Július 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Ti már akkor elvesztetek, amikor furkósbottal és láncfűrésszel kaszaboltátok le a független sajtót

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,329,960 forint, még hiányzik 670,040 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ahogy Jézus Viktor Szupersztár Facebook-oldalát elnéztem tegnap, kurva nagy az izgalom Tusványoson, ahova nagy apparátussal és autókonvojjal megérkezett a megváltó dublőre és ott azonnal akcióba is lépett. Az egyik képen partvissal a kezében a feje felett lévő ponyvából nyomkodja ki az esővizet, amit egy hirtelen jött zivatar okozhatott, de ez neki rutinfeladat, így gyorsan cselekedett.

A fotók alapján egy Oakley Holbrook napszemüvegben vagánykodik, ami egyébként egy igen jó szemüveg, én is hordom. Hordtam mostanáig, kösz, Orbán! Ugyanis van egy olyan hóbortom, hogy minden olyan dolog, ami ezzel az emberrel kapcsolatos, azt bojkottálom, ahogy tudom. Nem veszek semmit, ami narancssárga színű, bármennyire is kedvelem a narancssárga szint. Narancsot se nagyon eszem, inkább mandarint. Kokárdát tizenhárom éve nem hordok március 15-én, a Himnusz alatt nem állok fel, következetesen megyének nevezem Baranyát, és polgármesternek szólítom Péterffy Attilát. Jól megnézem azt a szállodát vagy éttermet, ahova elmennék, hogy nincs-e köze ezekhez. Mostanra már ez is igen komoly feladat, de én nem rakok ezeknek a zsebébe az adómon kívül semmit, ha nem muszáj. Tudom, hülye vagyok, de ez van.

Visszakanyarodva Tusványosra. Egy román biztonságpolitikai honlap kiemelt írásában számolt be arról, hogy „a populista és Európa-ellenes Fidesz által irányított kormány nem kevesebb, mint 9 minisztere és 5 államtitkára érkezik Tusnádfürdőre”. Fordítóval igen könnyen magyarul is elolvasható a cikk, íme a lényeg:

„Magyarország eddig több euro-atlanti kezdeményezést blokkolt, amelyek célja Ukrajna felszabadítása az orosz invázió alól. Egyes budapesti tisztviselők nyíltan támogatják Oroszország invázióját, és kacérkodnak Ukrajna területi felbomlásának gondolatával, hogy egyes területeket Magyarországhoz csatoljanak.”

Zárszó: „Orbán tekintélyelvű uralma alatt Magyarország egy sötét állammá alakul, ahol a nyugati civilizáció elleni üzenetek és fellépések szörnyű aspektusokat öltenek.”

Különben beugrott a román miniszterelnökhöz, Marcel Ciolacuhoz ebédre, és onnan rongyolt is tovább az észosztás helyszínére. Én nem tudom, mit szólnak a román kormányban, hogy Orbán az ő országuk területén rendszeresen uszít és üzenget mindenkinek, aki a szövetségesünk, miközben nyalizik annak, aki meg nem az. És nagyon nem értem azt sem, hogy ezt így ebben a formában miért engedik meg. Fordítsuk meg a helyzetet: mondjuk a horvát miniszterelnök jönne ide Baranyába, és innen elmélkedne uszító sallangok kíséretében az Európai Unióról és a magyar kormányról az itt élő horvát nemzetiségű magyar polgároknak. Hogy állna a szája a senki ne avatkozzon be külföldről a belügyeinkbe mondás legnagyobb szószólója? És mi lenne, ha Soros György itt tartana a Sport Arénában szabadegyetemi előadást a genderről és a nyílt társadalom fogalmáról? Mondjuk speciel megtehetné, hiszen 2002-óta Budapest Díszpolgára. De vajon hány sütőtökszínű, szerény intellektusú fanatikus őrjöngene, ha ez bekövetkezne, pedig Soros magyar születésű üzletember, az egész világon sokan tisztelik és elismerik munkáját meg azt a töméntelen pénzt, amit az oktatásba és kutatásokba fektet. 

