Május 5,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Meg kellene már haladni a kommunista-fasiszta gondolkodásmódot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 196,183 forint, még hiányzik 2,803,817 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Továbbra is a lehülyézett fideszesekkel van teli a propagandamédia, hiszen nem tudnak túllépni azon, hogy egyes újságírók, vagy politikusok ezen a véleményen vannak. Én erről már elmondtam a véleményemet, ezért most nem tenném ezt meg ismételten. De az egyik témában született cikk kapcsán egy másik problémával szembesültem, amiről beszélni szeretnék.

S miután a demokráciánál még ők, a nagyon okos komcsik sem találtak ki jobbat, legfeljebb a népi demokráciát, ahol ugye szuronyokkal a háttérben választották az állami vezetőket, kénytelenek tudomásul venni, hogy ezek a hülye fideszesek többen vannak. S ők, ugye, a nagyon okos kommunisták, ahelyett, hogy kitalálnának valami emberit, valami olyat, amivel a választók rokonszenvezni tudnak, és beválasztják őket a hatalomba, nekiállnak szidni őket, ahogy a csövön kifér. 

… Batka szerint fabatkát sem érnek a magyar emberek szerte e hazában. Kivéve persze a szívüknek oly kedves kommunistákat, akik Gyurcsányra szavaznak.

… Csak hogy ne lógjon a dolog a levegőben, idehozok egy viccet abból az időből, amikor 1990 előtt a népi demokráciában a munkásőrség fegyverrel segített védeni a rendszert.

A kedves cikkíró képtelen meghaladni azon gondolkodást, miszerint nem csak nemzeti, keresztény, konzervatív oldal és a komcsik vannak, hanem bizony léteznek mások is. A dolgok megváltoztak, ma a baloldal – egyes, valóban kommunista szövetségeket kivéve, akik jelentéktelenek – nem kommunisták gyülekezete, hanem többségében szocialista felfogással bíró embereké. A szocialista nem egyenlő a kommunistával, hiszen egy teljesen más ideológiát követnek, és az emberek felfogása is eltérő. Mert a kommunizmussal kapcsolatban Kuba, a Szovjetunió, vagy épp a kommunizmust építgető Magyarország jut eszünkbe, míg a szocializmus – szociális demokrácia a modern megfelelője – Franciaországban, Portugáliában, vagy Írországban van jelen. Azért van némi különbség a kettő között, nemde? Túl kellene már lépni azon, hogy mindenki, aki baloldali eszméket vall, az kommunista, hiszen már nagyon régóta nem így van.

De ez nem csak odahaza probléma, hanem itt, Spanyolországban is, ahol vannak a konzervatívok, jobboldaliak, nemzetiek és a baloldaliak, akik mind kommunisták. A Franco diktátor ideje alatt gyökeret verő ideológia mit sem változott manapság, hiszen akkora a kommunizmus elterjedése ellen indított polgárháborút Franco, hogy megmentse a nemzetet. Nos, több százezer ember életét sikerült kioltania ezzel a mentéssel, de sokan a mai napig úgy tekintenek rá, mint aki a spanyol nemzet megmentője. Nem látják be, hogy fasiszta volt, hogy emberek ezreit ölette meg és a saját népét sanyargatta évtizedeken keresztül, hiszen megharcolt a kommunistákkal. Nos, ez a felfogás nyomot hagyott a mai társadalmon is, és nagyon úgy tűnik, hogy a mai politikába is beférkőzött. Mert ugyan szocialista kormánya van az országnak immár évek óta, nagyon úgy néz ki, hogy a most, a júliusra előrehozott választások után egy konzervatív-szélsőjobboldali koalíciós kormánya lesz majd, hiszen újra erre van igény.

Mert a kommunisták ugye, akik tönkretették az országot és elherdálták mindannyiunk vagyonát. Így gondolkodnak odahaza is elég sokan, ami a szerző gondolataiban is szépen visszaköszön. Ha nem Orbán van hatalmon, akkor rögtön Gyurcsány Ferenc kerül a képbe, aki természetesen kommunista és győzelmével a kommunizmus kerülne újra előtérbe. Nem is létezik más opció, hiszen nincs Momentum az ő véleményük szerint, csak is DK és Gyurcsány Ferenc. Persze az tény és való, hogy jót tenne a hazai ellenzéki politikának, ha Gyurcsány Ferenc hátralépne, de ez egyhamar nem fog bekövetkezni, hiszen mint az jól látható, személyére többen is igényt tartanak. Mert ha ez nem így lenne, akkor már régen feledésbe merült volna, és nem lett volna képes lényegében egymaga megsemmisíteni az MSZP-t és a szavazók többségét átcsábítani a saját pártjába. De ez még mindig nem jelenti, hogy kommunista lenne a DK, hiszen Gyurcsány annak idején szociális demokráciakén próbálta kormányozni ezt az országot. Mondjuk az kétségtelen tény, hogy óriási hibákat követett el, ami miatt jogosan meg is bukott. Nem gondolhatta viszont azt, hogy ez a bukás olyan politikai lavinát fog elindítani, amelynek eredményét a Fidesz olyan tökéletesen használta ki, hogy a mai napig ebből építkezik.

De ha már itt tartunk, akkor lehetne Orbánt, és ezzel a teljes jobboldalt is fasisztázni? Mert ha a baloldal a kommunizmust testesíti meg, akkor a jobboldal a fasizmust, nemde? Hát nem, noha Orbán politikájában azért vannak olyan ötletek, amelyek diktátoroktól kölcsönzött, és ha nem lennénk az EU tagjai, könnyen lehet, hogy bátrabban nyúlna keményebb eszközökhöz is. De nem hülye Orbán, sajnos nem az, ezért nem fog ilyen hibát elkövetni, hiszen tudja, hogy már most is igen közelről figyelik a tevékenységét Brüsszelben, ezért egy ilyen kisiklást nem engedhetne meg magának. De nincs is erre szüksége, hiszen ameddig a társadalmat be lehet etetni ilyen ócska hazugságokkal, mint hogy a baloldal egyenlő a kommunistákkal, addig a hatalma biztonságban van. Ha ezt végre sikerül mindenkinek kinőnie, akkor talán megkezdődhet valami változás és körültekintve Európában, talán rádöbbennek majd arra sokan, hogy a szociális demokrácia a jelenleg leginkább működő struktúra.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.