Május 9,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Talán már maga is elhiszi, hogy mennyire okos, különleges, erős, és amit maga körül lát, az valódi szeretet és tisztelet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 470,704 forint, még hiányzik 2,529,296 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, jó munkát kívánok mindenkinek! Ha már hétfő van, a fene aki megeszi. Azt írja az újság, hogy dúl a harc Demeter Szilárd és Rogán Antal között. Ez sajnálatos, mert mindenki sokkal jobban járna, ha ezt ketrecharc keretében vívnák meg ők, nem pedig a mi zsebünkben turkálva. Na mindegy! Szóval harc volt, van és bizonyára lesz, a mostani csatát Rogán Antal nyerte. Mondjuk szerintem az összes többit is ő fogja, Demeter személyes kis szemétdombja  nem elég nagy, csak drága. Lényeg az, hogy kirugdosták Demeter embereit a Nemzeti Tehetséggondozó Nonprofit Kft.-ből, helyettük Rogánhoz hűséges erők ültek oda. A lap szerint ezután itt fogják képezni a Megafon számára a propagandistákat. Ezt csak helyeselni tudom! Ha már vannak propagandisták – és ameddig ez a banda ül a nyakunkon, addig lesznek is -, legalább valamennyire csinálják profin. Egyszerűen meg tudok őrülni, amikor valamelyik felszopó úgy rángatózik a kamera előtt, mint Szaniszló Ferenc fénykorában, közben baromságokat beszél és látszik is a fején, hogy bemagolta az egészet, de még csak nem is érti, amit összehord. Írni sem igazán tudnak, mert még ha propaganda és hazugság, de legalább lenne színvonalas, ha az sem, akkor szórakoztató. De nem az. Hátha majd most kikupálják őket, akkor elviselhetőbbek lesznek. Engem mondjuk leginkább az érdekel, hogy ki fogja tanítani a felnövekvő propagandistagenerációt? Mert ha a mostaniak, akkor inkább igya el azt a  pénzt Rogán és Demeter, vagy simán lopják el a nertársak, ahogy szokták.

Úgy látszik, Orbán elégedett lehet Szijjártó Péter működésével, mert minden idők legszebb és legszexisebb (by Kelemen Annácska) külügyminisztere felmentést kapott a kötcsei polgári herevakarás alól, helyette koncertre vitte az ő asszonykáját. Nem Puccinire, hanem Halott Pénzre, de hát fiatalok ők, kell a szórakozás. Mármint Pintér Sanyához képest fiatalok, aki viszont jelen volt a gazdája évi rendes idegnyugtató buliján. Mert hogy ez – is – Orbánról szól, abban biztos vagyok. Összegyűlnek mindazok, akik neki köszönhetik a posztjukat, fizetésüket és büntethetetlenségüket, körberajongják, mert pontosan tudják, hogy Orbán nélkül mennének vissza a mocsárba, ahonnan jöttek, ez a rajongás pedig alighanem stimulálja a bálványt. Talán már maga is elhiszi, hogy mennyire okos, különleges, erős, és amit maga körül lát, az valódi szeretet és tisztelet. Hogy a polgárinak hazudott parvenü pöffeszkedéssel egyidőben bonyolított SzázSzó című rendezvényen ki és mit gondolt miről, már meg sem próbálom megérteni.

Ennek megfelelően a neresek kenyéradó gazdája bejelentette, hogy még 11 évig óhajt ülni az ország nyakán. Ez bizonyára jó hír a piknikezőknek, de szerintem ez az ország nem bír már ki ennyi időt. Pontosabban persze kibír, mert mimagyarok bármit és bármeddig, ám nincs már annyi tartalék, ami képes lenne biztosítani a NER fenntartásához szükséges pénzt. Már most is érezhető, mennyire kétségbeesetten keresik a forrásokat, és bizony már a kicsi gombák is érzik a megszorítások hatását. Tíz fagyos telet és tíz izzó nyarat már nem fog túlélni annyi szavazó, amennyi a hatalom megtartásához kell. Újakat vásárolni pedig már nincsen miből. Akkor is így gondolom, ha Orbán azt hazudja, hogy ők aztán nem vezettek be megszorításokat. Bizonyhogy de, ám a nagyobb probléma véleményem szerint nem ez, nem is az, hogy hazudnak erről, hanem az, hogy már kénytelenek lesznek a rezsim fenntartása érdekében nagyobb sebességre kapcsolni a pénzelszívást. Ennek az ára még több halott, több, alapvetően gyógyítható beteg nyomorúsága, az oktatás kivéreztetésével a jövő felélése lesz. És nem csak az oktatás lerohasztásával élik fel a jövőnket és a gyerekeink jövőjét. Most, amikor a klímaváltozást már nem lehetséges eltagadni sem, minden erőforrást a lakások, az otthonok szigetelésére, a vízgazdálkodás korszerűsítésére, a mezőgazdaság strukturális átalakítására, tájékoztatásra, oktatásra, felkészítésére, fásításra, a vízhálózatok cseréjére, ivókutak kihelyezésére, a lakások és közterületek árnyékolására, fűtéskorszerűsítésre kellene fordítani, a kormány eladja az ivóvizet a kínai akkumulátrogyáraknak, beszennyezik a termőföldeket, irtják a fákat, nagyszabású sporteseményekre és egyéb baromságokra költik azt a pénzt, ami már nincs, hitelből működik az ország, és olimpiáról álmodik az az ember, aki tétlenül nézi, ahogy az ország kezd elsivatagosodni, nyáron az embertelen kánikulában emberek halnak meg, mert nincs hová menekülni az izzó pokollá lett otthonaikból. A szakemberek szerint nem csak nyáron lesz szélsőséges az időjárás, hanem télen is, akár mínusz 30-40 fokos fagyok várhatók. Nem a távoli jövőben, hanem már a mi életünkben. Azt hogyan fogják túlélni a rosszul szigetelt lakásokban az emberek? Hogy fog működni az infrastruktúra, amelyik már harminc fokban megadja magát, egy centis hóban leáll az ország? Arról delirál Orbán, hogy Európából ide fognak menekülni az emberek, mert ez lesz a kereszténység utolsó menedéke. Csakhogy az ember elsősorban a gyerekeit, a szeretteit akarja biztonságban tudni, aztán persze önmagát is. A vallás valahol a sor végén kullog, amikor sokkal nagyobb a tét. Nem, nem ide fognak menekülni, hanem a magyarok fognak élhetőbb hazát keresni. Már aki megteheti. Aki az idei nyárból sem értette meg, mit üzen nekünk a bolygó, az menthetetlen.

Tudom, hogy amiket leírtam, azok közül egyik sem érv a rezsimet hatalomban tartók számára. De legalább abban a boldog tudatban fognak szomjazni, éhezni vagy nézni, ahogy az otthonukat elviszi egy árvíz, hogy ők az utolsó pillanatig kitartottak a kereszténykonzerv értékek mellett, melyekről egyáltalán nem mellesleg azt sem tudják, micsodák. A legfontosabb, hogy ők nyertek, az ellenzék elbukott. Hogy ebbe a sikerbe ők is bele fognak pusztulni? Az mióta szempont ebben az országban?

Ezzel a szép zárógondolattal kívánok jó reggelt és szép napot, de főként jó töprengést mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.