Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Minden fillérért lehajolnak, minden módszert bevetnek, minden alkalmat kihasználnak és minden ráfér az arcukra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Megint hétfő, de más ez a nap, mint a többi. Általános meglepetésre nem várt fordulat következett be a Fidesz tisztújító közgyűlésén. Orbán Viktor lett a párt vezetője! Őrülök is megfele, erre egyáltalán nem is gondoltam. Hogy pont ő. Abból a rengeteg indulóból. Kemény harc volt, de végül győzött a legjobb jelölt.

Ugyanez van a versenyszférában is. Mindig győz a legjobb. Már sokan megtanultuk ezt, csak aki még nem szembesült a véres valósággal, az csodálkozik rá nagyon a rendszer sajátosságaira. A legtöbb csodálkozóról soha nem hallunk, de Vitézy Tamás nagyvállalkozó hangja hangosabb, mint egy trafikosé vagy állattenyésztőé, akiktől elvették a megélhetést hatalmasék, mert kellett a zsoldosoknak a járandóságuk. Van, aki csendben pusztul bele a rezsim kegyetlenségébe és van, aki hangosabban. Mint például Váradi András juhász, aki úgy gondolta, szembe tud szállni a földesúr önkényével, de sajnos elgázolta egy arra száguldozó osztrák nyugdíjas. Nem vette észre a nyílegyenes, kihalt úton, és áthajtott rajta. Van ilyen.

Időnként egyesével rabolja ki a maffia az embereket, többnyire inkább csoportosan. Az sokkal haladósabb munka. Visznek mindent, amit érnek. Trafikot, nyugdíjvagyont, földeket, piacokat, meddőségi klinikákat, ha jól értem, már a benzinkutakat is. Nincs, aki vagy ami biztonságban lehetne tőlük. Lecsapnak minden zsíros üzletre, minden közbeszerzésre, minden uniós fillérre. Veszik az oltóanyagot tripla áron, a lélegeztetőgépeket tízszeres pénzért, árulták a letelepedési kötvényeket milliókért, veszik fel a hiteleket a mi kontónkra és őrjöngve ünneplik magukat a tetves nyugdíjprémium, az ingyenes iskolai étkeztetés, az elrabolt milliárdokból visszacsorgatott fillérek miatt. Nem én találtam ki, egy kommentben olvastam: levágjuk a karodat, de visszakapod két ujjadat. Így rendben van, ugye? Ennek az országban így teljesen rendben van, legalábbis úgy tűnik. Vitézy jajveszékelése is akkor, és csakis akkor csap az égig, amikor az ő segge alól rúgják ki a széket. Ameddig másokkal csinálták, egyáltalán nem volt semmi gond ezzel. Sőt, boldogan szedegette fel a morzsákat, ha tehette. Na de most, hogy az övét viszik, mekkora geciség! Hát hiszen a kormány zsebében van mindenféle hatóság, azt bírságolják rommá és számolják fel, akit csak akarnak. Ó, tényleg? Meg kell kérdezni a termékenységi klinikák volt tulajdonosait, önként adták-e életük munkáját. Éppen Simicska Lajost is meg lehet kérdezni, bár ő legalább azt kapta, amit érdemelt. De nyugodtan lehet érdeklődni azoknál a volt trafikosoknál és kisboltosoknál is, akiket tönkrevágtak, azoknál a földbérlőknél, akik ott álltak ezer állattal, de nem volt többé legelőjük. Aztán – csak úgy jut eszembe hirtelen – meg lehet nézni, mi történt a Sikér Zrt.-vel. Sokaknak nem mond semmit a név, pedig egy nagyon komoly gabonaipari cég volt, szinte a semmiből felépítve évtizedek alatt, ameddig az ország egyik legnagyobb malomipari cége lett. Na, ekkor jöttek a csodák, a vizsgálatok, a GVH bírság kartellgyanú miatt, a hitelező nem hitelezett, a hitelbiztosító visszalépett, a cég csődbe ment. Néhány élet pedig tönkre. És láss csodát, a Sikér egykori zászlóshajója, a modern bicskei malom kinek a tulajdonában van? Segítek: Búzakalász 66 Felcsút Mezőgazdasági Korlátolt Felelősségű Társaság. Hát így megy ez itt, a rablóbarlangban.

Az ezzel a legnagyobb baj – ötmillió egyéb baj mellett -, hogy lesz ugyan kormányváltás és valamennyi vagyon biztosan visszaszerezhető, rohadék bűnözők kerülnek rács mögé, de a megnyomorított, tönkretett, elveszített életek soha, de soha a büdös életbe nem adhatók vissza. Nem lehet semmit helyrehozni, az ilyesmire nincs kárpótlás, nincs jóvátétel. Semmi nincs, csak pusztítás. Annyi változás történt mindössze, hogy ahogy fogy a zsákmány, úgy fordul át a mindenkit kifosztás az egymás kifosztásába. Ez mindig így működik. Jó hír, hogy mindig a történet végét jelenti, amikor egymást ölik a koncért.

Minden fillérért lehajolnak, minden módszert bevetnek, minden alkalmat kihasználnak és minden ráfér az arcukra. Remek példa erre Karas Mónikának, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének esete. A megbízatása a választás után járna le, de ha nem lesz meg a Fidesz kétharmada, akkor nem tudja Orbán kijelölni az utódját. Ezért Karas most, közel egy évvel a mandátuma lejárta előtt lemondott, a helyére mehet a következő pártkatona. Persze ő is megkapja lojalitása jutalmát, 12 évre az Állami Számvevőszék alelnökeként folytathatja áldásos tevékenységét. Mindezért Karas a 24.hu számításai szerint kapott nettó 40 milliócskát, és az új munkahelyén is megkeresi a havi bruttó 4,2 milliót, a kormánypárt pedig egy ember mozgatásával két fontos helyet blokkolt akkor is, ha tavasszal buknak. Márki-Zay szerint elmebetegek kormányoznak Magyarországon. Szerintem a többesszám indokolatlan. A vércinikus geci megfelelőbb jelző a többiekre.

Fussunk hát neki ennek a csodás hétnek, hiszen minden eltelt nappal közelebb kerülünk a tavaszhoz. Jó ébredezést mindenkinek, mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.