Május 15,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kormánypárti gyűlölet eredménye

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 734,189 forint, még hiányzik 2,265,811 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Még tegnap derült ki, hogy 5 év börtönt kapott tettéért az a férfi, aki idén februárban késsel támadt egy nőre egy buszon Csepelen azért, amiért a nő a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival és korábbi oktatóival szolidaritást vállaló FreeSZFE-maszkot viselte. A büntetés ezúttal jogerős. A tárgyaláson több lap újságírója is jelen volt, ezért pontosan lehet tudni az ott elhangzottak alapján, hogy mi volt a férfi indítéka. Ebből az derül ki, hogy nem lehet annyival letudni a dolgot, hogy a férfinak mentális problémái voltak, hiszen nem voltak. Pontosan tudta, mit cselekszik, egyszerűen feldühödött azon, hogy a nő egy olyan maszkot visel, amely egy olyan intézmény melleti szolidaritásnak a szimbólumává vált, amely ellen a kormány és médiája hónapokon keresztül módszeresen uszított. Az uszítás pedig tökéletesen célba talált a férfinál, hiszen ez volt az oka annak, hogy megvágta a nő arcát.

Saját bevallása szerint is „elkötelezett kormánypárti, nem pedig szélkakas”, akinek nagyon rosszulesett, hogy az SZFE-üggyel telekürtölték a nemzetközi sajtót, és lejáratták vele a hazáját.

„Számtalan hollywoodi színész pózolt a free SZFE felirattal, ez megalázó dolog volt, és rossz fényt vetett az országunkra”

Ebből pont az tűnik ki, hogy a kormány folyamatos gyűlöletkampánya működött egyes embereknél, a hergelés kiváló táptalajra hullott. A táptalaj pedig úgy viselkedik, mintha a hazáját meg kellene védenie, mert a hazája ostrom alatt áll. A hazaszeretet helyét a fröcsögő nacionalizmus vette át, amely egy veszélyes fegyver. Jól láthatjuk ugyanis a fentiekből is, hogy a férfi csak azért késelte meg a nőt, mert az szerinte megsértette a hazáját azzal, hogy egy bizonyos maszkot viselt a buszon. Mennyire kell őrültnek lenni ahhoz, hogy valaki így gondolkozzon? Az elítélt férfi pedig csak egy a sok felhergelt ember közül, akik ki tudja mekkora veszélyt jelentenek nap mint nap a társadalomra. Mert az SZFE ügye ugyan lecsengett már, de ki tudja mi lesz a következő olyan ügy, ami miatt a kormány ismét hergelni fog?

Hogy teheti meg azt, hogy ennyire nyíltan provokál? Fel lehetne venni egy diszkrét maszkot. Nem muszáj valaki véleményét beerőszakolni mások aurájába. Nem kellene mások érzékenységét megsértenie ezzel.

Ezidáig nem történt hasonló bűncselekmény, de ez csak a szerencsének köszönhető, hiszen egészen biztosan sok ehhez az alakhoz hasonló, a Fidesz szisztematikus agymosásának alávetett ember él az országban, akik úgy vélik, hogy nekik joguk van ahhoz, hogy másokat a véleményük miatt akár fizikailag is bántalmazzanak. A Fidesz már tizedik éve arra idomítja a lakosságot, hogy semmi baj nincs azzal, ha gyűlölik mindazokat, akik másként gondolkodnak. Mutassák csak ki gyűlöletüket hangosan és érthetően, büszkén utálják mindazokat, akik más véleményen vannak. Orbán egy szinte bármire kész hadsereget épített, akik parancsszóra köpnek le másokat, vagy rugdossák meg őket. Homoszexuális? SZFE-szimpatizáns? A CEU mellett tüntet? Minden évben volt egy olyan társadalmi csoport, amelyet gyűlölni kellett, emiatt olyan mindennapossá vált ez az egész, hogy nem túlzás kijelenteni: az emberek életének szerves, elidegeníthetetlen részévé lett.

Így érhették el azt, hogy ma már mindenki liberális vagy kommunista, ha nem Orbánt támogatja. Ezek az emberek ellenségek, akiket el kell hallgattatni. Pont ezért is rémisztő belegondolni abba, hogy mi lesz itt egy esetleges kormányváltást követően. Emberek tízezrei fognak az utcára menni, hogy megmutassák, ők vannak többen és Orbán leválthatatlan? Egy olyan tömeget gyűjtött maga köré ez az ember, akik véleményem szerint már-már veszélyesek a társadalom egészére. Mert nem csak savas bácsik vannak, meg rugdosódó fiatalabb és idősebb emberek, hanem vannak olyanok is – mint a fenti történet szereplője -, akik készen állnak arra, hogy akár késsel félemlítsenek meg véleményüket nyíltan vállaló embereket.

Persze bízom abban, hogy kevés ennyire elszánt ember van az országban, de ha őszinte akarok lenni, akkor nem hiszem, hogy ez így lenne. Csak azért, mert eddig kevesen másztak elő a gyűlölet ragacsos kövei alól, még nem jelenti azt, hogy egy esetleges kormányváltás idején ne kerülnének elő. És most egy veszélyes emberrel kevesebb lett, ami egy jó dolog, de a férfi példája ragadós lehet. Ugyan már nem az SZFE ügyében, de lesz még sok ehhez hasonló, abban biztos vagyok. Egy új kormány egyik legfontosabb intézkedése az kellene, hogy legyen, hogy leszámoljon végre a gyűlöletkeltéssel, és ahelyett, hogy összeugrasztaná a társadalmi csoportokat, párbeszédre késztesse őket. Mert azok a problémák, amelyek az elmúlt években kialakultak, csak úgy oldhatóak meg, ha civilizáltan kibeszélik őket. Nem élhetünk úgy egy országban, hogy a lakosság egyik fele gyűlöli a másikat csak azért, mert másként gondolkodik.

Békére és megértésre van szükség, szemben az állandó gyűlölködéssel. Bízom benne, hogy ezt Márki-Zay Péter és politikustársai is így vélik, és végre leszámolnak a gyűlölet évtizedével.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.