Május 5,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nyugodjál meg szépen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 196,183 forint, még hiányzik 2,803,817 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Friss felmérés szerint az alattvalók kétharmada szarabbul él, mint egy éve, folyamatos és érezhető az elszegényedés, mégis a lakosság kicsit több, mint fele szerint teljesít pocsékul a kormány. Ha ezt nekem valaki meg tudja magyarázni, az egy valódi zseni. Én egyetlen magyarázatot találok, mégpedig azt, hogy a lakosság egy – sajnos – nem elhanyagolható hányada annyira hülye, hogy nem köti össze a kormány teljesítményét az ország és a saját lehetőségeivel, problémáival,  életminőségével, a gazdaság állapotával. Lényegében a világon semmivel nem köti össze a kormány teljesítményét, nem is vár teljesítményt a kormánytól, nem is tudja, hogy várhatna, sőt, kellene várni. A nem elhanyagolható hányad úgy hiszi – mit hiszi! Biztosan tudja -, hogy a kormány dolga az országlakók fején taposás, a lopás, hazudás és az uralkodás. Ha valóban ez az elvárás, akkor tényleg jól teljesít a kormány, akkor nincs mit a szemére vetni. Legfeljebb a falra lehet hányni, az nekünk nagyon megy.

A KRÉTA rendszeren keresztül kiküldött tájékoztató tartalma a vonatkozó jogszabályoknak teljes mértékben megfelel, az ÁKK Zrt. személyes adatokhoz nem fért hozzá – írta az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) a 24.hu kérdésére annak kapcsán, a szervezet az oktatási KRÉTA-rendszeren keresztül küldött üzenetet a szülőknek, hogy lepjék meg gyerekeit magyar állampapírral. (24.hu)

Ez azért tök jó, hogy ahová csak regisztrál az ember – és kötelező regisztrálni, mert más módon nem tud ügyeket intézni -, biztos lehet benne, hogy az e-mail címét gátlástalanul, szemrebbenés nélkül és haladéktalanul fel fogja használni a kormány és annak összes nyúlványa. Ahogy az oltáshoz kötelező módon megadott címeket is propagandacélokra használják az első pillanattól kezdve, és egyetlen hatóság sem talál ebben kivetnivalót, úgy természetesen a KRÉTA-rendszerben propagált állampapírokat hirdető ÁKK-val sincs semmi gond. A kérdés csak az lehet – talán ez is csak az én fejemben merül fel -, hogy ezeket az elérhetőségeket pénzért adják-veszik, vagy simán csereberélnek egymás között, netán egy központi adatbankban gyűjti Rogán Tóni, és mindig a pártközpont igényei szerint használja?

Az Origo nem adja fel. Néha már nem vagyok biztos abban, hogy ott élő emberek dolgoznak, és nem egy bullshitgenerátor gyártja a cuccot. Ott ordít pirosan az aznapi rendkívüli hír (és ám minden napra van ilyen), hogyaszondja:  BÁRMELYIK PILLANATBAN ÚJABB HÁBORÚ ROBBANHAT KI. Hát persze, nyuszika. Nyugodjál meg szépen. Ahogy elnézem az egykor minőségi portál tartalmait, azt a háborút nagycsöcsű sztársportolók és pucér színésznők fogják vívni. Pucsítva, melltartó nélkül.

Az senkinek nem lehet újdonság, aki eddig is ebben a gyönyörű országban morzsolgatta a napjait, hogy a kormánypárt igen gyakorlott versenyző a zsarolás nevű sportágban. Azt nem állítom, hogy de legalább próbálták titkolni, mert nem próbálták eddig sem, de ilyen durván, pofátlanul talán nem tolták.

A vásárhelyiek szíve joga, hogy a Fidesz által ajánlott vagy ellenzéki polgármestert választanak 2024-ben, de legyen világos: a kormány részéről Márki-Zay Péter semmiféle együttműködésre vagy támogatásra nem számíthat. 2022-ben ő volt ugyanis annak a csoportnak a vezetője, amely külföldi érdekeknek akarta kiszolgáltatni az országot. A kormány egyetlen adófizetői forintot sem bíz olyan emberre, aki idegen erőknek akarta eladni hazánk jövőjét – mondta el a Rádió 7 Közös Nevezőjében Lázár János.

