Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha nincs foci, akkor nem lehet lopni, csalni, hazudni?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Megint nagyot ment Jézus Viktor, mielőtt tegnap ledobta volna a Kossuth rádiós hazugságbombát: futballszakértőként villantotta meg az ő istenadta tudását, mert ugye a Tusványoson tartott egófényező előadása apropóján megtudtuk azt is, hogy valószínűleg ő az, akit oly sokan várnak Makótól Jeruzsálemig, a keresztényektől a zsidókon át szinte mindenki több mint 2000 éve. Őt, aki nem más, mint a felcsúti, nemsorstalan, libernyákcipelő Megváltó. A magyarok istenére esküszöm, hogy eszem-faszom megáll. Mármint attól a műsortól, amit ez a csávó előad úgy, hogy a szeme nem rebben közben, hogy nem röhögi el magát attól a megszámlálhatatlan, extrém baromságtól, ami elhagyja a cserepes száját. Javaslom, kenje be magát cipőpasztával, úgy hitelesebben adhatná elő ezeket a fantazmagóriákat, mint anno a magyar Rémusz bácsi (USA import volt szegény), aki mindennap mesél a kisfiúnak a híres nyúlról, aki gyakran túljár a róka eszén. A különbség csak annyi, hogy itt nem a nyúl jár túl általában a róka eszén, hanem fordítva. A dagadt nyúl eszén csak az nem tud túljárni, aki elhiszi neki a sok hazudozást és szemfényvesztést, amiket a híveinek előad.

Na szóval kedves gyerekek, Rémusz Jézus Viktor bácsi a lopott közpénzen felcsúti Makovecz stílusban (mi másban?) épített, kertvégi nemzethy stadionjában adta elő magát, az ő focihoz való viszonyát a nagyérdeműnek. Hogy miket mondott? Csupa fellengzős faszságot, tele csúsztatással és öntömjénező vállveregetéssel, valamint az élet nagy bölcsességeinek teregetésével, amelyekkel a rögeszméjét, a focit helyezte kontextusba. Mint láttuk, az interjúból kiderült, hogy a miniszterelnök nagyon sok időt szán a felcsúti akadémiára. Mert egyébként nem szól ő bele semmibe, üzleti ügyekkel sem szokott foglalkozni, meg egyébként sem az a fajta, aki a háttérben meghúzódva szemléli az eseményeket, kizárólag akkor, ha a fake news sajtó szeretné megkérdezni az ország közérdeklődésre számot tartó dolgaival kapcsolatban. Akkor lapít, mint szar a gazban, vagy testőrök gyűrűjében, kevlár mellényben, páncélozott autóval iszkol a nyilvánosság elől. 

Az első fontos dolog szerinte: nem szabad elfelejteni, hogy „szerkezeti problémáink vannak a magyar futballban”, sok dolog jobb, mint volt, de sok minden még nincs a helyén. Az egyik legnagyobb szakmai probléma az, hogy miközben a fiatalok 12-13 éves koráig nagyon fontos fizikai és döntéshozatali képességek kialakulnak, de az akadémiákra csak 14 évesen kerülnek be. Hát ez baj, bazdmg. Annak idején a  Hitlerjugendbe már 10 éves kortól megkezdték a toborzást, és amikor a szövetségesek Berlint támadták, akkor tizenéves gyerekeknek adott fegyvert a Führer, hogy védjék meg őt és a fővárost a pusztulástól. Ehhez képest Magyarországon a mai fiatalok szempontjából a pátyolgatás, a mamahotel, a különórák és a kütyük világa nem segíti a magyar futballt. Szerintem vigyék lejjebb a korhatárt, és kezdjék meg időben a fanatizálást, nagykorúsítást, és nemzethy öntudatra ébresztést. Nem Jézus Viktor személye iránt, hanem a magyar nemzethy foci iránt, hiszen a futball nem szórakoztatás, hanem „a magyar ember életének része”.

Ha még nem tudta volna valaki esetleg: foci nélkül végünk van! Mert ha nincs foci, akkor nem lehet lopni, csalni, hazudni. Nem lehet túlárazott stadionokat építeni, ellopni a TAO-t, revizionista és nacionalista hőzöngéseket előadni narancssárga színű csatakiáltások mellett, nem lehet a VIP-páholyban kaviárt zabálni és pezsgőt vedelni. Vagyis egyszerűen nem lehet élni, na. Akkor az soha véget nem érő éjjel is véget érne, és nem zenghetnének az Egy vérből valók vagyunk, de ha nem azt gondolod, amit mi, akkor menj a picsába szólamok. 

