Május 5,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csak halkan, lábujjhegyen kérdem, mi a terv Istvánnal? Miniszter lesz?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 196,183 forint, még hiányzik 2,803,817 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! A hajdúnánásiaknak is, akik most kissé meglepetten kapkodják a fejüket, amiért a magyar munkavállalóknak – természetesen magyar adófizetők pénzéből – épült munkásszállóra grúz vendégmunkások költöznek befelé. Hogy miért éppen grúzok, azt én nem tudom, ahogy azt sem, ők hol fognak dolgozni. Az még nem is akkora baj, hogy én nem tudom – mert mi közöm van hozzá -, de a helyiek sem tudják, ami azért meglepő, mert az ilyen kisvárosokban (Hajdúnánás lakossága 16 309 fő volt még két évvel ezelőtt) mindenki tud mindent. Mindenről. A kormánnyal ellentétben – ugyanis ők bömbölik hosszú évek óta, hogy senki nem veheti el a magyarok munkáját, megvédik a munkahelyeket, Magyarország a magyaroké, életük célja, hogy Magyarország magyar ország maradjon – én egyáltalán nem látok semmi rosszat abban, ha egy gazdaság eljut a munkaerőhiányig, akkor vendégmunkásokkal pótolja a hiányt. A nagyobb baj az, hogy ezt nem kommunikálják megfelelően. Vagyis egyáltalán sehogy nem kommunikálják. Az évek óta migránsokkal riogatott lakosság pedig befeszül, hiszen nem erről volt szó. Érzik, hogy valami itt nem kerek, félnek és értetlenek, a kormány pedig megpróbálja bevetni a más esetekben már bevált taktikát; úgy tesznek, mintha semmi nem történt volna. Hátha akkor elfelejtik, beletörődnek, észre sem veszik. Ahogy nézem, ez most nem fog beválni, de más ötlet nem nagyon van a Habonyrogán Művek tarsolyában. Jó ötlet amúgy önkormányzati választások előtt szembesíteni a szavazókat azzal, hogy nincs beleszólásuk semmibe. Abba sem, hogy építenek-e nekik szép nagy akkumulátorgyárat és abba sem, hogy akarnak-e a magyar munkavállalók elhelyezése helyett grúz munkásoknak szállót építeni. Csak így tovább nertársak!

Igaz, néhány napos a történet, de nekem ez volt a kedvencem mostanában:

Megérkeztünk Istvánnal Portugáliába, az európai elnökök csúcstalálkozójára
Idén Portugáliában tart csúcstalálkozót az Arraiolos-csoport, azaz Európa parlamentáris köztársaságainak elnökei, ahol többek között az olasz, a lengyel, az ír és persze a portugál elnökökkel vitatjuk meg az Európa előtt álló legfontosabb kihívásokat.
Ezekre a csúcstalálkozókra hagyományosan az elnöki házastársak is hivatalosak. Köszönöm Istvánnak, hogy elkísért az Arraiolos-csoport csúcstalálkozójára! (Facebook/Novák Katalin)

Csak halkan, lábujjhegyen kérdem, mi a terv Istvánnal? Miniszter lesz? Esetleg egyből hadügyminiszter, mert az olyan közel áll hozzá? Esetleg, ha netán a jelenlegi agrárminiszter be találna sározódni bizonyos milliárdok külföldön vezetett bankszámlára utalása ügyében, akkor az ő helyére nézték ki? Orbán adta parancsba Nováknak, hogy reklámoznia kell az urát? Mert én esküszöm, véletlenül sem értem, miért kell hivatalos látogatásra a köztársasági elnöknek úgy mennie, hogy közben szorongatja a férje kezét még akkor is, amikor éppen a fogadó országot képviselő fél köszönti őt. Igaz, azt sem értem, miért kellene érdekelnie minket, hogy éppen István és Katalin fut, csónakázik, vadvirágot szed? Azt pedig semennyire, a legkevésbé sem értem, hogy miért kell külön posztban köszöngetni az ország Istvánjának, hogy elkísérte az asszonyt? Amúgy nem beszélnek egymással? De ha már ilyen közvetlen a viszonyunk Katalinnal, aki állandóan bevon mindenkit a magánéletébe, valaki igazán szólhatna valakinek, hogy az szóljon a köztársasági elnök ruházkodásáért felelős illetőnek (biztosan fizetünk ilyet is); meg kellene próbálni elegánsabban öltözködni. Az egyberészes ruhákat – vagy ahogy ezeket nevezik – pedig el kellene felejteni ezzel az alkattal. Elég nekünk a miniszterelnök folyamatosan kihízott öltönyzakója trottyosra gyűrt gatyával, a leharcolt fejőnő-stíl már tényleg túlzás. Tudom, gonosz vagyok, de ha már én is fizetek érte, nézzen ki normálisan.

