Május 17,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem lehetett volna esetleg a babáknak szánt ételek és italok gyártóit preferálni a borászok helyett?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,541,646 forint, még hiányzik 1,458,354 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Tegnap volt a Pride, lassan meg lehet nyugodni az erős izgalmi állapotban leledző mocsármédiának. Ha most nem lettek melegek sem a látványtól, sem attól a tudattól, hogy melegek is vonultak az Andrássyn (és heteroszexuálisok is vonultak, mivel ez a felvonulás valójában nem arról szól, hogy kinek milyen a szexuális orientációja, hanem arról, hogy szeressük egymást és önmagunkat, fogadjunk el mindenkit olyannak, amilyen, ne kelljen senkinek hazudoznia és szégyenkeznie azért, hogy kit szeret), akkor most egy évig biztonságban vannak. Amúgy csak szólok, hogy azokban az országokban, ahol az emberek békében vannak önmagukkal és egymással, ahol természetes, hogy elfogadják és tiszteletben tartják egymást, ahol nem telepszik rá a többség a kisebbségre, nem akkora nagy ügy a Pride. Többnyire nem más és nem több, mint egy remek buli, ahová kimennek a családok, táncolnak, vagy csak nézik, ahogy mások táncolnak, lazítanak egy jót, aztán hazamennek, és éli mindenki az életét. Nem erről szól a közbeszéd, nem ezen rugózik a média, egy buli a sok közül, nem több. Onnan fogjuk tudni, hogy a homofób nácik visszamásztak a nyirkos köveik alá, ha majd nálunk is így lesz. Most még az van, hogy azért jajveszékelnek, mert már a látványtól is veszélyben érzik a saját szexualitásukat, a gyerekük fejlődését (holott ha ezt egy látvány képes károsan befolyásolni, akkor az magától is igencsak ingatag lábakon állt addig is), de minimum közlekedési káosz lesz a fővárosban a menet miatt. Érdekes, az nem zavarta soha különösebben a nertársakat és a posványmédiát, amikor Putyin vagy Erdogan látogatása miatt bénult meg a főváros. Pedig az általában nem néhány óra szokott lenni, sokkal nagyobb területet érint, és egy évben többször is előfordult mindaddig, ameddig Orbán hasznosabb volt ezeknek a kedves diktátoroknak, mint mostanság.

A Pride napjára időzített hír Hodász András bejelentése, hogy ő bizony meleg. Egyrészt na és akkor mi van, másrészt bátor dolog ezt ma Magyarországon felvállalni, harmadrészt (miközben nem Hodászt akarom bántani ezzel, őt rendes embernek gondolom) pedig soha nem tudtam, és ma sem tudok mit kezdeni azzal, ha egy katolikus papnak egyáltalán van szexualitása. Ha komolyan gondolja, amit önként vállalt, akkor ne legyen neki. Ha úgy hiszi, csak úgy szolgálhatja Istent – aki aligha követelt cölibátust bárkitől, még a saját fiától sem, már amennyiben komolyan vesszük a meséket -, ha teljesen megtagadja magától a legtermészetesebb dolgot, akkor tagadja meg. Akkor ne legyen sem heteroszexuális, sem homoszexuális, akkor legyen aszexuális. Ha nem az, akkor képmutató. Akkor hazudik önmagának, hazudik a híveknek. Márpedig hazug ember ne beszéljen erkölcsről, mert tökéletesen hiteltelen. A cölibátusnak kutya köze nincs a hithez, azt kizárólag a katolikus egyház találta ki a vagyona védelmében, tökéletesen természetellenes dolgot kényszerít a saját papjaira, apácáira, akik ezt elfogadják, ettől pedig máris elárulják mindazt, amiről a hit szól eredetileg. Nem a szexualitás – amivel együtt jár a szeretet, a megértés, az, hogy az ember a társa mellett akar élni, vele akarja megbeszélni a legbensőbb érzéseit, mellette akar elaludni és ébredni, és akkor is szeretkezni akar vele, ha annak nem a gyermeknemzés a célja – természetellenes, hanem anyagi érdekből a legtermészetesebb emberi vágy megtagadása. Én legalábbis így gondolom.

Nagy István, a mezőgazdaságnak az ő minisztere örömmel lelkendezte el, hogy jó kormányuk megmentette a borászokat, mert bár az Európai Unió azért vergődik, hogy környezettudatos csomagolóanyagokat használjanak a gyártók, és az eldobhatóval szemben preferálják az újrahasznosítást – például úgy, hogy visszaváltják az üvegeket -, ez alól a borászok mentesülnek.

