Május 3,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tartsunk ki, svábbogarak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 41,556 forint, még hiányzik 2,958,444 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

De azzal, hogy a jobboldal elvonult Budapestről, szokták mondani, nincs otthon a macska, cincognak az egerek. Ezek kinyomultak az utcára, és egyik pimaszabb volt, mint a másik” – értékelt Bencsik András a március 15-i budapesti ellenzéki rendezvényeket a Sajtóklubban.

„Tanulság: nemzeti ünnepen nem szabad elmenni vidékre, vagy ne menjen el mindenki. Néhányan maradjanak Budapesten is, mert ezek a kis svábbogarak, ezek kitódulnak az utcára, mert látják, hogy lehet” – mondta a Demokrata saját bevallása szerint oroszoknak drukkoló főszerkesztője, amikor az ellenzéki pártvezetők beszédeiről és az Andrássy úti szabadságmenetről volt szó.

Reagált arra is, hogy Karácsony Gergely azt mondta: Budapest köztársaság, és az is marad.

Bencsik szerint a főpolgármester ezt úgy érti, hogy „minden idióta, öntudatlan, identitás nélküli barom jól érezheti magát Budapesten, mert ott nem kell magyarnak lenni, ott elég, ha csak ember vagy, és oda hánysz, ahova kedved tartja”.

És még mindig, folyamatosan, változatlanul ott tartanak, hogy vannak ők, a nemzetiek, akik hűek a hazájukhoz és mindent megtesznek annak fejlődése érdekében, és vannak a többiek, akik sorosisták, gyurcsányisták és természetesen hazaárulók. Itt mindazokról beszél ez a szerencsétlen, akik nem Orbán Viktor hívei, és akiknek esetlegesen volt pofájuk ellenzéki politikusra szavazni, ne adj’ Isten az önkormányzati választásokon még akár Karácsony Gergelyt is támogatták. Hallatlan! Természetesen Bencsik aggódik amiatt, hogy esetleg nem sikerül az állampártnak megnyernie a jövő évi önkormányzati választást a fővárosban, ezért úgy véli, ideje felrázni azokat a nemzethez hű, genderlobbi-ellenes hazafiakat, akik Orbán Viktor beszédére úgy utaznak, mintha legalábbis Jézust mennének megnézni élőben. Ezekre az emberekre lenne szüksége Orbánnak és társainak, de az igazság az, hogy a főváros annak ellenére sem vált fideszes bázissá, hogy Orbán mindent megtett annak érdekében, hogy teljesen tönkretegye nemcsak Karácsony Gergelyt, de magát a várost is.

Minden bizonnyal azt várták, hogy összeomlik a főváros és Karácsony Gergely belengeti akár a lemondását is, csak hogy forrásokhoz jusson Budapest, de ez nem következett be. Ahogy annak idején Márki-Zay Péter is kitartott Vásárhelyen, úgy Karácsony is kitartott és ma is kitart a fővárosban, hiszen a szavazók többsége – a felmérések szerint legalábbis – továbbra is mellette áll. Valószínűleg nem szeretnék, ha az történne a fővárossal is, ami a vidékkel történt. Mert elég belegondolni abba, hogy a főváros az egyetlen európai város Magyarországon, amit az ember csak akkor érzékel igazán, amikor ellátogat oda. Nyilván megvannak a maga hibái és hiányosságai, mint minden fővárosnak, de azért ha ide eljön egy nyugati turista, akkor vélhetően pozitív élményekkel fog gazdagodni, és a főváros alapján ítéli meg magát az országot is, noha ez óriási hiba. Elég ha az illető elmegy akár Debrecenbe, vagy mondjuk Nyíregyházára – amelyek azért nem falvak –, és szembesülhet azzal, hogy milyen is Magyarország és a magyar mentalitás.

Véleményem szerint Budapest mindig is egy világváros volt és mindig is az lesz. Persze meg lehet próbálni tenni ez ellen, de azzal maximum azt érik el, hogy még több értelmes ember hagyja el az országot, aztán majd az utolsó lekapcsolhatja a villanyt. Mert a főváros nélkül ennek az országnak még csak reménye sem lenne arra, hogy egy napon akár csak megközelítheti a nyugati országokat. Az itteni lakosság példa arra, hogy ha nem is sok, de valamennyi remény azért van a változásra, hiszen itt sokan tudják, mi az a demokrácia és igényük van arra, hogy a dolgok változzanak. Persze nem minden fővárosi lakos tartozik a gondolkodni képes társadalomhoz, de azért egy jó részük igen, aminek eredménye az, hogy nem egy fideszes katona ül a főpolgármesteri székben. Ez nagyon zavarja az ország vezetését is, amit azért nehéz nem érzékelni. Elég csak megnézni Bencsik András fenti őrjöngését, amelyben svábbogaraknak és pimasz kisegereknek bélyegezte mindazokat, akik ki mertek menni az utcára március 15-én, és nem azért, hogy megnézzék a főnöke ünnepi beszédét, hanem azért, mert elégedetlenek az ország helyzetével. A legjobb az lenne, ha tennék a dolgukat és kussolnának, hiszen az állampártnak az a legjobb. Ez vidéken szépen be is vált, hiszen jól látható az eredménye a több éves agymosásnak. Sokan meg sem kérdőjelezik azt, amit a kormánypárt művel, és elhiszik minden hazugságukat. Erre tökéletes példa az, hogy egy felmérés szerint ma már a társadalom jelentős része egyetért azzal, hogy az elképesztő áremelkedésekért a brüsszeli szankciók tehetőek felelőssé, nem pedig a meggondolatlan, rossz gazdaságpolitika és a brutálisan magas infláció.

Az emberek túlságosan könnyen átverhetők, de Budapest – és még pár kisebb település – lakói kitartanak. Ennek az országnak pedig addig lesz esélye egy szebb jövőre, ameddig ezek a svábbogarak ki merik nyilvánítani a véleményüket, és nem hódolnak be a kormány politikájának. Ameddig marad elegendő gondolkodni képes választó, addig van remény a változásra, de amint ezek az emberek elfogynak, úgy fogja Orbán örökre bebetonozni a hatalmát. Nem véletlen, hogy egyre tanulatlanabb, tájékozatlanabb, ostobább generációkat kíván kinevelni Orbán azzal, hogy megváltoztatta az oktatási rendszert. A cél egy gondolkodni képtelen, a parancsokat kérdés nélkül teljesítő társadalom, a gond csak az, hogy egy ilyen társadalmat nem lehet egy évtized alatt sem létrehozni, noha Orbán keményen dolgozik rajta már egy jó ideje. De ameddig a svábbogarak kitartanak, addig még van remény. Ha kevés is, de van.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.