanat alatt megszűnt, eltűntek a határainkat ostromló migránsok, a börtönbizniszelő ügyvédek felszívódtak és a romák ellen indított állampárti hergelés is okafogyottá vált, mindenki hirtelen orvosnak és járványügyi szakembernek képzelte magát. Ami a legszomorúbb, hogy a többség el is hitte magáról, hogy ő márpedig mindent is tud a pandémia anatómiájáról. A Krüger-szindrómás hülyék a kezükbe vették a billentyűzetet, a fél- és dezinformációkból táplálkozó megmondóemberek pedig okádták magukból az általuk önkényesen összekombinált okosságot. Mert amit ők hallanak, olvasnak és gondolnak, az nem lehet más, csakis tény. Pont. Erre a birodalmi hírhamísító hivatal (Rogán-Habony-művek) természetesen rá is játszott, és mindent megtett azért, hogy a fejekben a sötétség maradjon az úr. Mert a két fül közötti légüres tér okán bármit el lehet hitetni a felületes, bizonyítatlan, hamis információkra fogékonyakkal. Pedig annál nincs veszélyesebb, mint amikor valaki elhiszi magáról, hogy tulajdonképpen tájékozott, okos és ért hozzá. Mindenhez is. Ha sokan vannak ilyenek és hordába tömörülnek, az még veszélyesebb.

Közben zajlik az élet Nerniában is. Marhára közérdekű politikai bulvárhír volt a minap, hogy elválik felesége Parragh Lászlótól. A történetet megszellőztető Világgazdaság úgy fogalmazott, hogy megromlott házaságuk miatt reppennek szét a nemzetikeresztény családi fészek ölelő karjaiból a felek. Jó. És akkor? Őszintén szólva kit érdekel, hogy a csempeárus és az ő asszonykája már nem együtt dézsmálják a közöst? Ez legfeljebb annak tükrében lehet érdekes, hogy ezek napi szinten papolnak a keresztényi értékekről és erkölcsről, aztán a végén legtöbbször kiderül, hogy ők azok, akik a legnagyobb ívben szarnak azokra. Megszoktuk? Meg. Lassan nem lesz olyan fideszes főpap, aki ne hányta volna le az „amit az Isten egybekötött, ember azt el ne válassza” jézusi, bibliai, keresztényi tanítást. Jó, tudom, ezeknél a figuráknál szinte semmi nem okoz erkölcsi vagy morális dilemmát. Egyáltalán nincs lelkiismeretfurdalásuk, ha velük történik mindaz, amit jellemzően ők sütnek rá izzó billog formájában a lipsikre, az eretnek ateistákra. De akkor is. 

Továbbá azt is írta az újság tegnap, hogy kórusban szidták a focidrukkerek Gáspár Győzőt és családját a Fradi–Debrecen meccsen, ahol a vendégszurkolók már a mérkőzés előtt kiszúrták a lelátón a Romantic énekesét feleségével és lányaival. A beszámolók szerint a 450 fős debreceni tábor egyre hangosabban skandálta, hogy „Mocskos cigány, büdös cigány, fideszes cigány”, illetve hogy „Győzike, Győzike, fideszes g*cike”. Állítólag a hangosbeszélőben felhívták a figyelmet a sportszerű szurkolásra, de ennek nem volt hatása. Nahát. Hát mióta ugatjuk, hogy a gyűlölet nem pálya. Mondjuk Gáspár Győző az elmúlt években saját jogon igen sokat tett azért, hogy kivívja a nem NER-kompatibilis emberek ellenszenvét, de azért ezt nem kéne szerintem. Kiabálják rá, hogy fideszes nyalonc vagy Orbán-csicska, de nem kell ebbe a származást belekeverni. Akkor sem, ha természetesen tudjuk, hogy az egyélőisten igencsak sáros abban, hogy az országban tetőfokára hágott a fajgyűlölet. Pontosabban az szerintem megvolt a társadalomban mindig is, de a saját hatalmi céljai miatt Jézus Viktor fontosnak érezte, hogy benzint öntsön a szunnyadó parázsra. És ha egy ország miniszterelnöke folyamatosan uszít és hergel mindenki ellen, akit ő politikai megélhetési okokból utál és megvet, akkor nem lehet csodálkozni azon, hogy a hívei is ezt az attitűdöt érzik követendő példának. Buzizás, libsizés, gyurcsányozás, zsidózás, brüsszelezés  az alapszókincs része, és hát igen, a cigány is ott van a szitokszavak között. Szerintm általánosan szégyen ez a magát egyébként is felsőbbrendűnek képzelő (tisztelet a kivételnek!) magyar szurkolói társadalomra nézve, de ha hergelésről van szó, akkor ezek nem ismernek tréfát. Ahogy a nemrég Firenzében vendégeskedő Ferencváros szurkolói is letették a névjegyüket Olaszországban a „Lehet innen eltakarodni!” rigmussal. Amikor is a Ferencvárosi Reneszánsz Művészeti Kör megérkezett a világ egyik legszebb városának legszebb terére, ahol megtekintették a világ egyik legszebb épületét. Szerintem azt sem tudták, hol vannak, és az összes többi mellett ez is csak egy újabb szégyenfolt az ország megítélésével kapcsolatban. Még szerencse, hogy ott nem rongálták meg a kiállított szabadtéri szobrokat, vagy nem szabadultak be az Ufizibe és nem fújták le a Caravaggio képeket zöld-fehérre. Ha az első számú szotyolaköpködő egy falusi tahó szintjén mozog bármerre jár a világban, akkor az IQ-bajnok ultráktól miért is várná el az ember azt, hogy szalonképesen viselkedjenek. 