A magyar borászok terhei nem emelkednek, a kormány döntése szerint a régi termékdíjjal azonos mértékűre csökken a borosüvegek után a kiterjesztett gyártói felelősség keretében fizetendő összeg – mondta Nagy István agrárminiszter az M1 aktuális csatornán szombaton. (MTI)

Hádejó! Nem lehetett volna esetleg a babáknak szánt ételek és italok gyártóit preferálni a borászok helyett? Ha netán arra szánnának pénzt a közösből, hogy az anyatejpótló bébitápszereket és a speciális tápszereket ingyen, a bébiételeket és bébiitalokat megfizethető áron tartsák? Értem én, hogy a pereputtynak nem bébiételgyára van, hanem szőlői és borászata, de ez azért kicsit túlzás, nem? Aki meg tudja engedni magának a minőségi, tehát drága bort, annak bele fog férni még egy kis plusz. Aki nem engedheti meg magának, de ennek ellenére rendszeresen vásárol bort, tehát komolyabban érinti az áremelkedés, az alkoholista. Ő nem minőségi bort vásárol, hanem olcsó lőrét, de abból sokat. Őt nem támogatni kellene abban, hogy tönkre tegye a saját-, de főként a családja életét, hanem segíteni abban, hogy kimásszanak a gödörből. Persze az éppen úgy nem érdeke neréknek, mint az, hogy iskolázott, ennél fogva a jogait ismerő, elvárásokat megfogalmazni képes, öntudatos szavazópolgárok tengjenek túl az országban. Jó ide a hülye, aki nem az gyárilag, az pedig igya el szépen az eszét, és kész is a jó polgár. Csodás!

A keretes szerkezet jegyében (és Mekk Elek tiszteletére) Pride volt az elején, legyen az a végén is. Állítólag jó buli volt, olyan, amilyennek lennie kell. 35 ezer felvonulóról szólnak a hírek, a hőség ellenére jól érezték magukat az emberek. Helyes, kell is néha egy kis felhőtlen kikapcsolódás. Csak néhány baromnak borult vérbe az agya, a többi talán a balatoni turizmust igyekszik fellendíteni. A pártsajtó frissiben be is számolt a rendezvényről, nálam most a Magyaridők Nemzet Munkatársunktól nevű szerzőjének cikke áll a dobogó második fokán, de néhány napig lesznek még új versenyzők. Néhány idézet a műből:

 A mostani felvonuláson arra is figyelmesek lettünk, hogy sok adománygyűjtő láda is feltűnt. Nem lehet tudni, hogy Karácsony Gergelynek volt-e szerepe ebben, de mozgalmának ötszázmillió forintos, pénzmosásgyanús kampányfinanszírozási botránya tükrében akár meg is irigyelhette volna a szervezők leleményes ötletét.

A másik kedvenc részem:

Figyelemre méltó, hogy sok külföldi van a résztvevők között, ami meglehetősen nehézkessé teszi annak a megítélését, hogy a hazai érdeklődés milyen mértékű az LMBTQ ideológiai áramlatokat népszerűsítő megmozdulás iránt.

Jó, gyenge eresztés, de ez van, erre futja jelenleg. Majdcsak megszületik Bayer Zsolt korszakos műve is, de ilyen hőségben nem tanácsos ráalapozni egy komolyabb dühkitörésre, mert a végén meg találja ütni a guta. A dobogó első helyén nálam a Vadhajtások áll pillanatnyilag. Nem szokásom, de most mégis. Már a cím is csodálatos:

Hazafiak a helyszínen üzentek a pride-nak: Nem kell az óvodákba buzipropaganda!

Ez semmi, fotók is készültek a hazafiakról, akik a portál szerint a  Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, vagy annak néhány tagja (már ha többen vannak tíznél a mozgalomban. Ha nem, akkor az összes tag) demonstrált. És itt szakadt le az állkapcám, mert van fotó is. Azon egy kopasz, ránézésre ötvenesnek tűnő pasas rövidgatyában és a tűréshatárig felrántott fehér frottírzokniban (sajnos szandi helyett cipőben), és egy vele azonos korúnak tűnő, jókora darab néni látható. Nem az, hogy ki hány éves, de ha az ifjúsági mozgalom nekik itt kezdődik, akkor már értem is a Fiatal Demokraták Szövetségét is. Volt sajtótájékoztató is, azt mondta az ifjúsági szóvivő, vagy elnök, esetleg tag, mindegy is,  hogy:

Mentális betegséggel küzdő emberek vonulnak

Ezzel teljesen, feltétel nélkül egyetértek. Mind a tíz ellentüntető esetében. Jó ébredezést, kellemes vasárnapot kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, mert ez a mániánk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.