Május 9,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem, általában azt ütik, aki rászolgál

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 470,704 forint, még hiányzik 2,529,296 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Lehetőleg jég, felhőszakadás és vihar nélkül. Mondanám, hogy éppen elég vihar van a politikában, de ez nem lenne igaz. Nincs vihar. Némi pállott bűz kavarog innen oda, onnan ide, fel és le a NER tákolmányában. Varga Judit átültetésének bombasztikusnak távolról sem nevezhető hírére a HVG-n tegnap megjelent egy cikk, mely szerint Orbán sakktábláján a minisztercseréknél egyre kevésbé számít a szakmaiság. Szerintem ez egyáltalán nem új fejlemény, már a fülkék forradalmi robbanása óta nem számít. Ebben a világon semmi meglepő nincs, minden diktatúrában így működnek a dolgok. A szakmaiság – a hozzáértés, elkötelezettség, az ország érdekeinek szem előtt tartása, az adott terület átfogó ismerete, a tudásra alapozott tervezés – nem csupán nem kívánatos az ilyen rendszerben, de egyenesen kizárja még a lehetőségét is annak, hogy szakmai szempontok szerepet játszhassanak a kiválasztás során. Hiszen az a jelölt, aki az imént felsorolt elvek és értékek mentén vezetne egy minisztériumot – vagy dolgozna bármely központi irányítás alá gyűrt szervezetnél vezető beosztásban -, komoly üzemzavarokat okozna. Orbán Viktor megtanulta, hogy az ilyesmi csak problémákat okoz, elég Ángyán Józsefre, Holoda Attilára, vagy talán az utolsó – valamennyire betörhetetlen – szakemberre,  Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkárra gondolni. Ők voltak az utolsó mohikánok. Azóta ilyen hibát nem követ el az ország többségi tulajdonosa, a Fidesz Zrt. egyszemélyi vezetője. Szakértelemre nincsen szükség, hiszen eleve sem szakmai alapon működtetik egyik ágazatot sem, kizárólag hatalomtechnikai eszközként funkcionálnak a minisztériumok, a propaganda működteti őket, és úgy ugrálnak, ahogy a vezér fütyörészik. Ehhez nem szakemberek kellenek, hanem szervilis pártkatonák, lehetőleg csak annyira okosak, hogy azért ne kelljen dugdosni őket, tudjanak késsel-villával enni, képesek legyenek bemagolni a kötelező propagandaanyagot és ne legyen sem gerincük, sem elveik. Az sem baj, ha valamivel zsarolhatóak. Ennyi az elvárás, többre, jobbra nem érdemes számítani. Ilyen szempontból az Orbán-kormány tökéletes összetételű. Legfrissebb – és igen sokatmondó – példa erre a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár, Nagy János elmélkedése a Titan tengeralattjáró pusztulása kapcsán:

A Titan – kísértetiesen hasonlítva a Titanicra – ugyanúgy meg akart hódítani valami olyasmit, ami az ember számára elérhetetlen. A technika egyre nagyobb ívű vívmányaival egyre többet és többet akarunk. A magasságot és a mélységet is akarjuk. Ahogyan az ószövetségi Bábel tornya történetében: az ember bűnös törekvése, hogy ne ismerje el Istent, az égig érjen, és maga is olyanná akarjon válni, mint alkotója. (Facebook)

Én tényleg csak remélni tudom, hogy mindazok, akik úgy vélik – és azt hirdetik -, hogy a Tízparancsolat betartásával megelőzhető, imádkozással pedig gyógyítható a legtöbb betegség, és Isten büntetésének gondolnak egy technikai hibát, azok véletlenül sem vásárolnak autót, pláne nem ülnek repülőre, nem mennek orvoshoz, nem foglalják sem a kórházi ágyakat, sem a személyzetet nem terhelik a nyavalyáikkal, nem vásárolnak semmit, maguk szövik a ruhájukat, személyesen termelik meg az ételüket, és misére járnak a Facebookon csüngés helyett. A kontraszelekció nem csak a kormányban napi rutin, gondoljunk csak az új alkotmánybíró-jelöltekre (akik a parlamenti kétharmad okán garantáltan el is nyerik a posztot), vagy gondoljunk bármi egyébre, bármelyik területére az életünket közvetlenül befolyásoló (túl)hatalmi struktúrának.