Közben Szijjártó miniszter tegnap Ománban turnézott, és vitte magával a tőle megszokott alkalomhoz alig illő öltözködési kultúrát, most éppen egy sárga kapucnis felsőben és farmernadrágban jattolt le az őt fogadó delegációval. Végül is egy külügyminiszternek nálunk nincs dresszkódja, nincs egy valamire való öltönye, amit ilyenkor illik felvenni és abban köszönteni a vendéglátókat. Remélem, hogy rágózott is, vagy köpködött a reptéren, annyira laza és trendi, hogy szerintem ez is simán beleférne az imidzsébe.

De én még mindig a jelek szerint soha meg nem épülő szuperkórházzal kapcsolatos hétfői hírra vagyok tátott szájjal ráfagyva. Hogy a heteroszexuális Kocsis Máté neje a hat évvel ezelőtt bejelentett szuperkórház alkalmazásában álló cégtől felmarkolja a havi apanázst a nem tudjuk, milyen munkára úgy, hogy ennyi idő elteltével sem történt a területen semmi konkrét, az egészségügyért felelős államtitkárnak pedig halovány fingja nincs arról, hogy lesz-e valaha ott szuperkórház 1200 üres ággyal, vagy sem. Ha valami, hát ez szép volt, fiúk! Tehát még egyszer: a kórházberuházás projektfelelőse a 2018-ban alapított DBC Dél-budai Centrum Projekt Beruházó és Ingatlanfejlesztő Zrt., a cég igazgatóságában az alapítás óta igazgatósági tag Kocsis Máté fideszes frakcióvezető felesége, aki azóta is bruttó 550 ezer forint fizetést vesz fel havonta. Ez összesen bruttó 34 millió forintot jelent. A fizetése annak ellenére sem változott, hogy a beruházó cég által foglalkoztatottak száma jelentősen csökkent. De senki ne legyen ezért dühös vagy irigy, senki ne bassza a falnak az éppen a kezében lévő tárgyat, Márkus Szilvia egyenesen a Fidesz Sajtóosztályának védelme alatt áll, és ők megmagyarázták, hogy mi szégyelljük magunkat: „Kocsis Máté frakcióvezető jogász végzettségű, ügyvédi szakvizsgával rendelkező felesége a magyar átlagbérnél kevesebbet keres havonta a DBC előkészítő cégében, ami nettó 326 ezer forintot jelent. Munkáját minden esetben hiánytalanul elvégezte. A DBC projekt megvalósulásáról nem Márkus Szilvia dönt, még csak nem is az igazgatóság, hanem a kormány.” 

Csak apró, semmiség, szóra sem érdemesség. Nem tétel ez nekünk, gyerekek. A semmiért nettó 326 ezer az ügy? Most komolyan. Pláne, hogy megszakadnak a nagy munkában, ők hoznak áldozatot értünk. Köszönjük Mátéka, köszönjük Szilvike! Nem is tudom, mi lenne velünk, ha ti nem lennétek!

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.