Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A drogok elleni harc már régen kudarcot vallott

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,552,800 forint, még hiányzik 447,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Liberálisaink szerint ha egy ország valóban lépni akar a drogok ellen, a legjobban akkor cselekszik, ha – legalizálja azokat. A kriminalizálás szerintük veszélyeket rejt. A legálisan füvező országokban kisebb a drogbűnözés, arról nem beszélve, hogy komoly adóbevételt hoz a kincstárnak a legalizált könnyűdrog-kereskedelem. Be kell engedni a kis bűnt, hogy ne jöjjön be a nagy… Nem büntetni kell a szegény füvest, éppen ellenkezőleg: hóna alá kellene nyúlni, magyarázzák. Nem a priccsre kell ültetni a narkóst, hanem a térdünkre. 

Emeljük föl magunkhoz füves felebarátunkat, dobbanjon együtt a szívünk, netán legyünk mindjárt egymáséi, ha úgy alakul.

Nagyjából ez a liberális stratégia: kábítani, hülyíteni, bomlasztani. Legázolni rendet, erkölcsöt, hitet, halászni a zavarosban – ez a módszerük lényege. Elvégre ahol „működik” a szervezett fejetlenség, ott gond nélkül lehet kaszálni – és ugye ez a vágyott liberális világ… 

Amikor a Magyar Nemzet nevű propagandalapban a fenti sorokat elolvastam, először azt hittem, hogy a szerző véletlenül kiesett a szerepéből, és normális véleményt szeretne megfogalmazni, hiszen egyetért azzal a sokszorosan bizonyított ténnyel, hogy a drogok elleni háború nem működik, és az a nemzet jár jól, amelyik legalizálja a drogokat, hiszen akkor a feketepiac mérete csökken és sokkal ellenőrizettebben használnak drogokat a felhasználók. Ami aztán elvezet oda, hogy a maga rendjén csökken a túladagolások miatti halálesetek száma. Mert mint tudjuk, igen ritka az, amikor valaki szándékosan adagolja túl magát, vagyis az a célja, hogy véget vessen az életének, a legtöbb esetben arról van szó, hogy az utcán vásárolt drog mást is tartalmaz, mint amit vásárolni szeretett volna a felhasználó, és emiatt túladagolja magát. Manapság fentanylt szoktak keverni más drogokhoz, ami sokkal erősebb, mint bármely más ópiát, ezért könnyen halált okozhat.

A liberálisok nem azért akarják legalizálni a drogokat, mert céljuk, hogy mindenki drogozzon. Elvégre a liberálisokat szokás drogosoknak is nevezni, hiszen annak idején a hippi életvitel szerves része volt a drogfogyasztás is, csak hát a mai világban a dolgok azért megváltoztak. Egy liberális ember nem azt vallja, hogy drogozzon mindenki szabadon, hanem azt, hogy ha már drogokhoz nyúl az illető, legalább tegye azt biztonsággal, és ne kelljen a haláltól tartania. Nyilván a legjobb megoldás az lenne, ha senki sem nyúlna drogokhoz, de mint tudjuk, ilyen ábrándokat kár kergetni, hiszen mióta az ember felfedezte a kábítószereket, azóta él is vele. De aki most úgy gondolja, hogy miután ő soha sem nyúlt tudatmódosító szerekhez, ezért teljes joggal nézi le és veti meg a drogosokat, az gondoljon bele abba, hogy az alkohol mégis mi? Az alkohol az egyik legpusztítóbb szer, amelynek a hazai fogyasztása szinte nemzeti hagyomány.

Az alkoholizmus olyan mértékeket ölt Magyarországon, hogy azzal már valamit kellene kezdeni, de ha ezt megtenné a kormány, akkor beismerné, hogy problémával áll szemben. A magyarok – és úgy általában a kelet-európai emberek – jelentős része ismer alkoholistákat, vagy maga is az. Az alkohol évente százezrek életét követeli, erről mégsem beszél szinte senki, hiszen az legális drog, amit a legközelebbi sarki boltban is megvásárolhat az ember. Azonban amikor mondjuk fűről van szó, az emberek nagy többsége azonnal megrémül és arról beszél, hogy az drog, amelynek használatát büntetni kell, miközben vélhetően az alkohol jóval károsabb, mint a marihuána. De persze a drogok legalizálása nem csak a marihuánát érintené, hanem a keménydrogokat is, amelyek idehaza talán kisebb problémát okoznak, miközben természetesen vannak olyan nyugati országok, ahol elképesztő üzlet van benne. Gondoljunk csak a kokainra vagy az amfetaminokra, amelyek megvásárlása szinte bármelyik nagyobb városban könnyen megoldható.

A drogok legalizálása egyes országokban már előrehaladott, de nálunk ez (is) még gyerekcipőben jár. Elvégre itthon már fűhasználatért is bevihetik az embert a börtönbe, és akár éveket is kaphat, ha olyan körülmények között kapják el a rendőrök. Más országokban viszont rájöttek arra, hogy nem a felhasználót kell büntetni, hanem a piacot kell megtisztítani, hogy aki egyébként is fogyasztó, az legalább a költéseivel az államot támogassa, amely ezért cserébe egy olyan piacot hoz létre és szabályoz, amely nem fog halálos adagot tartalmazó drogot eladni a felhasználónak. Azt persze értem, hogy a konzervatív oldalon továbbra is él az az elképzelés, miszerint a zéró toleranica és a súlyos büntetés a megoldás a drogproblémára, de ezt már számtalan példa és tanulmány is megcáfolta. Ennek ellenére állnak ki emellett és tagadják le azt, hogy inkább stratégiát kellene váltani, ha valódi változásokat akarnak elérni, nem pedig vitatkozni a valósággal.

Több ország is megpróbálkozott a drogok elleni háborúval, és mindannyian kudarcot vallottak. Az egyetlen győztesei ennek, a feketepiacot a kezükben tartó és ellenőrző bűnözői körök, amelyek elképesztő pénzekre tettek szert az illegális anyagok eladásával. Gondoljunk csak bele abba, hogy az amerikai alkoholtilalom hatására vált az ország és a világ egyik legismertebb bűnözőjévé Al Capone, aki kezében tartotta a fél országot. Vagyonát és hatalmát nem másnak, mint a tilalom idején árusított alkoholnak köszönhette. Ugyanez történik a drogokkal is, ahol drogbárók teszik tönkre tíz-, ha nem százezrek életét Dél-Amerikában vagy a Közel-Keleten. Aki a drogok elleni háborút támogatja, az lényegében a drogbárók létezését és túlhatalmát is támogatja, hiszen enélkül a hatalmuk semmivé foszlana. De annak beismeréséhez, hogy a különböző kormányok tévedtek a drogok elleni stratégia kialakításakor, bátornak kellene lenni, ami nem igazán jellemző a mostani kormányokra. Egyszerűbb azt hazudni, hogy a stratégia működik, és továbbra is homokba dugott fejjel „nézni” azt, hogy miként válnak lényegében hadurakká a drogok eladásából meggazdagodók világszerte.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.