Közel 50 százalékos tulajdonrészt vásárolt a Hatvanpuszta melletti, alcsútdobozi Pannónia Golf & Country Clubban Tiborcz István cége, a BDPST Group – vette észre a Partizán Média a bejelentést, melyet a BDPST oldalán tettek közzé még májusban. A miniszterelnök veje így Mészáros Lőrinc üzlettársa lett a golfklubban. (24.hu)

Mit kell ezen csodálkozni? Ez megy mindenhol. Valahogy csak a család nevére kell kerülnie a Mészáros nevén parkoltatott vagyonnak, nem? De. Teljesen jogszerűen, lassan és biztosan kerül a fél ország a család tulajdonába. Hát nem okos? Érdekes mutatvány lesz visszaszerezni a zsákmányt, már persze csak akkor, ha nem óhajt az ország népe az idők végezetéig egy éppen alakuló dinasztia uralma alatt éldegélni. Ha igen, már most el lehet kezdeni építeni a piramist, a klímaváltozás majd gondoskodik a homokról.

Mason Mount 70 millió euróért távozik a Stamford Bridge-ről. Ezt nem én mondom, magam is olvastam. Fogalmam sincs, kiről és miről van szó, de ezennel vállalom, hogy én akár 70 ezer euróért távozom bárhonnan. Onnan is, ahol soha életemben meg sem fordultam. Egyetlen kivétel van:

15 millió forintot kapott a Magyar Parlamenti Imacsoport Alapítvány a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodától, közölte a K-Monitor. A tárca mindenféle pályázat nélkül döntött a támogatásról. (444.hu)

Na, innen semmi pénzért nem távoznék. Igaz ugyan, hogy egyetlen imát tudok, az énistenem-jóistenem kezdetűt, azt is azért, mert a nagymamám örült neki, ha elmondtam, és én imádtam a nagyimat, tehát a kedvéért megtanultam. Nem értettem ugyan, kihez és miről szól, de az nem is számított. Amennyire emlékszem, ez ingyen volt. A parlamenti imacsoportnak vajon mi kerül pénzbe, amihez támogatás kell? Nem érnek rá a bokros teendőiktől imádkozni, ezért helyettesítőket kell alkalmazni? Javaslom a tibeti módszert. Az imamalom és az imazászló jó megoldás, és egyszeri beruházás. Az imazászló energiahatékonyabb, ha fúj a szél, lobog magától, ami azonos egy elmondott imával. Az imamalmot azonban meg kell forgatni, az pedig fizikai munka. A képviselő hölgyek és urak aligha vannak ilyesmihez szokva, a végén még felhólyagosodna a finom kis kezecskéjük.

Varga Judit nem az imában hisz, hanem a mazochizmusban, ha jól értem. Azt mondta ő a szájával, hogy:

az a jó jel, ha az embert ütik, mert akkor jó helyre tapintott. (24.hu)

Aha. Ez általában a hülyék önigazolása, de nem csak ez, van több ilyen is. Például: féltékenyek rá, irigyek, a bukottak bosszúja, idegen hatalmak támadása és hasonló ökörségek. Nem, általában azt ütik, aki rászolgál (nem fizikailag, a fizikai erőszakot semmivel nem lehet igazolni), általában nem a féltékenység motiválja azokat, akik küzdenek valami geciség ellen, hanem a geciség ténye, előgerinchúrt senki sem irigyel, aki önként nem áll be a nyájba, az nem bukott, csak van szabad akarata. Ennyire egyszerű ez, nem kell túlkomplikálni.

A jóreggelt pedig nem kell túlbonyolítani, mert ilyenkor mindenki rohan a munkába. Úgyhogy én most veszem is a búcsúmat, és jó rohanást kívánok mindenkinek! Hamarosan ismét találkozunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.