Május 17,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem akarnak olyan országot, ami szép hazánkhoz hasonlatos

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,541,646 forint, még hiányzik 1,458,354 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Érdekes szóváltás kerekedett Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője, és Wintermantel Zsolt, fideszes politikus között. Az egyik Brüsszelben vásárolt be, a másik Magyarországon. Brüsszelben a számla 12,7 euró, 4700 forint volt, Wintermantel Zsolt ezzel szemben potom 4636 forintért vásárolt, igaz ugyan, hogy kettővel kevesebb tojást és 10 dekával szűkebb kenyeret, de ennyit mutatott neki a kassza. Véleménye is lett a képviselő úrnak, mégpedig:

Ezért igazán kár volt elhagyni a hazát!

Először is, Cseh Katalin tudtommal nem hagyta el a hazát, mindössze Brüsszelben dolgozik, mégpedig a magyar szavazópolgárok akaratából. Másodszor, amennyiben a brüsszeli képviselőség hazaelhagyásnak minősül, akkor az a helyzet, hogy sokkal több fideszes hagyta el a hazát, mint nem fideszes, tehát amit Wintermantel sugall, hogy az lényegében hazaárulás, a saját pártján belül többen vetemedtek ilyesmire. Szóval ezt azért még át kellene gondolni, de nem csak ezt, hanem azt is, hogy (ez tavalyi, 2022-es adat) Magyarországon a havi nettó átlagbér 1000 euró volt, Belgiumban 2136 euró. Csak úgy mondom. Ehhez képest eléggé gáz, hogy az élelmiszerárak ugyanott tartanak, miközben a magyaroknak a felénél is kevesebb pénzből kell azt kinyögniük. Azt már meg sem kérdem, hogy a képviselő úr miért a gaz multinál vásárolt – bár nagy gyakorlata nem lehet ebben, mert úgy hiszi, az árban már benne van a kiszállítás. De nincs benne, azt a véglegesítésnél fogja hozzászámolni a rendszer. A felirat, hogy Auchan kiszállítással mindössze azt jelenti, hogy otthonra kérte a termékeket -, miért nem a csodálatos magyar élelmiszerláncnál. Mondjuk nálunk nem lehet online vásárolni, de biztosan van a környéken egy nagyszerű CBA vagy Príma, el kell slattyogni és megnézni, ott mennyi az annyi. Csak hazafiasan!

A nyugdíjasok máris ünneplésben törhetnek ki, mert a kormány – főleg Orbán Viktor – hihetetlen nagylelkűségében megadja nekik azt a kiegészítő nyugdíjemelést, ami amúgy is jár. Teszi ezt úgy a magyar szavazók befolyásolása ellen tűzzel-vassal harcoló csúti, hogy először kiírja a közösségi oldalára, hogy döntött a kormány és majd ő hamarosan mondja is, hogy miről és mit. Majd ugyanitt szózatot intéz az ő népéhez, hogy döntött a kormány – amúgy szerintem nagyon nem kellett dönteni, a törvény pontosan szabályozza, hogy mi a kötelezettség -, és majd mindjárt küldi a pénzt. Ezt követően Gulyás Gergely Szentkirályi Alexandra indokolatlan jelenlétében szintén bejelentette a dolgot, azt is hozzácsapva, hogy a kormány így kívánja kifejezni nagyrabecsülését idős honfitársaink felé. Irányába. Mittudomén. Én mondjuk simán el tudom képzelni, hogy az idősek annak is tudnának örülni, ha a legalacsonyabb nyugdíjból vegetálók járandóságát kipótolnák annyival, hogy ne haljanak éhen, ha lennének megfelelő idősotthonok, ahová be is lehet jutni, ha egy idős ember kórházba kerülve nem veszítené el ember jellegét, és nem pelenkáznák, katétereznék be rutinból, nem vennék el a fogsorát, szemüvegét, botját, esetleg nem nyomnák tele nyugtatóval pusztán azért, mert úgy kevesebb vele a gond, ellenben kapna normális ellátást, neki is járna a modern kezelés, gyógyszer, és megkapná azt a tiszteletet, amihez minden embernek joga van. Csak úgy mondom.