A Ferencváros BL-selejtezőből való meglepő kieséséről azt mondta: a futballban mindig történnek megmagyarázhatatlan, váratlan dolgok, a tanulság az, hogy „nem jó dolog, hogy csak egy nemzetközileg jegyzett magyar csapat van. Mert ha az elesik, akkor egész őszre meg tavaszra ott maradunk a nemzetközi színtéren játszó magyar csapat nélkül. Nem lehet csak egy Fradi, nekünk kell még egy vagy kettő, a Fradihoz hasonló költségvetéssel, játékosminőséggel és nemzetközi besorolással rendelkező csapat, amiből ha az egyik elesik, majd boldogul a másik.”

Magyarán: meghosszabbítjuk Bicskéig, libsik! Úgysem tudtok ellene mit tenni. Különben is ki a faszt érdekel, hogy lerohasztottuk az egészségügyet és csillárdokkal tartozunk a gyógyszer és gyógyászati eszközbeszállítóknak. És ki a faszt érdekel, hogy nem lesz ősztől tanár, aki tanítson. Kit érdekel, hogy giga nagy lyuk tátong a költségvetésen, hogy nincs pénz az államkasszában, hogy az MNB rekordösszegű veszteséget termel. Kit érdekel, hogy nem küldi az EU a pénzt, amit ti elloptatok azért, hogy a választást megnyerjétek, mert ha nem így lett volna, akkor még a végén elszámoltathatóak lettetek volna. Kit érdekel, hogy az infláció elölről, hátulról közösül velünk, kisemberekkel napi szinten egy-egy bevásárlás közben a boltokban. Kit érdekel, hogy köpnek ránk külföldön és szart sem ér a valutánk? Na kit? Hát persze, hogy Jézus Viktort nem érdekli, cserébe megszakértette, hogy ha lenne egy ALL STAR Puskás Akadémia, akkor az pariban lenne a Fradival ebben a fos, 12 csapatos bajnokságban. Most viszont gondot okoz, hogy a legjobb fiatal magyarokat elviszik a külföldi csapatok. Pedig ha összeállítanánk egy Puskás Akadémia all star csapatot, akkor: Tóth Balázs védhetne, a Szoszó itt van a jobb oldalon, Nagy Joe ott a balfutóba’, a bal oldali védőben a Tamás Márk, a Spandler Csabi, a Zsótér Donát, a Gyurcsó, most ment el a Kis Tomi, de itt van a Gyuszika.

Ja, ja. Gondot okoz, mi? Egy akadémiának bárhol a világon az a feladata, hogy játékosokat termeljen és azokat jó pénzért eladja. Eleinte itt erről nem is volt szó, hanem idézem:

Már csak matematikailag is javulásnak kell bekövetkeznie: évente 80 játékos kerül ki az akadémiákról, ráadásul olyanok, akiknek az életét négy-öt éve a futball teszi ki. Ez tíz év alatt ugye 800 labdarúgó, akik alapvető változást hozhatnak az NB I és az NB II színvonalában. (2010 március, a Puskás-Suzuki-kupa sajtótájékoztatóján)

Van itt némi ellentmondás, nem? Akkor most nem a hazai NB I-es csapatoknak kéne utánpótlást termelni? Mert ma már egészen más a helyzet, nem? Van Joe meg a Gyuszika, de azok is külföldön fociznak? Miért is? Miért, ha állítólag az volt a cél, hogy az itthoni csapatokat erősítsék ezek a közpénzből felpumpált akadémiák? Orbán ugyanis 2007-ben, az általa alapított Puskás Akadémia felcsúti ünnepségén azt a merész kijelentést tette, hogy 7-8 éven belül lesz ötven olyan magyar játékos, aki a négy legjobb európai bajnokságban (angol, spanyol, olasz, német) rendszeresen pályára lép, belőlük pedig lesz egy jó válogatott.

A hét-nyolc év 3-4 éve letelt. Ötven helyett most négy játékosunk van a top bajnokságokban (az angolban, spanyolban nincs egy sem, a németben három, az olaszban egy). Közülük egyetlenegy van, akit az Orbán-bejelentés után nevelt ki az akadémia: Sallai Roland. (Forrás itt.) És akkor most arról pofázik, hogy nem elég egy Fradi, legalább három kell! 2011-ben innen indultunk:

Fradika kell, Fradika nélkül nincsen magyar futball. A Fradit gatyába kell rázni. Kubatov Gábor elnök úrnak vannak is erre nézve tervei, meg is állapodtunk néhány dologban. Hiszek abban, hogy másfél-két éven belül a Fradi ismét nemzetközileg jegyzett, komoly, nagy klub lehet majd. (2011. májusában a Hír TV-nek)

De sikerült? 12 év telt el, gatya helyett zakót szabtak a Fradikára, mára a legnagyobb közpénznyelő klub lett az országban. Nincs több kérdésem, és nincs több mondandóm. Ez az ember ütődött, és minél tovább tenyészik a hatalomban, nekünk annál tovább kell majd az adónkból finanszírozni a falon túltolt, elmebeteg focihóbortját.

Ceterum censeo: az orbáni rezsimet el kell pusztítani.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.