A lényeg, hogy L. Simon és Hoppál már tegnap nekiálltak osztani az észt, számomra igen érdekes kontextusban. Legalábbis L. Simon dumája volt elég érdekes. Ilyeneket bírt mondani, odaszúrva a gazdinak: Ha a kormány elvon 570 millió forintot a Nemzeti Múzeumtól, úgy nehéz lesz digitalizálni a kiállításokat. L. Simon arról is beszélt, hogy korábban az államtitkársága idején levitték az ebook áfatartalmát, Magyarország mégis sereghajtó maradt az ebook-olvasásban. Hogy mi van? A kőfideszes kultúrember kritizálni meri a félistent?

Hoppál közben a megváltozott médiafogyasztási szokásokról lamentált. Hosszasan fejtegette, hogy radikálisan csökkent a nyomtatott napilapok olvasottsága és a televíziók nézettsége, és a fiatalok ma már 4-5 másodperces videókból tájékozódnak. Az a feladat szerinte, hogyan tudják a tartalmakat, „az identitáslenyomatokat” elhelyezni a köztudásba, hogy „a fiatalok ne legyenek teljesen kultúridióták”. Ha ugyanis a megfogalmazása szerint kultúridióták lesznek, és nem lesz meg a közös nevező, amire építeni lehet trendi, modern identitást, akkor tényleg elvesztünk.

Nos. Ti már akkor elvesztetek, amikor furkósbottal és láncfűrésszel kaszaboltátok le a független sajtót, és a helyükre a Rogán által irányított propaganda került a mi befizetett adóforintjainkból, mindenki ellen uszítva. Tartalomhoz a forma. Azt sikerült megcsinálnotok, bazdmg. Ami nem tűnt el magától a piacról, azt ti egész egyszerűen eltüntettétek. Lásd Népszabadság, Origo, Index, Klub Rádió a helyükre meg az üres és tartalmatlan szar került. Kultúridióták, Hoppál? Nézzél már körül a Megafon nevű közpénznyelő videói között. Deáktól Bohárig, Jeszenszkytől Dér Stefikéig mindegyik pár másodperces videóban hazudozik, rágalmaz és csúsztat, mindenféle tény- és valóságtartalom nélkül, gátlástalanul karaktergyilkoknak le mindenkit, akikre rámutat Rogán. Ez az identitáslenyomat rohadt jól sikerült, gratulálok! Mit gondol egy fiatal? Ezt így kell csinálni? Rágalmazni, aztán továbbállni? Sértegetni, anyázni és fröcsögni? Még az a szerencse, hogy Hoppál esetében nem kell kultúridiótázni, mert ő azt sem tudja a kultúráról, hogy eszik-e, vagy megisszák, hogy egy nagy klasszikust idézzek. Ő csak szimplán egy idióta, akit még hasznosnak sem neveznék, mert a megszólalásaival és tetteivel olyan károkat okozott már eddig is, hogy én már rég szóltam volna neki a főnökei helyében, hogy jobb, ha csendben marad. 

Ha igaz, amit mondasz a nyomtatott napilap-fogyasztásról, akkor miért tartjuk fel mesterségesen a napilap-rendszert? – kérdezte a Fidesz országgyűlési képviselőjétől L. Simon László. Nehezen lehetne fenntartani szerinte a napilapokat állami hirdetések és olyan akciók nélkül, mint amikor az állam 10 ezer példányt vásárol naponta a Nemzeti Sportból.

Lacika, halóka! Ott ülsz egy brancsban azzal az emberrel, aki ezt elrendelte egyes szám első személyben, miért nem neki teszed fel ezt a mindannyiunkat érintő kérdést? Jó, hát már nem vagy parlamenti képviselő és államtitkár, de mint a párt által a Magyar Nemzeti Múzeum élére kinevezett kultúrharcos simán számon kérhetnéd az informális főnöködet, hogy miért herdálja a köz pénzét a senki által nem olvasott NEMZETI SPORTRA? Bocs, a főnöködön kívül más által nem igazán olvasott újságra. Aztán ha ezt megtetted, akkor szerintem lenne egy pár ezer oldalas kérdéssor az ilyen és ehhez hasonló úgynevezett lopásokkal kapcsolatban, amelyek szintén az Orbán nevű emberhez és az ország pénzéhez kötődnek ezer szálon.

Hamarosan megnyilatkozik majd őkelme is, kíváncsian várom, mit fog bejelenteni Romániában, és megint milyen gumicsontot fog bedobni a posványos állóvízbe.

Ceterum censeo: az orbáni rezsimet el kell pusztítani.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.