Nálunk ugyan stabil a rezsim, mint a Mészáros-féle vasútvonalak, de a szomszédos Szlovákiában ismét választást tartanak. Ott kampányolt Szijjártó Péter is, ami többnyire azzal az eredménnyel szokott járni, hogy az emberek már csak azért sem szavaznak a magyar kormány, külön Orbán Viktor választottjára. Magyarul: nem akarnak olyan országot, ami szép hazánkhoz hasonlatos. Ezt mondjuk tökéletesen meg is tudom érteni, magam sem szívesen élek olyan országban, ahol egy kiterjedt bűnszervezet fosztogat hosszú évek óta úgy, hogy még csak védekezni sem lehet ellenük. A pártpropaganda is felmérhette, hogy nem annyira biztos Fico diadala, ezért egészen érdekes alkotás látott napvilágot a Magyar Nemzeten. A szerző a Politicóban megjelent elemzésre hivatkozik, mely szerint távolról sem biztos a szélsőjobb győzelme – függetlenül attól, hogy természetesen Fico nem tartja magát szélsőjobbosnak -, de ha esetleg győz, akkor sincs semmi. Nem lesz kétharmados győzelem (mint nálunk, ahol szintén nem volt soha, csak kétharmados parlament a feles győzelem örömére), a két legnagyobb párt között minimális a különbség és mindkettő 20 százalék körüli szavazatra számíthat. Tehát ha győz is Orbán újsütetű barátja, akkor sem lesz szabad keze – már persze, ha egyáltalán tud kormányt alakítani, és nem jár úgy, mint a spanyol győztes párt, amelyik nem tud -, de akárhogy, Szlovákia nem egy nagyhatalom, ezer szálon kötődik az Európai Unióhoz, úgyhogy meg lesz kötve a keze annak, aki kormányra kerül. Ez teljesen logikus, én nem is vitatkoznék vele, nem úgy a pártmédia! Mert szerintük az van, hogy retteg az európai baloldal Fico megszavazásától, amit mi sem bizonyít jobban, mint:

Az, hogy az egyik legnagyobb európai baloldali hírportálon a szlovák választások jelentőségét próbálják elbagatellizálni pontosan arra mutat rá, hogy az európai baloldal valószínűleg nagyon nem akarja, hogy Robert Fico újra kormányra kerüljön. (Magyar Nemzet)

Hát, ha csak úgy nem. Aki rámutat a realitásokra, az retteg, aki kritizálni merészeli a magyar kormányt, az áruló, aki le meri írni a fideszesek disznóságait, az Soros György csicskása, és el kell hallgattatni. A független médiát külön is azért kell elhallgattatni, mert az a céljuk, hogy befolyásolják az olvasóik gondolkodását, így beleszóljanak a választási eredményekbe. Ezzel szemben a közpénzből működtetett pártmédia teljesen rendben van, mert az Orbán hatalmát támogatja. És amelyik média úgy befolyásolja az embereket, hogy az jó a csútinak, az jó média, azt szeretjük és főként fizetjük lelkesen. Pénz nem számít, mert nekünk amúgy sincs már, ezek meg úgyis elveszik, ami kell nekik, és annak adják, akinek csak akarják. El nem tudom mondani, mennyire elegem van abból, hogy egy nyomorult pasas hatalomvágyáról szól az egész ország immár tizennegyedik éve! Én nem tudom, kinek mennyi ideje van hátra, de nekem annyi biztosan nincsen, hogy szó nélkül viseljem ezt a szart, amit rám akarnak kényszeríteni.

Úgyhogy jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi pedig szokás szerint hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.