Július 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

VENDÉG


Ha már homár

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,384,312 forint, még hiányzik 615,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Korábban már szóvá tettem e helyütt, hogy szerintem a törökországi földrengéskor a házak összeomlásában közrejátszott az is, hogy a kivitelezők kilopták az építőanyagot a munkálatok során. Ezt már szakértők is megállapították, mi több, a hatóságok sorra tartoztatják le az építmények porbahullásának felelőseit.

Erdogan ugyanis előre menekül. 2018-ban megesett hogy – kampányfogásként – amnesztiát adott több millió rosszul megépített ház kivitelezőinek. A szükséges biztonsági előírások és anyagminőségi követelmények betartásának hiánya nagyban hozzájárult a már 40 000 halottal járó földmozgások veszteséglistájához.

Fél a népharagtól az ebadta! Nem kicsit, nagyon!…

*

Mindegy hogy Korán, Tóra, Biblia…

Kordában tart az állammaffia!

*

Dicsőséges Kormányunk legújabb fényes győzelméről tájékoztatott nemrégiben dicsőséges Kormányunk. Az üzenet egyértelmű: aki nem vett részt a konzultációban, az nem magyar. Továbbá, mindenért IS a brüsszeli bürokraták a hibásak, akik nem hajlandók tétlenül bevárni, amíg az orosz tankok levizitelnek Lisszabonban. 

Oly pompás és felemelő a világon egyedüliként Béketábornak lenni!…

 

„Tisztelt Hölgyem/Uram!

A kormány összesítette a nemzeti konzultáció eredményeit, amelyek egyértelműek: a magyarok 97 százaléka elutasítja a súlyos károkat okozó szankciókat.

Nemet mondtak az olajszankciókra, a tervezett gázszankciókra, ahogyan a nukleáris energiára vonatkozó korlátozásokra is. Azokat a szankciókat is elutasították, amelyek tovább növelik az élelmiszerárakat, vagy éppen az európai turizmusra raknak további terheket.

Szeretnénk köszönetet mondani annak az 1 millió 389 ezer embernek, aki részt vett a konzultációban.

Üzenetük világos: felül kell vizsgálni a brüsszeli szankciós politikát! Nem tévútra vezető szankciókra, hanem mielőbbi béketárgyalásokra van szükség. A kormány azon lesz, hogy érvényt szerezzen ennek.

Tisztelettel:

Kormányzati Tájékoztatási Központ”

*

Merjünk közép-kelet európai kishatalom lenni!…

*

Most hogy már hieroglifákat is olvashatunk a Google segítségével, igazán kiírhatnák a vármegyék nevét azokkal is! Pár + milliárdon ne múljon má’! Úgy többen le tudják majd olvasni, mint ha csak a székely rovásírással lennének – kiegészítőleg – feltüntetve! Azt még nem lehet guglizni ugyanis.

Egyben felhívom a tech-cég szíves figyelmét a macskakaparás írásmódkent való elterjedtségére! Azt is jó lenne ha olvashatnók a Fordítóval!…

*

Nem értem miért ajvékolnak egyesek, az égvilágon semmi szükség az oktatásra! Bőven elég ha van pár írnok, akik tudnak írni-olvasni, összeadni-kivonni, a többieket még ki kell hajtani a picsába, a régen alföldi rónaságnak nevezett sivatagra piramist építeni. Hisz’ mi sem fontosabb mint Jé fia, Jobb- és Bal-Kleptománia Királya, a Fáraó örök élete!

*

Ma egész nap (job)bágyadt voltam vármegyeileg. Lehet vennem kéne egy jobb/ágyat. No meg tán keresnem kéne egy (jobb)ágyrajáró nőszemélyt. Asse baj ha középkori/ú.

Ti is hozzátok ki a legtöbbet a jobbágy(adt)létből! Derűsek legyetek, ha deresre húznak is!…

*

Ahol az impotensek lehetnek az omnipotensek, ott egy új év csak egy újabb szeg a koporsódba.

*

A túlmozgásos főliba rendesen belerondított a Karácsonyunkba egy interjúval. „OV-val egyenrangú, korrekt a viszonyunk” – gágogta. 

