Május 19,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Történelem lecke agyhalottaknak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,581,270 forint, még hiányzik 1,418,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, ha lehetséges, köd nélkül! Addig is, ameddig várunk a fényre, itt van nekünk a miniszterelnök úr végtelen bölcsessége, annál tudunk melegedni. Én teljesen megnyugodtam mert tudom, hogy mióta ő ül a húsosfazékon, minden válságból erősebben jöttek ki, mint ahogy belementünk. Ha így nézzük, tiszta nyereség a válság. Ha meg úgy nézzük, hogy konkrétan kik jöttek jól ki eddig a bajokból, elég egyszerű felsorolni azokat a családokat, akik profitáltak a dologból. Már csak a maradék 9,5 millió emberrel kellene valamit kezdeni. Ezt abból (is) gondolom, hogy viszonylag jó egzisztenciával – persze ez szigorúan a magyar viszonyok között számít jónak – is bajban vannak a családok. Sokan választják azt a taktikát, hogy egyetlen helyiségbe költöznek, és csak azt fűtik. Már persze ahol ez megoldható, de nem mindenhol működik, és nem biztos, hogy használ akár a családi életnek, akár a lakás állagának. Az ismeretlen módszerrel és érthetetlen okból magasan rögzített gázár csak az egyik a többi baj között. Az élelmiszerek árának elképesztő emelkedése, a szolgáltatások drágulása ehhez bőven hozzátesz. Nem újdonság, már régebben beleírták a szakik Orbán valamelyik beszédébe, de azért nem árt ismét rácsodálkozni:

Mióta nemzeti kormánya van Magyarországnak, minden válságból erősebben jöttünk ki, mint ahogy belementünk. 

Most akkor az van, hogy már a nemzetet is sikerült kisajátítani? Mert amikor nem Orbán-kormány volt, akkor milyen volt? Nemzetközi? Csillagközi? Ne hülyéskedjünk már! Szerintem bőven itt lenne az ideje annak, hogy szakemberek kezére kerüljön, aki ezeknek a megnyilatkozásoknak a szövegét írják. Nem csak az ünnepit, hanem a hétköznapokon használt beszédeket is. Interjút adott ő tegnap, az ember tényleg csak áll dermedten és nem tudja, sírjon, vagy inkább röhögve próbálja meg túlélni a hülyeségcunamit.

A két ország közötti kapcsolatról beszélve kitért arra is, hogy a magyarok ellenálltak az Oszmán Birodalom, a náci Németország és a szovjet rezsim nyomásgyakorlásának, a belügyekbe való beavatkozás vörös vonallá vált a történelem során. Így a magyarok nem fogják tűrni azt sem, hogy „a mai német baloldal – az Európai Parlamenten keresztül – megmondja, hogyan éljünk és gondolkodjunk […], mert ez a mi dolgunk”. (HVG)

Az Oszmán Birodalomnak mikor kezdtünk ellenállni? A 150 éves török hódoltság előtt, vagy az után? A szovjet rezsim 1944-1990 között rendezkedett be Magyarországon, de bizonyára csak azért maradtak ilyen sokáig, mert ingyenes volt a parkolás. Tankokkal legalábbis. A náci Németországnak pedig Magyarország csatlósa volt. Szóval olyan marhára nem álltunk mi ellen senkinek. Saját erőből nem is tudtunk szabadulni egyetlen esetben sem. Ehhez képest nem értem, Orbán Viktor hülyeségeket tanult a suliban, és ez rögzült a fejében, szándékosan hazudik, vagy el is hiszi, amit beszél? Az összes lehetőség ijesztő, én nem tudom eldönteni, melyik a rosszabb.

A történelmi áttekintés után csöppenjünk vissza a jelen Magyarországára, ahol nemrégen ért véget az online-népszámlálás. Aki kitartó volt, és a többször összeomló rendszer ellenére sikeresen kitöltötte és beküldte a kérdőívet, az sem lehet nyugodt. Sok háztartásba ennek ellenére be fognak csengetni a számlálóbiztosok. A KSH sajtóosztálya szerint az eltérések egyik tipikus oka, hogy az online kitöltés során megadott cím nem vagy nem teljesen egyezik meg a népszámlálás címállományában szereplő címmel. Szuper! Itt jegyezném meg, hogy egy csomó országban nincs is lakcímnyilvántartás, és ennek ellenére működik az ország, van egészségügyi ellátás, szoktak szavazni és minden ilyesmi. Ehhez képest nálunk, ahol minden rezdülésünkről értesítenünk kell a hatóságokat, semmi nem működik normálisan. Ráadásul vannak olyan jól átgondolt szabályok, hogy például ha valaki eladja a lakását, de nem vesz másikat, megszűnik az állandó lakcíme és hiába van bejelentett, hivatalos tartózkodási helye (ahol lakik, és ahol megtalálható. Lehet ez bérelt lakás vagy összeköltözés a párunkkal egy olyan lakásban, melyben nem vagyunk tulajdonosok), és hiába fizeti a TB-t, megszűnik a biztosítotti jogviszonya. Na, ehhez mennyire kell hülyének lennie egy rendszernek? Nem elég, hogy egy csomó ember kiesett az egészségügyi ellátásból, mert nem tudja fizetni a sarcot, még olyanok is kieshetnek, akik fizetik. És ezzel együtt is csülökre kell kapnia a kérdezőbiztosoknak, mert a rommá szabályozott, éjjel-nappal ellenőrzött és figyelt polgárokról vezetett egyik nyilvántartás a százból nem stimmel.

Mindeközben a miniszterek elnöke meghirdette a menekültek befogadását. Persze nem mindenkit akar ő befogadni, csak azokat, akik nyugatról menekülnek. Már csak a kontinenst kellene pontosítani. Merthogy Európából, pláne annak nyugati feléből nem kell ide menekülni. Egyrészről azért, mert normális ember nem akar szarabb helyre költözni annál, ahol éppen van, másrészt pedig az uniós országok polgárai mindenféle menekülés nélkül is oda költöznek a tagállamok között, ahová akarnak. A britek pont nem költözhetnek, mert ők ügyesen kiléptek az unióból, azóta nagyon jól élnek, csak úgy pörög a gazdaság. Ennek a jele lehet az is, hogy három hónap alatt a harmadik miniszterelnököt fogyasztják. Most Rishi Sunakot érte a megtiszteltetés. Amint sikerül kiválasztaniuk, milyen zöldséggel mérik az új miniszterelnök lejárati idejét, majd szólni fogok. A magam részéről a káposztát javasolnám, az eléggé jól bírja, ha sötét, hűvös helyen tartják. Legfeljebb a külső levelei sárgulnak meg. Legalábbis egy darabig. A nem túlságosan szerencsésen kiválasztott miniszterelnökeik ellenére örömmel cserélnék a britekkel. Nem feltétlenül országot, szeretem ezt, ahová születtem. De miniszterelnököt szívesen. Nem csak velük, szinte bárki mással.

Na de reggel van, fejezzem be az álmodozást! Legyen szép napja mindenkinek, senki ne nézzen védőszemüveg nélkül a napfogyatkozásba. mert kevés a szemész szakorvos. Pápá!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.