Április 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem a hitbéli tudomány, az elkötelezettség, a lelkiség, a hit, hanem a pénz az, ami ébren tartja a főpapokban a vadászösztönt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Kerítés

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Ne tervezze egyelőre a jövetelt. Itten mostan értelem- és szemellenzővel kombinált propagandakolbászból van a kerítés. És, hogy a kőművesek ne kószáljanak szabadon egy türkösen kipcsakkeresztény országban, a fizikaiak stadionokat építenek, a szellemiek gittet rágnak, és van online kerítés is. Az államfőnek kitűzött asszonyság szerint a birkáknak. Az udvartartás és a nép között, fordítja magyarra a Jani cigány, aki a mi falunk értékrendje szerint többségi, hiába ragasztották rá a kisebbségi bélyeget. 

Az elkerítést majd. Előbb egy okosság. Ami a kend kútfőjéből származik, csak kend se tud róla. Amit a Rudi bácsi mondott egyszer a tatának. Ennek kendnél tudatosulni kell, mert hazaszédül és mire a fejéhez kapna, véletlenül szívbénulása lesz a török fürdőben. 

Már nagyon régen mondta ezt a bácsi, csak ugye nem volt rá szüksége a tatának, így aztán nem is tudta, hogy tudja. De most nyíltan bejelentkezett a mi pénzünkért a liberálisok zsebét már kiürítő „vasárnapi vidám főpap” is, hogy – ahogy kend mondja -, „zsírozza meg a fogát” a kegyúr. Már meg is van a paktum a Szarvasölővel, kend meg döntési helyzetbe került. Előbb elvileg kellene kendnek állást foglalni: Istent szolgálva a fehérszakállas ember módjára a szegények gyámolítója, vagy a pénz és hatalom szolgálatában az állampárt reverendás agitprop titkára lenne inkább itthon?   

Én döntéselőkészítő minőségben segítek a Rudi bácsi vonalvezetése alapján. Na, szóval tudja-e kend, miért van csak elvétve papnő? Gender? Genetika! Atavizmus, vagy hívja, ahogy akarja. Mert a férfiak dolga volt a kezdetekben a vadászat, amihez szimat kelletik. A zsákmányéhes falkavezér főpapok megőrizték, és az évszázadok során ezt a képességüket tökélyre fejlesztették. Kend ugye vallási dolgokban perfekt, de nem pap. Ezért nem is érzi a pénzszagot. Tehát nem a hitbéli tudomány és elkötelezettség/lelkiség/hit, hanem a pénz, ami ébren tartja a főpapokban a vadászösztönt. Ez a levezetés – ha nem tudná kend – nem önálló szellemi termék ám, hanem a kend leveleiből ókumlálta ki a Rudi bá’ és mesélte a tatának, amikor a nagyságos fejedelem réz 10 polturás érmét mutatta a tatának, és a kend leveleiről is szót ejtett, hogy az emberségről, no meg az igaz és a hamis honszeretetről elmélkedjen az 1935-ben vert, a fejedelem képmásával ékesített két pengőst szemléltetve. Így aztán ez idő tájt nyakig járt a tata a cselekvő ismeretszerzésben. És ez még csak a kezdet.

Mert a dolgokhoz való szabad hozzáférésről írnék és nem mellesleg ehhez is a Rudi bácsi az origó. Mert az úgy volt, hogy a dédi Pesten volt kórházban. Sokáig. A tata meg gimnazista volt ekkor, és a nyári szünet idejére szódásnak állt az egyik pesti családi házas kerületben, ahová a rokonok befogadták „megőrzésre”, mert a dédi papát reggeltől estig elfoglalta a szocializmus építése. És a szikvízüzem mindenese volt a Rudi bácsi + numizmatikus, ha tudja kend, hogy az miféle. Bár akár tudja, akár nem, én magyarítom kendnek: éremgyűjtő.

A tatának hajnali négykor kellett az istállóban lenni, hogy menetkész állapotba hozza a „munkatársát”, sőt mint később kiderült, a „szakoktatóját”, a pacit. Ötkor kivonulás, rakodás, hatkor már a körzetben kellett lenni az első kuncsaftnál. A Rudi bácsi elmondta, a ló mindent tud. Vagyis a körzethatárt, az útvonalat, hol kell megállni és hol mennyi időt kell várakozni. 15 év szolgálat után pontosabb, mint a japán vasút. Tatának azt kell tudni, hogy a déli harangszó kezdetére a 10-es Csemegével szembeni közkifolyónál azért állnak meg, mert a paci abrakol és kb. másfél ló-pohár vizet iszik. A tata dolga, hogy kiszolgálja a lovat, a vevőket, cserélje az üvegeket és beszedje az árát. Ha szót fogad a lónak, akkor este 6-ra végeznek az eladott három fuvarral (ez a norma), utána szobaszervíz a pacinak és elszámolás a napi bevétellel a Rudi bácsinál este általában fél nyolcig, mert többnyire egy kalauztáska 10 és 20 filléresből áll a pénzbeli bevétel. Persze az információ-betáplálás tatába se öt perc. 