Nem ismerek olyan államformát, amelyben az államfői és a kormányfői poszt egyenrangú lenne. Kétségtelen, hogy a prezidenciális berendezkedésű köztársaságokban – ahol közvetlenül a nép választja az államfőt – még nagyobb a köztársasági elnök hatalma, mint pl. nálunk, ahol közvetve – a választott képviselők révén – történik az államfő megválasztása, De egyenlőségjelet akkor sem lehet tenni a két pozíció közé. 

A honvédség főparancsnokának lenni ugyan nem pusztán egy protokolláris megbízatás, ám a sajátos magyar viszonyok között valójában a Narancsnok dirigál mindenben az általa kiválasztott államfőnek. Ami elég vicces politológiailag. 

Sminkszoba ide meg oda, libucink igazán hagyhatná a sminkelést és a dagadt dumát másra. (Ki)választásának módja, alkotmányellenes alárendeltsége adtán ő csak ábrándozhat az egyenrangúságról! 

Ami pedig a korrektséget illeti, tudnék találóbb jelzőt is mondani egy olyan viszonyra, ahol az érintettek atjárnak egymáshoz privátilag a palotáik közötti kapun.

*

Ma a következő üzenetet hozta a drótposta:

„Szia! Én egy olyan embert keresek aki szeret videohívásban közösen masztizni és fizet érte!”

Elsőre azt hittem, hogy Orbán Viktor küldte, de aztán eszembe jutott, hogy ő inkább rendes postai levélben szokta az ilyesmit megkonzultálni.

*

A miniszterelnöki házas&stadionos pár miután – úgymond – lerótta kegyeletét az elhunyt pápa ravatalánál, ájtatos képpel megebédelt egy jóhírű tengerparti étteremben, a római nagykövetségünk kontójára. Az Úr katalán módra elkészített homárt fogyasztott, párja pedig articsókás polipsalátát és halpástétomot. A volt tengerünk gyümölcsei igencsak ízletesek lehettek, mert a maradékot elcsomagoltatták – nyilván a Nárcisz kutyának, ha még él egyáltalán a hatvanpusztai eb. 

Homár itt tartunk meg a délebédnél, én is megettem már kenyerem javát. Sőt, szinte egészét, hisz’ a mindennapi kenyeremre (à 2000 Ft.-/kg) aligha telik immáron. 

Haja, haja, homárom.

*

Annyi tücsköt-bogarat összehordanak a politika boszorkánykonyhájában, hogy nem lesz itt semmi gond a megjósolt rovaralapú táplálkozásra való áttérésben.

Arról, hogy valóban egészséges-é ez a váltás, nem vagyok meggyőződve. 

Sok a kaki ugyanis a fogyasztásra szánt táplálékokban – legyenek azok akár képletesek, akár ténylegesek!

*

Ígéretes helyről nagyméretű páncélszekrény eladó! Tartalma ismeretlen, de sokat sejtető. Elszállítása, kinyitása a leendő vevő dolga, akárcsak a darus kocsi és a figyelőszolgálat biztosítása. Célszerű hétvégére időzíteni a szállítást, mert olyankor Lölőke a valamelyik nyaralójában dagobertkedik. Ára megegyezés szerinti, de euróban kérjük, mert a forint szart sem ér. Cím privátban.

Ui. Kamerákkal ne foglalkozz, max. hordjál maszkot.

*

Meglátogattam rég nem látott ismerősömet. A kapuban utamat állta egy mitugrász alak (házmester? tömbbizalmi? közös képviselő? az Alkotmányvédelmi Hivatal alkalmazottja? Szent Péter, inkognitóban?).

– Kit tetszik kérem keresni?!

Mondom, kit.

– És milyen minőségben?! – jött a következő kérdés.

– Koromhoz képest jó minőségben – válaszoltam.

*

Tudományos tény, hogy az eltérő gravitációs erő következményeként a fejünk előrébb jár az időben mint a lábunk. Csak a másodperc elenyésző töredékével, persze.

Ezért sose szóljunk meg olyasvalakiket, akik peckesen járnak. Ők csak szeretnek mindenestül egyidőben menni és tetőtől talpig pont egyszerre megérkezni oda, ahova indultak.

Pandula Dezső