(…)

Azt gondoltam, talán maradt benne annyi józan ész, hogy félreáll, és hagyja boldogulni városát, mert a választók ezt a parancsot adták neki 2022-ben. De úgy látszik, az egzisztenciális okok fontosabbak számára, és a megélhetése miatt indulni akar a 2024-es önkormányzati választáson –fogalmazott Lázár János. Hozzátette, két szempontból tudja értékelni ezt a döntést. Mint vásárhelyi választópolgár úgy látja, vesztes és bukott emberre bízni egy város vezetését a biztos vereséget és bukást jelenti, tehát hatalmas hiba lenne. „Vesztes Márki-Zay, vesztes Vásárhely, bukott Márki-Zay, bukott Vásárhely” – értékelt. (Origo)

Ez azért már erősen az eszemfaszommegáll-kategória, még ebben a nyomorult országban is. Ez volt Lázár jutifalatja a száműzetés miatt? Vagy esetleg az a feltétele a maradásnak a gazdi lábainál, hogy el kell taposni Márki-Zayt mindenáron? És simán meg lehet nyilvánosan fenyegetni az egész várost, hogy hát ők arra szavaznak, akire csak akarnak, elvégre demokrácia van. Ám ha Márki-Zayra szavaznak, akkor a város egy kurva fillért nem kap? Nem vagyok jogász (szemben a kormány háromnegyed részével), de azért ez így már megérne egy nemzetközi bíróságot szerintem. Nem azt mondom, hogy Lázár János régebben úriember lett volna, mert soha nem volt az. A legaljasabb geciségekre is kapható volt, akár még hülyét is csinált magából a gazdája parancsára (nem egy esetben, de talán a bécsi rettegésére emlékszünk a legtöbben), de ilyen kétségbeesetten elborultnak én még nem láttam. Valami őrületesen nagy gond lehet a királyi palotában és annak udvarán, abban én eléggé biztos vagyok.

És akkor a végére egy remek hír. Nógrád megyében – a vármegyére valahogy nem áll rá az ujjam sem, a szám sem – már kitört a jó világ. Vagyis francfenét:

Civilek fogtak össze annak érdekében, hogy ne maradjanak ellátatlanul a fejlesztésre szoruló gyerekek.

Minden állami segítség nélkül, civil összefogással tart fejlesztő foglalkozásokat egy civil szervezet Nógrád megyében – derült ki az RTL Híradó riportjából.

Az alapítók között van egy olyan ötgyerekes család, ahol sérült gyermeket is nevelnek, a szülők azt tapasztalták, hogy egyre kevesebb a szakember és már magánúton is nehéz ellátáshoz jutni. Ez motiválta őket abban, hogy megalapítsák az Egészségesebb Nemzedékekért Egyesületet. Az egyesületben jelenleg hat szakember dolgozik és negyven fogyatékkal élő gyermeket látnak el megyeszerte. Állami segítséget egyáltalán nem kapnak. (HVG)

Hát talán üdvözöljük innen is forró szeretettel a jólfizetett focistákat, az ezer és egy alapítványt, ahová csordogál a közpénz, az egyházakat a maguk kis koncaival, az állami vezetők napi szintű ide-oda röpködéseit, a versenyzongorát a Sándor-palotába, a megvásárolt mindenféléket, az ingyen osztogatandó – előtte milliárdokból felújított – kastélyokat, a fűtött gyepeket, stadionokat, vadászati világröhejeket, közpénzmédiát, különféle propagandalapokat és egyéb pénznyelőket. És mindezekhez tegyük hozzá a tűzoltóktól elvett biztosítást, mert sajnos arra, és ezer felesleges dologra – például a sérült gyermekek fejlesztésére – nincs pénz, mert a rohadék Brüsszel és az aljas ukránok, akik csak nem akarják befejezni a háborút.

Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Annak is, aki szerint minden a legnagyobb rendben van ebben az országban.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.