Vasárnap is isznak az emberek, tehát hat héten át minden nap. Ez alatt a dupláját kereste, mint a dédi papa, és képzelje mikor nyugdíjba ment beszámolták szolgálati időnek is a hat hetet. Bizony így ment ez az előző diktatúrában. 5 éves korától a nappali érettségijéig több mint 5 éves munkaviszonyt igazolt neki a NYUFIG, pedig valójában a körülötte lévő felnőttek miatt mikor kicsi volt, akkor játék, mikor nagyobb lett, akkor meg szabadidős program volt a tatának ez az öt esztendő, amiért még fizettek is. Ma a kormányablakon csak kifelé lehet látni, befelé nem. Akinek nincs telefon vagy online hozzáférése, az a hatalom számára nincs. Az állami szolgáltatók gyakorlatilag alattvaló foglalkoztatók. Villanypásztor, beléptető kapu, biztonsági őr. Telefonálj, kérj időpontot, töltsd ki, legyen ügyfélkapud, stb.

A szódás tata anno az egész körzetében a hathét alatt nem talált zárt kaput, lakásajtót is csak egyszer. Nem voltak otthon a háziak és kénytelenek voltak bezárni a dán dogot. Nem azért, mert nem engedte volna be a tatát a teraszra kicserélni az üvegeket, hanem nem engedte volna ki addig, amíg haza nem jönnek. Azt mondja a tata, hogy akkoriban otthon itt se volt kapu és lakáskulcs. A kamera, mozgásérzékelő közröhej lett volna. A tata szódásként kapott házi fagyit, mert levette a befőttet a szekrény tetejéről a sánta néninek, az utcagyerekek mentek egy kört a pacival, hogy menjen a bolt is, mert tata kajak volt a kicsikhez képest, és ezért a nagyapjukat ő támogatta ki kertvégi a budira és dolga végeztével vissza. Szóval embermód, fogcsikorgatás nélkül léteztek, és valahogy így visszatekintve azt mondja a tata, hogy látszólag a Rudi bácsi kottájából, de most már megesküdne, hogy kend és a kendhez hasonló EMBEREK írták azt a kottát. Somolyogva, nevetve, néha káromkodva (imádkozott is, aki akart, sőt Rákosi idején a tata ministrált is pedig nem akart, mert fiú létére szoknyát kellett venni és bizony a dédi keménykedésére is szükség volt). És mindenki, mindenkinek leltárba maradt évekre. A tata is mosolyogva mesél. És nem csak Vakarcsról, a galeri vezér kistestvéréről, aki a Virág utcában lett „világsztár”, mert szódás ló húzta ki a tejfogát.

Most rendkívüli időket élünk. Írtam, eltűntek a madarak. Erre fel január 5-én délután 15.45-kor a TV antennára leszállt két vadgalamb. Csókolóztak. Szexeltek is. Mondtam a nagyiéknak. A tata azt tanácsolta, lessem meg, hogy nekilátnak-e a fészekrakásnak. Mert a madarak nem buták, a természet ütemezése szerint élnek. Persze nem mifelénk. Itt két eset lehetséges. Rövid lesz a tél, ha a természetre hallgattak, vagy ez az előrehaladási propaganda behülyítette a vadgalambokat is az antennán keresztül a CSOK-ra, és olyan fészket akarnak maguknak, mint a fideszes szarkáknak van. Ki tudja? A minap a főfoglalkozású templomosok kinyilatkozták, mi az emberi méltóság. A mostani elnyomórendszer névadója, a földije, tudja a püspök az már nagyméltóságú, mert kétszer is nősült, az Ennyike bácsit meg már egyenesen ulti nyelven Fedáksárinak kell hívni, annyi almot csinált és hagyott maga után. És a szégyentelen papi szerkós szingli hapsik is nagy arccal sóderoltak a család szentségéről, miközben se legális feleségük, se legális gyerekük nincs. Kend látta előre: hazug múlttal bekerítve kirekesztettek lettünk.

Bütyökfalva, 2022. január 12.               

Mirtill

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.