Az is igaz, hogy a hírek szerint Kocsis Máté feleségének is mi fizetünk, azt pedig egyáltalán nem tudjuk – vagy csak én nem tudom – ő hogy néz ki. Ha őszinte akarok lenni, azt kell mondanom, hogy nem is érdekel. Azért került elő a politikusné asszony, mert úgy tűnik, náluk is családon belül fertőz a tehetség. Ezt abból gondolom, hogy valahogy mindig a politikusok rokonságát találják meg valami jól fizető feladattal azok, akik a mi pénzünkből gazdálkodnak igen bőkezűen. A DBC Dél-budai Centrum Projekt Beruházó és Ingatlanfejlesztő Zrt. igazgatóságában igazgatósági tag Kocsis Máté felesége, 2018. óta rendben meg is kapja a fizetését, ami havi bruttó 550 ezer forint, csak éppen a centrumkórház ügyében eddig egy kapavágás nem történt és ahogy most állnak a dolgok, lehetséges, hogy ez így is marad. A Fidesz frakció – hogy miért éppen ők, arról nekem haloványlila fogalmam sincs – küldött is egy közleményt az ügyet megszellőztető Telexnek, eszerint Kocsis Máté felesége jogász végzettségű, ügyvédi szakvizsgával rendelkezik, a magyar átlagbérnél kevesebbet keres, a centrumkórház előkészítő cégében hiánytalanul elvégezte a munkáját és arról egyáltalán nem ő tehet, hogy nem épül a kórház. Hát, ha ez nem gyönyörű, akkor semmi nem az. Egyrészt ugye az átlagbérnél alacsonyabb fizetésért Kocsisné aligha heti 40 órát dolgozik, vagy amennyi most éppen az átlag munkaidő. Havonta egy óra semmittevésért pedig nem rossz pénz az. Másrészt, ha a kórház nem épült eddig, most sem épül és talán a büdös életben nem is fog épülni, akkor milyen munkát végez ott a tökéletesen mindegy, milyen végzettségű politikusné öt teljes éve? És ha ő lenne az egyetlen, aki lehajol az apróért is! De sajnos nem, szinte az összes politikus összes rokonát megtalálhatjuk valami jól fizető kamu állásban, ha egy kicsit megkapirgáljuk a dolgot. A MOL is tele van ilyenekkel, ahogy nyilván az összes állami cég is. És ez nem csak most van így, mindig is így volt. Mindeközben Varga Judit a parlamenti felszólalásában arról mesélget, hogy éppen ideje rendet vágni Brüsszelben, és ha Magyarország lesz jövő és második felében az uniós soros elnöke, akkor meg fogja szüntetni a testületben a korrupciót. Nem mondom, hogy nincsen logika a dologban, mert gyakorlatuk igazán van benne, csak éppen nem a felszámolás oldalon. És ha valakinek, ezt a Wölner-ügy elől ügyesen elslisszoló volt miniszternek igazán jól kell tudnia.

És még csak kedd reggel van. Én jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, mert mindig úgy szoktuk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.