Július 14,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


És várjátok a csodát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,477,250 forint, még hiányzik 1,522,750 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Továbbra is az Egyesült Királyság rabja vagyok, miután a légi irányítási rendszerük összeomlott, természetesen a legnagyobb nyári utazási csúcs közepette. A legjobbak is hibázhatnak, nincs ezzel semmi gond, a gond azzal lenne, ha ezt nem ismernék el, vagy ami még rosszabb, tudomást sem vennének a hibájukból létrejött állapotokról. De elismerik, nem úgy, mint mimagyarok nemzeti kormánya, amelyik 13 év alatt egyszer sem bírt hibázni, tévedni, rosszul dönteni. Ha netán mégis, akkor az Gyurcsány, Brüsszel és Soros miatt volt. Ha meg számon kérték rajtuk, akkor meg büdös lipsik, pofátok lapos!

Az lapos. De talán a leglaposabb mostanság Szijjártó miniszteré, akinek általában igen nagy szokott lenni az arca valahányszor azzal szembesítik az illiberális állampártot, ami nekik a legjobban szokott fájni, mégpedig az igazsággal. Péter azonban most kussol, pedig ordítania kellene, látva, hogy az új orosz történelemkönyv tanításai szerint:

  • a magyar 1956-os eseményeket fasiszták csinálták,
  • az 1968-as csehszlovákiai bevonulás segítség volt,
  • az 1991-es közép-európai katonai kivonulásuk hiba volt.

Ha demagóg akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy a PS szerkesztősége most összeszarta magát az előttük álló dilemma hatása alá kerülve, az a minimum lenne, hogy legalább ők kérjék ki maguknak, ha már a kenyéradó gazdi nem teszi meg. De végül is teljesen  mindegy, mert ha a jó szögből nézem, akkor ők a regnáló hatalom védelmében irkálnak, ezzel az erővel, ha minden így marad, legfeljebb átnevezik magukat ÁVH-s pribékeknek. Ez van, amikor identitászavaros hülyék nem értik, hogy a hatalom végbeléből lázadni mennyire röhejes. Amikor az elnyomó elnyomottnak képzeli magát, vagy a rabló áldozatnak, az mindig szánalmas és kacagtató. De hát ezek így élnek és gondolkodnak, önszántukból, boldogan, lefetyelve. 2022-ben is ők voltak a Dávid, mi meg a Góliát, mégis nyertek. Mert nem volt szegényeknek pénzük, és ekkora ellenszélben, a guruló dollárok viharával szemben kellett nekik valahogy összekuporgatniuk a kampányra a pénzt. Nyugodtan lehet sírógörcsöt kapni, és sajnálni ezt a szerencsétlen társaságot. A lényeg, hogy Vlagyimir kiadta a parancsot az egyébként is dicsőséges szovjet történelem – benne az 1956-os eseményekkel – meghamisítására, a szuverén, patrióta Orbán meg igazodik hozzá. Majd lesz erre is magyarázat, mint ahogy eddig mindre. Az ilyen dolgok mutatják meg igazán a rögvalóságot, a putyini rezsimmel kapcsolatos brutális függőségi viszonyt. 

Csak az a bajom, hogy közben nem nagyon látom a túloldalt. Az ellenzék legnagyobb pártját se, amelyik állítólag árnyékban kormányoz. Jó, rendben van, bassza meg, mi viszont kint vagyunk a tűző napon, és kezdünk felforrni. Jó lenne, ha történne már valami, mert ez édeskevés, Feri. Ha lépten-nyomon azt hallani, hogy ti vagytok a legnagyobbak, akkor ezt meg kéne már végre mutatni. Például tettekkel. De már a tettek előtti rész is kétségbeejtő. Míg a Feri oldalán nem sok mindent vélek felfedezni, ezzel szemben Jézus Viktor naponta 5-6 posztot is kitesz. Nem mintha a Facebookon kellene legyőzni ezt a szélhámost, a való életben kell legyőzni, de akkor is. Úgy gondolom, nagyon nincs abban a helyzetben az ország ellenzéke, hogy árnyékkormányosdit játsszon a hűvösben. Vagy ha nem érzik azt, hogy nekik végre tenniük is kéne valamit, akkor nyugodtan adják át a mandátumukat nekünk, majd mi bemegyünk a Parlamentbe, és számon kérjük a tolvajok fejedelmét. Mert ez, amit csinálnak, pontosabban nem csinálnak, már nagyon rég nem jön be. Mindeközben a győri ex-polgármester haverja atomrészegen kampányol a Borkai mellett, és tesz beismerő vallomást a nagyérdeműnek egy szál rövidgatyában, és ennek semmi, de a világon semmi következménye nincsen. Ezért azt javasolnám, Feri, nyugodtan bonts ki egy üveg bort, állítsatok egy színpadot valahol, és hajrá!

Csak könyörgöm, történjen már valami! Teljesen jogos az ellenzéki szavazók véleménye miszerint kollaboráltok, lebratyiztatok, és biodíszletet álltok Orbán látszatdemokráciájához, ráadásul jó pénzt is kaptok cserébe. Nem akarom magamat fényezni, de én egy árva forintot nem kapok senkitől és mégis úgy gondolom, hogy többet teszek ezért az országért, mint közületek bárki, aki a parlamentben üldögél. Én és a hozzám hasonló kritikus, gondolkodó polgárok a perzselő napon állva köpjük ki a belünket helyettetek, ameddig ti kussoltok, vagy éppen valami nyári vakációs képet posztoltok. Akkor, amikor az orbáni úthenger számára nincs uborkaszezon, nincs vakáció, nincs szabadság, ellenben mindent bedarál maga alá. 

Ott van ez a szerencsétlen Hadházy, aki napi szinten leplezi le ezeknek a válogatott korrupt disznóságait, veletek ellentétben nem jár be a hazugsággyárba, nem vesz részt a cirkuszban, viszont dolgozik. Mindenki helyett. Kéne már történjen valami. Annyi magas labda repül felétek, hogy már nemhogy lecsapni, de elhajolni kell előlük, és ti mégis a pöcsötöket vakargatjátok és várjátok a csodát. Nincs olyan nap, hogy ne derülne ki valami simli, lopás, csalás, hazugság, és ti kussoltok. Szabadságon vagytok, tudja a fene, mit csináltok. Vagy nekünk kellene ezt is megszervezni? Az ellenállást, a lázadást és az ezekkel való szembefordulást? Akkor minek vagytok ti, Feri? De tényleg? Mondd már el, mert abban nagyon jó vagy. A mesélésben. Vagy mondd azt, hogy várjunk, hagyjuk a picsába ezt az egészet, majd szólsz, ha történik valami. Nem tudom, feltűnt-e, hogy az ország már nem az, ami volt, hogy átnevezték, hogy egy részét eladták és szétosztották egymás között. Ezt kéne megállítani, de legalábbis tűzzel-vassal küzdeni ellene. Én konkrétan már azt várom, hogy a vármegyék, ispánok és alispánok reaktiválása után mikor nevezik át a rendőrséget pandúrsággá. Mert az lesz a következő, és ahogy elnézem, szartok ti is bele az egészbe, mert  jól van az úgy is. Ébresztő, Feri!

Ceterum censeo: az orbáni rendszert el kell pusztítani!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.